Aer conditionat, NORDSTAR 2017 12000 BTUh, CS-32V3A-1C155AY4A review si notificarii tehnice

     Aparatul de aer conditionat, NORDSTAR 2017 12000 BTUh, CS-32V3A-1C155AY4A este un aparat ultra-modern, de generatie noua ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru astfel de produs. Aparatul are 3 trepte de ventilare plus turbo unitatea interioara si poate functiona in mediu tropical la +46° C.

     Nordstar atrage foarte mult atentia prin design-ul curbat foarte elegant, al panelului pe fond alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor. Acest model dotat cu telecomanda iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Telecomanda din dotare se poate bloca astfel incat se poate preveni utilizarea de catre copii a aparatului de aer conditionat.     Nordstar este un aparat de capacitate mare ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/incalzire de 12000 BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 48 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A+, cu un consum nom/min/max de 1080 (450-1300) W/h la racire si aceeasi clasa A+ cu un consum nom/min/max de 760 (350-1100) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual estimat racire este de 190 kWh/an iar la modul incalzire consumul de sezon anual estimat este de 953 kWh/an. Pentru a face economie de resurse energetice acest model intra automat in modul de asteptare, unde consumul ajunge la 0,5 W, reducand consumul energetic cu pana la 90%. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6 la racire si de 4,1 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Nordstar, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW.

       Aparatul dispune de un compresor Rotary GMCC model ASK89D53UEZ cu un motor dotat cu tehnologia Inverter model YDK-16-4 9, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Schimbatorul de caldura multi-folding cu suprafata de schimb de caldura marita de la unitatea interna este dotat cu turbulatoare de fluid si sistem de evacuare rapida a condensului, ce mareste eficienta aparatului. Ventilatorul unitatii externe are paletele cu suprafata de atac in forma de dinte de ferastrau, ceea ce reduce zgomotul de functionare. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 3 trepte de ventilare plus turbo ale unitatii interioare, ajunge pana la 48 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Unitatea externa produce un zgomot de 63 dB. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Instalatia de filtrare aer include filtru lavabil HD de inalta densitate cu autocuratare pentru praf si polen dar si agentii alergeni, cu filtru catalizator rece, ce indeparteaza eficient mirosurile neplacute din aer. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Nordstar, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 550 mc/h, avand distributie multidimensionala 3D a aerului in incapere, fara sa-i modifice temperatura. 

     Functia de Dezumidificare independenta isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala fara a modifica temperatura, cu o cantitate de 1,2 l/h condens.

      Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

      Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. Cu functia Autodiagnoza si autoprotectie, aparatul in caz de eroare afiseaza codul erorii. 

     Unitatea interioara cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 780 x 276 x 202 iar cea exterioara are o greutate de 27 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 715 x 235 x 540. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 5 metri. Acest aparat a fost proiectat, fabricat si comercializat in conformitate cu cerintele de siguranta ale directivelor CE: 2006/95 / CE, 89/336/ CE, 93/68 / CE și 2002/95 / CE (Directiva RoHS).

Recomandare:

       Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.

Aer conditionat, NORDSTAR 2018 12000 BTUh, TAC-12CHSA/XA21

Lasă un răspuns