Aer conditionat Hisense TQ50BA0AG / TQ50BA0AW ENERGY R32 review

    Aerul conditionat Hisense TQ50BA0AG / TQ50BA0AW R32 cu domeniu de functionare de la +43°C -20°C este un aparat de aer conditionat inteligent din gama anului 2020, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. In plus datorita tehnologiei de pre-incalzire a sasiului de la unitatea externa, are puterea de a incalzi locuinta unde este instalata unitatea interna si cand afara sunt -20°C. Hisense este un producător major multinational de aparate si produse electronice cu sediul în Qingdao, provincia Shandong din China. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb lotus, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret. Acest aparat de ultima generatie, este dotat cu telecomanda si cu un ecran de tip LCD ascuns in mijlocul unitati interne. Iar decupajele ascunse pentru conductele laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare.

     Vaporizatorul unitati interioare are protectie anticoroziva (cu aripioare albastre), ce va asigura o functionare indelungata la parametri proiectati, deoarece acest schimbator va asigura un transfer termic foarte eficient pe toata perioada de functionare a aparatului. La fel si unitatea exterioare este echipata cu un schimbător de caldură tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre condiţii meteo. Datorita acestei protectii avansate unitatea externa poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata. 

     Aparatul de aer conditionat are si un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta de culoare verde, si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Prin accesarea butonului Fan Speet de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare: joasa/medie/mare/automata. Prin accesarea butonului Super ventilatorul va functiona la viteza maxima pentru a raci/incalzi spatiul unde este montata unitatea interna la 16/30°C, dupa care va reveni la functionarea economica. Cand selectati modul de functionare numai pe ventilare, aparatul de aer conditionat va sufla doar aer, fara racire si fara incalzire. Prin accesarea celor doua butoane Swing de pe telecomanda baleiem unghiul fluxului de aer pe verticala/orizontala. 

      Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la +16°C la +30°C. Cu butonul cu functia dubla Clock/Dimmer se poate seta functia de ceas al acestui model cu reglajul orei, iar activarea functiei Dimmer se foloseste pentru a ilumina sau opri afisajul unitatii interioare fara a opri aparatul de aer condiționat.. Iar cu butonul Timer On/Off se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Cand setam butonul Quiet unitatea interioara functioneaza cu cel mai mic zgomot. Cu butonul Sleep aparatul de aer conditionat va functiona in regim de noapte. Cu butonul cu functie dubla Economy/IFeel aparatul ofera un confort sporit si o fiabilitate crescuta prin economisirea energiei, iar cu a doua functie activeaza senzorul de temperatura al telecomenzii care masoara temperatura din incapere si activeaza modul de functionare pentru a mentine temperatura setata in pozitia exacta in care este localizata telecomanda. Cu butonul Smart setam ca temperatura si ventilatorul sa fie activate automat in functie de temperatura din camera.Aer conditionat HISENSE Comfort, 18000 BTU, A++/A+, Kit instalare inclus, Wi-Fi, alb

    Aerul conditionat Hisense TQ50BA0AG / TQ50BA0AW ENERGY R32 ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire nominala de 17060 BTU (3412 x 5 kW) si de incalzire de nominala de 19107 BTU (3412 x 5,6 kW) fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 59 mp. 

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1280 W/h la racire si clasa A++ cu punctul bivalent (incalzire medie Tbiv) la -10°C compensat cu clasa A++ cu temperatura exterioara de la -10°C la -20°C, cu un consum nominal de 1400 W/h la incalzire.

     Consumul anual de energie electrica racire, este de 216 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 1217 kWh/an in clasa A++ de functionare si de 1069 kWh/an compensat in clasa A++ de functionare la temperatura exterioara intre -10°C si -20°C, conform etichetei energetice.

     Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de –20°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -10°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 8,1 la racire si de (4,6 pana la limita de -10°C) sau de (5,5 intre -10°C pana la limita inferioara de -20°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompei de căldură Hisense, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” cu echivalentul de 8,1 kW si la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere caldura cu echivalentul la 4,6 kW, compensat cu 5,5 kW in cursul unui sezon 

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -10ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -10ºC, care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului, care poate fi gasita pe internet.

    Acest consum energetic i se datoreaza si compresorului Rotary BLDC cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia G-10 Inverter este dezvoltata de Hisense pentru a economisi la maxim consumul de energie electrica. Cu ajutorul acestei tehnologii compresorul aparatului poate ajunge de la fecventa maxima de 150 Hz la frecventa minima de numai 10 Hz, in functie de temperatura din spatiul unde este montata unitatea interna. Aceasta reglare a puteri la acest model se face in 10 trepte de turatie. Precizia facuta de senzorul de temperatura evita schimbarile bruste ale temperaturii, mentinand-o in limitele de ± 0,5°C fata de temperatura setata, garantand confort si economie de energie. De asemenea compresorul BLDC cu control scazut de vibratii activ – ALVC, include si o valva reversibila Hisense, cu dubla stabilizare de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial oblic cu design optimizat si diametru mare. Puterea de intrare a valvei cu 4 cai a fost redusa la 0/W prin folosirea tipului cu dubla stabilizare. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 176 volti intr-o gama larga de tensiune (176 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica. Alimentarea cu energie electrica a acestui model se face la unitatea externa.

      Compresorul DC Rotativ cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

    Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Hisense este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare ACF, cu micro protectie, avand un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul capteaza particulele mari, precum praf sau par de la animale de companie. Filtrul HEPA este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor până la 0.3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, părul de animal, praful de mucegai si praful care pluteşte in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. Actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit si de un filtru Catechin ce combina propietatile filtrului electrostatic si a celui cu carbune (dezodorizant) eliminand bacteriile si mirosurile neplacute. Iar filtrul Fotocatalitic de la Hisense, indeparteaza praful din aer si descompune mucegaiul si mirosurile. De asemenea, capteaza si dezactiveaza substantele chimice organice daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusii si alergenii, pentru a asigura un mediu mai sănătos. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Astfel acest filtru elimina mirosurile datorita proprietatilor dezodorizante echivalente cu cele ale unui numar de 500 de odorizante cu carbune activ. Un alt avantaj al acestui filtru fotocatalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara a fie nevoie sa-l schimbi. A cinci-ea bariera foloseste o tehnologie cu filtru cu Ioni de argint ce utilizeaza electroni pentru a declansa reactii chimice cu moleculele de aer. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare. Iar cu sistemul de filtrare cu Vitamina C cu efect antioxidant este benefic pentru sanatatea pielii datorita rolului semnificativ in sinteza colagenului care este responsabil pentru rezistenta si elasticitatea pielii. Pre-filtrul poate fi indepartat si curatat cu apa cu sapun fara a-si pierde eficienta. Un alt avantaj al acestui filtru foto-catalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara a fie nevoie sa-l schimbi.des_hisense6.png

    Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Astfel unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Quiet 19 dB(A) completat de un zgomot secvential, pentru a nu deranja pe perioada functionarii sale de (33, 46) dB(A)Iar unitatea externa are un zgomot de 53 dB, astfel ca nu va deranja vecini. 

    Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Cu ajutorul acestei aplicatii, acest model isi regleaza debitul de aer, ca sa asigure o temperatura optima in zona unde este pozitionat utilizatorul.     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -20°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata. Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Hisense, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilatie 4D (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 1000 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. La acest model debitul de aer proaspat este emis in toate directiile pe verticala si pe orizontala si ajunge la fiecare colt al incaperii, indiferent de locul in care este instalata unitatea interna. Prin distributia aerului pe verticala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe verticale, in sus si in jos, cu 6 setari de unghiuri diferite, avand inclusiv si functia complet automata. Reglarea fluxului de aer pe verticala in functie de setari se face prin apasarea butonului Swing de pe telecomanda. Oscilarea automata a fluxului de aer pe verticala si pe orizontala se face prin mentinerea apasata a butonului Swing timp de doua secunde, pentru a angaja miscarea de oscilatie a lamelor verticale si orizontale.      La modul de functionare Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid, prin cresterea capacitatii de racire cu 25%.des_hisense3.png    Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, eliminand 1,7 l/h condens. 

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte. Aceasta functie fiind versatila se poate alege intre mai multe moduri de functionare pe durata somnului, cu temperaturi potrivite pentru intreaga familie: pentru adulti, pentru cei mai in varsta, pentru tineri sau pentru copii. Curba de temperatura va fi reglata automat, in mod inteligent, pentru un somn confortabil. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, jetul de aer este directionat catre tavan si ventilatorul isi reduce viteza pentru a scadea nivelul de zgomot.des_hisense5.png     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

    Self Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului. Aceasta functie se deruleaza in 3 etape: Cand unitatea interioara functioneaza la modul de racire apa condensata pe schimbatorul de caldura colecteaza praful de pe fante. In acest scop schimbatorul de caldura al unitatii din interior este uscata prin incalzire si in cele din urma, sistemul de ventilare indeparteaza umezeala ramasa, mentinand unitatea uscata si impiedicand reproducerea bacteriilor.

     Functia de diagnosticare si detectare a pierderilor agentului frigorific este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare prin afisarea unui cod pe display-ul acestuia. Cu functia de urgenta cand se produce o eroare a senzorului de temperatura, aparatul de aer conditionat va afisa codul de eroare si se va opri imediat.

     Optional cu functia WiFi – Ready aparatul Hinsense, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Cu aceasta functie dedicata Hi Smart Air, cu conexiune la internet poti sa controlezi usor aparatul fie sa comunici prin PC, tableta sau smartphone. Aceasta aplicatie poate fi achizitionata si descarcata de pe App Store sau Google Play, accesand unul dintre linkurile urmatoare:

HiSmart - App StoreGet it on Google Play

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Hisense TQ50BA0AG / TQ50BA0AW ENERGY R32 face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

    Unitatea interioara cantareste 12 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1014 x 231 x 315, iar cea exterioara are o greutate de 50 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 860 x 310 x 650. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Hisense foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 5 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online aici

 

Aer conditionat Hisense TQ25XE0BG / TQ25XE0BW ENERGY R32, Wi-Fi, Inverter, 9000 BTU/h, Clasa A+++, I Feel, ecran LED, Sleep mode, Timer, functie SMART

Lasă un răspuns