Aer conditionat LDK MYAZAHI 9, Clasa A++ review si notificarii tehnice

     Aparatul de aer conditionat LDK MYAZAHI 9 este un aparat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +50°C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitatii interioare, impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Cu butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing Direct baleiem in mai multe pozitii fluxul de aer automat pe verticala si pe orizontala. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Prin apasarea butonului Sleep unitatea interna functioneaza automat cu cel mai mic zgomot. Iar accesand butonul LED putem modifica intensitatea luminoasa a ecranului de pe telecomanda.Aer conditionat LDK MYAZAHI 9, Clasa A++, Inverter, 9.000 BTU, 3 ani garantie, Alb     Aparatul de aer conditionat LDK poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare LDK este dotat cu un compresor puternic GMCC (TOSHIBA). Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot maxim de 53 dB

    Capacitatea sa de racire este de nom/min/max 9000 (3500-11000) BTU fiind inclus in clasa de energie A++ si de nom/min/max 10000 (2800-11500) BTU in aceeasi clasa A++ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum nom/min/max 680 (100 – 1240) W/h la racire si de nom/min/max 840 (120 – 1200) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie pe modul racire este de 180 kWh/an si pe modul incalzire este de 880 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 5,1 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LDK, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 kW consumat din retea, introduce in incapere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, introduce în încapere 5,1 kW.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru antibacterian și lavabil dublu, cu ajutorul căruia vor fi oprite praful și impuritățile mari, dar și microbii, oferindu-vă un aer curat și sănătos.     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LDK, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem functioneaza pe incalzire la temperaturi exterioare cuprinse intre -15°C si +30°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala).Principiul functionare pompa de caldura      Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LDK va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 420 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. In timp ce aparatul este activat, puteti sa utilizati butonul Swing pentru a regla directia unghiului pe verticala si pe orizontala a fluxului de aer. In acest scop apasati pe butonul Swing Direct o data pentru activarea fantei de ventilație, iar la fiecare apasare a butonului, fanta de ventilatie se va deplasa cu un unghi de 6°. In continuare apasati butonul pana cand directia dorita a fluxului de aer este setata. Pentru ca lamela fantei de ventilatie pe verticala sau pe orizontala sa oscileze continuu, mentineti apasat butonul Swing timp de 3 secunde. Pentru a dezactiva aceasta functie apasati din nou acelasi buton. Ventilatorul unitatii exterioare beneficiaza de 5 trepte, pentru eficientizarea consumului energetic.

     Functia Turbo are rolul de a intensifica activitatea aparatului de aer conditionat Heinner pentru un interval limitat de timp insa, aceasta presupune un consum energetic suplimentar. Dupa functia Turbo, urmeaza automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 0,8 l/h de condens.

     Functia Short Cut de pe telecomanda se utilizează pentru a restabili setarile curente sau pentru a relua setarile anterioare. La prima conectare de functionare, daca apasati acest buton, aparatul va functiona in modul AUTO la ventilare. Daca apasati acest buton mai mult de 2 secunde atunci cand telecomanda este pornita, sistemul va reveni automat inapoi la setarile anterioare, inclusiv modul de functionare, setarea temperaturii, nivelul de viteza al ventilatiei si functia de somn (daca este activata). 

     Modul Eco de economisire a energiei poate fi activat la modul racire pentru economisire de energie. Atunci cand aceasta functie este selectata, unitatea va regla automat viteza ventilatorului si viteza compresorului. Oferind acelasi confort cu un consum minim de putere intr-un interval de functionare de 8 ore. Temperatura setata poate fi selectata intre 24 si 30°C atunci cand functia Eco este activata.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare LDK MYAZAHI 9 face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 7,3 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 705 x 190 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 26 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

 

Lasă un răspuns