Aer conditionat VORTEX VAI1220FA review

     Folosirea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna metoda de a suporta zilele toride de vara sau zilele geroase din timpul ierni in intervalul termic de la +46°C pana la -15°C. Acest model poate fi o optiune, el nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de pe telecomanda pentru a activa instalatia si aparatul de climatizare va mentine temperatura dorita indiferent de anotimp. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. Aparatul conditionat cu control de la distanta are in dotare si o telecomanda. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda poate fi ajustat unghiul de ventilare al unitatii interioare in plan vertical. Setarea pe orizontala a unghiului de ventilare se face manual. Cu butonul Strong este intensificata viteza de ventilare. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). Cand selectati butonul Sleep aparatul functioneaza in regim de noapte. La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului TEMP, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare. Iar cu butonul Timer On se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Cu butonul Health accesam functia Wi-Fi. Cu butonul Screen reglam nivelul de luminozitate al ecranului.     Din punct de vedere estetic unitatea interna este un aparat elegant de culoare alb lotus, avand un display ascuns pozitionat in mijlocul unitati interne, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Astfel aparatul de aer conditionat Vortex VAI1220FA model 2019 poate reprezenta o buna optiune.Aer conditionat VORTEX VAI1220FA, 12000 BTU, A++/A+, kit instalare inclus, alb      Avand o capacitate de racire/incalzire nominala de 11942 BTU (3412 x 3,5 kW), acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 15-20 mp.

     Aparatul dispune de tehnologia Inverter, unde compresorul Rotary Swing cu 2 camere functionand gradual, se obtine si o economie la energie de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare de tip On/Off. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest tip de aparat fiind echipat cu un motor brushless BLDC, atat in unitatea interioara cat si in cea exterioara, constructia a permis eliminarea periilor de carbon. Motorul introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. De asemenea compresorul rotary include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model swing cu 2 camere fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru protectia compresorului la pornirea aparatului, acest model este dotat cu un temporizator de pornire automat ce provoaca o intarziere de 3 ~ 4 minute. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 4 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la minim 22 dB pana la maxim 53 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 59 dB si eficienta energetica ridicata.

       Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acesta fiind incadrat in clasa A++, cu un consum nominal de 1090 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 970 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 184 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 826 kWh/an, conform fisei tehnice. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,10 la racire si de 4,07 coeficient de randament SCOP la incalzire.

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Vortex, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor  adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,10 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,07 kW. 

     Acest model este silentios cu un nivel de zgomot de 53 dB, pe ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtrare a aerului. Filtrul HD echipat cu filtrele de ultima generatie HAF cu tehnologie electrostatica, cu care este dotat aparatul retine toate microorganismele si toate particulele microscopice de praf de (2.5 microni), astfel incat aerul ramane proaspat lipsit de poluare si agenti patogeni. Cand aerul trece prin acest filtru, praful si bacteriile adera la suprafata lui, unde se regaseste si un bio-bactericid. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Odata cu apasarea butonului Feeling, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat isi va ajusta de acum debitul si temperatura aerului vehiculat pentru a oferi maxim de confort acolo unde esti tu. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 560 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Iar cu functia Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

     Acest model porneste automat procesul de igienizare Anti-Fungus, imediat dupa procesul de racire si umidificare a spatiului interior. Astfel ca intreaga familie este protejata in fata bacteriilor si a ciupercilor cu transmisie aeriana respirand un aer curat.  

     Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat între 40% şi 60%, fara a activa functia de racire. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului, colectand o cantitate de 1,4 l/h condens.

     Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul nu se opreste el continuua sa functioneze pentru a usca tot traseul de ventilare automat. Functia de auto-curatare usuca schimbatorul de caldura prevenind acumularea mucegaiului si a bacteriilor, reducand astfel mirosul neplacut si scutindu-ne sa curatam frecvent aparatul.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.  

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Vortex, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. De exemplu in cazul unei defectiuni tehnice aparatul va afisa pe display un cod de eroare, care va ajuta tehnicianul de service sa inteleaga din ce cauza s-a defectat aparatul, iar atunci cand vine sa-l repare sa aiba deja pregatita piesa defecta si sa remedieze defectul in cel mai scurt timp.

     Optional cu functia WiFi aparatul Vortex VAI1220FA, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Prin aceasta aplicatie se masoara constant temperatura corpului, ajustand automat temperatura din spatiul unde este montata unitatea interioara, in functie de nevoile tale, protejandu-te de temperaturi scazute ori ridicate, asigurand un somn placut si relaxant atunci cand ai nevoie.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Vortex VAI1220FA face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W/h in stand-by, conducand la o economie de energie de 90%. Unitatea interioara a aparatului Vortex cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 750 x 200 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 730 x 285 x 545. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Vortex foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Acest echipamentul respecta standardul european de siguranta EN957 si este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare.Image result for foto EU ROHS     Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la aprecierea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun. Oferta vine insotita si cu kit de instalare care contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica – 3 metri de traseu inclus
– Furtun evacuare condens
– Banda de plastic
– Banda izolatoare
– Inel de protectie din plastic, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date. 

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie de 3 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

Aer conditionat VORTEX VAI1220FA, 12000 BTU, A++/A+, kit instalare inclus, alb

One thought on “Aer conditionat VORTEX VAI1220FA review

Lasă un răspuns