Aer conditionat VORTEX VAI1220FJMRW review

¬† ¬† ¬†Folosirea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna metoda de a suporte zilele toride de vara sau zilele geroase din timpul ierni in intervalul termic de la¬†+43¬įC¬†pana la¬†-10¬įC. Acest model poate fi o optiune, el nu are nevoie dec√Ęt de apńÉsarea unui buton de pe telecomanda pentru a activa instalatia¬†si aparatul de climatizare va mentine temperatura dorita indiferent de anotimp. √én doar c√Ęteva minute, mediul ambient devine plńÉcut Ňüi confortabil, iar temperatura se menŇ£ine la un nivel acceptabil pentru o perioadńÉ lungńÉ de timp. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne.¬†Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin¬†accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda poate fi ajustat unghiul de ventilare al unitatii interioare. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La¬†modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului TEMP, puteti vedea temperatura interioar√£ setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare.Functia Wi-Fi se activeaza prin apasarea consecutiva de 8 ori a butonului Healt, pana la aparitia unui semnal sonor.¬†¬†¬†¬† Din punct de vedere estetic¬†este un aparat elegant de culoare alb argintiu, cu un panel bombat ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display ascuns pozitionat in mijlocul unitati interne, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Aparatul de aer conditionat¬†VORTEX¬†VAI1220FJMRW model 2019 poate reprezenta o buna optiune. VORTEX¬†dispune de functii si tehnologii avansate, cu o capacitate de racire/incalzire de 12000¬†BTU¬†(3412 x 3,5 kW) perfect atat pentru acasa cat si intr-un spatiu de birouri de pana la¬†15-20 mp.

     Compresorul rotativ din unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat marca Vortex este unul stabil, cu eficienta inalta, schimbator de caldura este de inalta eficienta mai mare, cu sistem de conducte optimizat. Valva de expansiune electronica de inalta eficienta, ce controleaza fluxul de refrigerant este mult mai precisa. Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 4 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la minim 21 dB pana la maxim 44 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 52 dB si eficienta energetica ridicata.

¬† ¬† ¬†¬†¬†Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acesta fiind incadrat in clasa¬†A++, cu un consum nominal de¬†1090¬†W/h¬†la racire si clasa¬†A+¬†cu un consum nominal de¬†970¬†W/h¬†la incalzire.¬†Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de¬†184¬†kWh/an¬†iar¬†la modul incalzire cu un consum de sezon anual de¬†826¬†kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an¬†(√ģntr-o¬†zona cu conditii climatice medii).

     Iar la capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,10 la racire si de 4,07 coeficient de randament SCOP la incalzire.

¬† ¬† ¬† Aceste date reflectńÉ consumul real de energie al pompe de cńÉldurńÉ Vortex, cu emisii de CO2¬†mai scńÉzute. Indicii SEER Ňüi SCOP mńÉsoarńÉ consumul anual de energie Ňüi eficienŇ£a √ģn timpul unei utilizńÉri zilnice, normale. Pe termen lung, aceste douńÉ valori iau √ģn considerare fluctuaŇ£iile de temperaturńÉ Ňüi perioadele, √ģn modul aŇüteptare, pentru a furniza o indicaŇ£ie clarńÉ Ňüi fiabilńÉ a eficienŇ£ei energetice normale, pe durata unui √ģntreg sezon de √ģncńÉlzire sau rńÉcire.

¬† ¬† ¬†Clasa energetica in functie de SEER si SCOP:¬†Mai pe intelesul tuturor¬† adicńÉ la 1 kW consumat din reŇ£ea, aparatul introduce √ģn √ģncńÉpere ‚Äěfrig‚ÄĚ de 6,10 kW si ‚Äěcaldura‚Ä̬†la 1 kW consumat din reŇ£ea, aparatul introduce √ģn √ģncńÉpere 4,07 kW.¬†

¬† ¬† ¬†Acest model este silentios cu un nivel de zgomot de¬†54 dB, pe ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.¬†Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Vortex este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare al aerului avand un¬†flux inalt de aer dar silentios. Filtrul¬†HEPA¬†lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Suprafata filtrului este tratata cu¬†Ioni de argint¬†ce¬†inhiba dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor pentru a purifica aerul din camerńÉ. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent.

¬† ¬† ¬†Pe partea de func»õii, modelul dispune¬†de urmatoarele imbunatatiri:¬†FuncŇ£ia automat¬†(cu aceastńÉ funcŇ£ie aparatul de aer condiŇ£ionat va realiza cel mai bun randament at√Ęt √ģn ceea ce priveŇüte consumul c√Ęt Ňüi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

¬† ¬† ¬†Functia I Feel¬Ē, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare.¬†Cu ajutorul acestei aplicatii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.

¬† ¬† ¬†¬†Functia de incalzire¬†se realizeaza dupa principiul pompei de caldurńÉ spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenŇ£a electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior Ňüi o aduce √ģn interior, de aceea aparatele care asigura racire si √ģncalzire se mai numesc si pompe de caldura.¬†Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem func»õioneaza pe √ģncalzire la temperaturi exterioare cuprinse √ģntre¬†-10¬įC¬†si¬†+15¬įC. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior¬†incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald¬†pentru a nu¬†a transmite flux de aer rece la inceperea procesului,¬†Functia Smart pre-heat:¬†verifica temperatura bateriei unitatii interioare inainte ca sistemul sa porneasca in modul incalzire, pentru a preveni aparitia curentilor reci.¬†Principiul functionare pompa de caldura¬† ¬† ¬†FuncŇ£ia de ventilaŇ£ie¬†cu aceastńÉ funcŇ£ie, aparatul de aer condiŇ£ionat ventileazńÉ aerul din √ģncńÉpere in 4 trepte cu un debit maxim de¬†560 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

¬† ¬† ¬† Functia dezumidificare¬†In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat¬†√ģntre 40% Ňüi 60%, fara a activa functia de racire.¬†Dezumidificarea aerului creŇüte senzaŇ£ia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitatńÉ dezvoltarea microorganismelor Ňüi a mucegaiului, colectand o cantitate de¬†1,27 l/h¬†condens.

     Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul nu se opreste el continuua sa functioneze pentru a usca tot traseul de ventilare automat. Functia de auto-curatare usuca schimbatorul de caldura prevenind acumularea mucegaiului si a bacteriilor, reducand astfel mirosul neplacut si scutindu-ne sa curatam frecvent aparatul.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Vortex, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Daca apasati acest buton pentru a initia secventa de timp de auto-pornire. Fiecare apasare a butonului va mari setarea automata in trepte de 30 de minute, pana cand se afiseaza ora de setare pe display de 10 ore, dupa acest timp afisat, fiecare apasare a butonului va creste setarea temporizatorului automat cu 60 de minute. Pentru a anula programul automat, trebuie doar sa ajustati ora de auto-pornire la 0.0 cu afisare pe display.

      Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. De exemplu in cazul unei defectiuni tehnice aparatul va afisa pe display un cod de eroare, care va ajuta tehnicianul de service sa inteleaga din ce cauza s-a defectat aparatul, iar atunci cand vine sa-l repare sa aiba deja pregatita piesa defecta si sa remedieze defectul in cel mai scurt timp.

      Functia WiFi aparatul Vortex VAI1220FJMRW, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Prin aceasta aplicatie se masoara constant temperatura corpului, ajustand automat temperatura din spatiul unde este montata unitatea interioara, in functie de nevoile tale, protejandu-te de temperaturi scazute ori ridicate, asigurand un somn placut si relaxant atunci cand ai nevoie.

¬† ¬† ¬† Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 750 x 200 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 730 x 285 x 545.¬†Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Vortex foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Oferta vine insotita si cu¬†kit de instalare¬†care contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica ‚Äď 3 metri de traseu inclus
‚Äď Furtun evacuare condens
‚Äď Banda de plastic
‚Äď Banda izolatoare
‚Äď Inel de protectie din plastic, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul¬†Search¬†din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.¬†

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aer conditionat VORTEX VAI1220FJMRW, 12000 BTU, A++/A+, Wi-Fi, kit instalare inclus, argintiu-alb

LasńÉ un rńÉspuns