Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32, Kit de instalare inclus review

     Aparatul de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32 ce face parte din seria MSZ-HR, este un dispozitiv de climatizare modern din gama 2020 a producatorului japonez Mitsubishi. Acesta are in componenta doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, dotate cu tehnologia Inverter care ofera economie substantiala la energie la o utilizate indelungata. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la +46°C sau coboara pana la -15°C. Mitsubishi este certificate si de către organizația Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene. Aparatul de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32 este un dispozitiv de climatizare care va atrage cu siguranta toate atentia asupra sa, design-ul sau fiind unul de top, cu finisaje Crystal Gloss atent subliniat de liniile elegante dar si culoarea alba care este una preponderenta.     Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie putand sa facem ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. In plus cu tehnologia din dotare Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de functia de racire/incalzire in timp ce economisim si energie electrica. Pe unitatea interna in partea dreapta in fara de senzorul pentru telecomanda, se afla un comutator de urgenta si un indicator de functionare.MSZ-HR

 

     Acest model are un control dual, limitat pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. Tasta On/Off: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul On pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Room Temp putem sa afisam temperatura din camera unde este instalat aparatul. Cu tasta Functii putem seta: purificarea aerului prin indepartarea particolelor ce patrund in unitatea interioara; Pentru a reduce zgomotul unitatii din exterior. Aceasta functie reduce zgomotul unitatii de exterior, prevenind posibilele reclamatii din partea vecinilor. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Iar Swing baleiem fluxul de aer pe verticala. Cu tasta Comfort Air setam reglarea flapsurilor intr-o pozitie presetata ce deviaza aerul evacuat de unitatea interna, astfel incat sa se evite jetul de aer direct spre ocupantii incaperii. In plus cu tehnologia din dotare Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de functia de racire/incalzire in timp ce economisim si energie electrica. Cu tasta Clean setam setam functia de auto-curatare. Temperatura de funcționare la modul de racire este de la -10°C la +46°C, iar temperatura de functionare la modul de incalzire este de la -15°C la +24°C.Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32, Kit de instalare inclus, Inverter, 9000 BTU/h, Clasa A++, Filtru anti-praf, Functie Econo Cool, Timer Saptamanal, Auto-restart, Wi-Fi Ready     Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (1706 – 9895) BTU (3412 x 2,5 kW) si de incalzire de nom/min/max 10748 (3071 – 11942) BTU (3412 x 3,15 kW), fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

    Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 800 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie – Tbiv) la -10°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -10°C la -15°C, cu un consum nominal de 850 W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 141 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 614 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 289 kWh/an compensat in clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -10°C si -15°C, conform etichetei energetice a acestui aparat.Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VF - Skroutz.gr

 

    Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -10°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,2 la racire si de (4,3 pana la limita de -10°C) sau de (5,3 intre -10°C pana la limita de -15°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Mitsubishi, cu emisii de CO2 mai scăzute.

    Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

    Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,2 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,3 kW compensat cu 5,3 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -10ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -10ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult.

    Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Motorul Poki-Poki rotativ DC este realizat cu magneti permanenti realizati din neodim, cu dubla reluctanta magnetica. Acest tip de motor va oferi o densitate si o forta magnetica ridicata, ceea ce va conduce la o eficienta energetica sporita si o mai buna fiabilitate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial DC de mare eficienta cu design optimizat si diametru mare. Mitsubishi foloseste conducte canelate de performanta ridicata in schimbatoarele de caldura pentru a creste suprafata de schimb de caldura, rezultand un randament foarte bun. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. 

    Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (21, 30, 37, 43dBIar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 50 dB si eficienta energetica ridicata.

    Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru lavabil Dual de curatare al aerului, care elimina bacteriile, polenul si alti alergeni din aer si le inactiveaza, pentru a oferi un mediu mai sigur si mai sanatos. Acest filtru are un sistem de filtrare foarte bun, fiind conceput pentru a capta initial particulele fine de praf de peste 10 microni. 

    Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveşte consumul cat şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

   Timer-ul saptamanal si functia Restart ii confera un grad extins de autonomie sistemului de climatizare Mitsubishi, ce permite functionarea programatorul cu 12 ore mai ales pentru utilizarea în timpul orelor de odihnă de noapte si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. Iar temperatura din interior o poate mentine de la +17°C la maxim +30°C. Astfel acest model iese in evidenta cu o gama de functionare crescuta la modul de incalzire si care acopera o gama mai larga de aplicatii, decat modelele anterioare. La acest model la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului, Functia Smart pre-heat: verifica temperatura bateriei unitatii interioare inainte ca sistemul sa porneasca in modul incalzire, pentru a preveni aparitia curentilor reci.

Principiul functionare pompa de caldura

    Cu funcţia de ventilatie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de la minim 230 la maxim 606 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Fluxul de aer cu baleiere verticala automata are un mod de evacuare dublu prin 2 fante orizontale ce sunt prevazute cu propriul lor servomotor. In functie de modul de utilizare, unghiul fiecarui deflector poate fi ajustat individual pentru a asigura un confort maxim.

      Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp. 

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 0,9 l/h condens.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

    Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

   Functie de economisire a energiei Econo Cool este o functie  inteligenta de control al temperaturii care regleaza cantitatea de aer directionat catre corpul pozitionat in raza orificiului de iesire a aerului. Temperatura mediului poate fi ridicată cu 2° fara sa se piarda confortul, realizandu-se astfel o crestere de 20% a eficientei energetice. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

    Acest model are in dotare optional tehnologia Wi/Fi Ready pentru a transmite si receptiona informatii prin functia dedicata (MAC-557IF-E). Cu aceasta functie dedicata cu conexiune la internet Mel Cloud poti sa controlezi usor aparatul fie sa comunici prin PC, tableta sau smartphone.MSZ-HR     Unitatea interioara a aparatului Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32 cantareste 8,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 838 x 228 x 280, iar cea exterioara are o greutate de 23 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 699 x 249 x 538. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 12 metri.  Oferta vine insotita si de un Kit de instalare inclus ce contine: Traseul frigorific din teava de cupru ce contine si izolatie termica in limita a 3 ml; Un furtun scurgere condens in limita de 4 ml; Un cablu electric din cupru MYYM 4 in limita a 1.5 metri, cu manta si izolatie din PVC.VIVAX WIFI KIT INCLUS     Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

    Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

 

Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VF R32, Kit de instalare inclus, Inverter, 9000 BTU/h, Clasa A++, Filtru anti-praf, Functie Econo Cool, Timer Saptamanal, Auto-restart, Wi-Fi Ready

Lasă un răspuns