Aparat de aer conditionat Inventor Omnia Eco 18000 BTU, O3MVI32-18WiFiR review
Aparatul de aer conditionat Inventor Omnia Eco 18000 BTU, O3MVI32-18WiFiR cu gama de operare +50°C~ -15°C, este un produs din noua generatie de aparate DC Inventer. Acest aparat poate fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2018. Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Iar decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare. Unitatea interna este echipat si cu un display discret de tip LED, ce afișează programul folosit si temperatura setata.
Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta de culoare verde, si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Prin accesarea butonului Fan Speed de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare: joasa/medie/mare/automata. Iar cu tasta Swing Direct baleiem in mai multe pozitii fluxul de aer pe verticala/orizontala, sau in mod automat sus/jos. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu butonul Sleep aparatul functioneaza in regim de noapte. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la +18°C la +30°C. Iar cu butonul Timer On se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Butonul de Self Clean activeaza functia de auto-curatare a evaporatorului unitatii interioare. Cu ajutorul butonului Eco, disponibil la apasarea butonului de pe telecomanda, puteti programa aparatul de aer conditionat sa functioneze la cel mai redus nivel al consumului energetic si sa va bucurati in acelasi timp de conditii ideale in incapere. Butonul Follow Me activeaza senzorul de temperatura al telecomenzii care masoara temperatura din incapere si activeaza modul de functionare pentru a mentine temperatura setata in pozitia exacta in care este localizata telecomanda.
Avand o capacitate de racire de nom/min/max 18000 (6175; 20915) BTU (3412 x 5,27 kW) si incalzire de nom/min/max 19000 (4674; 22996) BTU (3412 x 5,56 kW), acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 60 mp.
Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 1539 (140; 2360) W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie Tbiv) la -10°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -10°C la -15°C, cu un consum nom/min/max 1480 (200; 2410) W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 256 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire anual este de 1435 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 1153 kWh/an compensat cu clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -10°C si -15°C, conform etichetei energetice. Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C pana la -20°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -10°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.
In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 7,1 la racire si de (4 pana la limita de -10°C) sau de (5,1 intre -10°C pana la limita de -15°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Omnia, cu emisii de CO2 mai scăzute.
Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.
Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 7,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW compensat cu 5,1 kW in cursul unui sezon.
Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -10ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 35–40ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 50–55ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -10ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului, care se gaseste pe internet.
Aparatul dispune de tehnologia Inverter, compresorul Rotary Swing cu 2 camere functionand gradual, se obtine si o economie la energie de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare de tip On/Off. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest tip de aparat fiind echipat cu un motor japonez brushless BLDC, atat in unitatea interioara cat si in cea exterioara, constructia a permis eliminarea periilor de carbon. Motorul introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. Cardurile electronice ce controleaza frecventa de functionare a aparatului folosite de Omnia Eco sunt produse de lideri in domeniu folosind cele mai avansate tehnologii. Aceste carduri electronice sunt controlate de dispozitive cu microcontrolerele ce sunt programate folosind un software avansat, oferind astfel o gama mult mai larga frecventei de functionare, o compresie mai lina si un nivel de zgomot redus impreuna cu o eficienta energetica mai mare. De asemenea compresorul rotary include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model swing cu 2 camere fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru protectia compresorului la pornirea aparatului, acest model este dotat cu un temporizator de pornire automat ce provoaca o intarziere de 3 ~ 4 minute. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 12 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la minim 25 dB pana la maxim 44 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioare cu 5 trepte, fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 56 dB si eficienta energetica ridicata. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare, compania Omnia Eco 18000 BTU ofera 10 ani garantie motoarului Pro Smart Inverter. Datorita tratamentului special anti-coroziune hidrofil cu o pelicula fina din aur, aplicat pe circuitul PCB, pe carcasa unitati din exterior si din interior, aparatul de aer condiționat este bine protejat impotriva mediului coroziv intalnite in mod obisnuit in apropierea zonelor marine, in instalatii industriale sau in instalatii marine. Protectia cu suprafata din aur a unitatii din interior are rolul si de a preveni reproducerea si raspandirea bacteriilor in spatiu, creand un mediu sanatos si confortabil. Unitatea este proiectata sa functioneze atunci cand tensiunea electrica este mai mica sau egala cu 230V. In particular, aparatul de aer conditionat poate functiona la o tensiune de 168 pana la 264 volti, asigurand astfel protectie impotriva variatiilor de tensiunea PPC la limitele specificate.
Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Inventor Omnia Eco 18000 BTU, O3MVI32-18WiFiR este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare ACF cu 3 filtre diferite, cu vitamina C, argint ion si catalizatorul rece, avand un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul capteaza particulele mari, precum praf sau par de la animale de companie. Filtrul HEPA este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0.3 microni si optimizeaza eficienta de filtrare cu pana la 40%. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, părul de animal, praful de mucegai si praful care pluteşte in aer. Suprafata filtrului este tratata si cu ioni de argint care are rol antibacterii. Iar cu sistemul de filtrare cu Vitamina C cu efect antioxidant este benefic pentru sanatatea pielii datorita rolului semnificativ in sinteza colagenului care este responsabil pentru rezistenta si elasticitatea pielii. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare Cold Catalism. Acest filtru are un efect deodorizant si ajuta la eliminarea compusilor organici volatili (VOC) si mirosuri neplacute. Filtrul de catalizator rece puteti sa-l curatati cu apa rece fara a-si pierde eficienta de filtrare. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.
Pe partea de funcții, aparat de aer conditionat Omnia Eco 18000 BTU, O3MVI32-18WiFiR dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. In plus cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).
Cu functia Follow Me aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura in incapere in functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.
Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.
Funcţia de ventilaţie 3D (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 12 trepte cu un debit de la 540 la maxim 840 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. La acest model debitul de aer proaspat este emis in toate directiile pe verticala si pe orizontala si ajunge la fiecare colt al incaperii, indiferent de locul in care este instalata unitatea interna. Prin distributia aerului pe verticala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe verticale, in sus si in jos, cu 6 setari de unghiuri diferite. Reglarea fluxului de aer pe verticala in functie de setari se face prin apasarea butonului Swing de pe telecomanda. Oscilarea automata a fluxului de aer pe verticala si pe orizontala se face prin mentinerea apasata a butonului Swing timp de doua secunde, pentru a angaja miscarea de oscilatie a lamelor verticale si orizontale.
Debitul de aer al unitati externe este de maxim 2400 m³/h. Cu tehnologia speciala PCB din dotare, viteza ventilatorului extern se poate regla automat in functie de temperatura de condensatie.
Functia de memorare a pozitiei flapsurilor in plan vertical/orizontal presupune adaptarea automata a acestora, imediat ce aparatul de aer conditionat Omnia Eco este pus in functiune, conform ultimei pozitii setate inainte de oprire.
Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,6 l/h condens.
Funcţia Auto Clean de la Omnia Eco elimina umezeala nedorita din unitatea interioara in timp ce functioneaza in modul de racire. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul unitatii interioare va continua sa functioneze cateva minute, pentru a usca unitatea interioara.
Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.
Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Omnia Eco, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Cronometrul ajuta pentru a regla automat timpul de activare si timpul de funcționare a instalatiei de aer condiționat, in functie de nevoile reale. Deci, atunci cand nu dsunteti acasa, puteti regla cronometrul pentru a activa aparatul de aer condiționat cu o ora inainte de sosire. Chiar si in timpul noptii mai spre dimineata, puteti programa instalatia de aer conditionat sa se opreasca la un anumit moment, cu scopul de a face economie la energie electrica si de a dormi confortabil si fara stres.
Sleep/Night mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinandu-se si o economie de energie.
Prin accesarea functiei Hotel Menu instalatia nu permite celui care inchiriaza camera unde este montat aparatul, sa seteze aparatul la temperaturi extreme atat la racire, cat si la incalzire, acest lucru ducand la un consum redus al energiei ce poate ajunge procentual pana la 70%. Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.
Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.
Cu functia WiFi – Control inclus aparatul Omnia Eco, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Prin intermediul aplicatiei pot fi activate modul de functionare economic si modul putere. Produsul vine insoti de kitul WIFI iar aplicatia se descarcati gratuit prin InvmateII/Ewpe din Magazinul Play sau Apple App Store si in continuare va bucurati de confort si economie de energie.
Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Omnia Eco 18000 BTU, O3MVI32-18WiFiR face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 85%. Unitatea interioara cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 957 x 213 x 302, iar cea exterioara are o greutate de 34 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 333 x 554. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Omnia foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Acest echipamentul respecta standardul european de siguranta EN957 si este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare. Oprirea automata se produce dupa 15 minute de inactivitate. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.
Recomandare:
Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret
Primesti garantie 5 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici
Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat