Aparat aer conditionat tip Split model Daikin RX35KM / FTX35KM review si notificarii tehnice

     Modelul Daikin FTX35KM-RX35KM Inverter cu gama de operare +46°C ~ -15°C, este produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat in Cehia de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2016.

     Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb mat oferă unitatii interioare un aspect proaspat si rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare si laterale va garanteaza integrarea aparatului printre elementele de decoratiuni interioare. Acest aparat este echipat cu un display de tip LED in partea dreapta, ce afisază programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive.Aer conditionat Daikin FTX35KM-RX35KM Inverter 12000 BTU Clasa A+ Programator 24 de ore Filtru Fotocatalitic Mod Confort FTX35KM/RX35KM     Unitatea exterioare Daikin este echipata cu un schimbător de căldură tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigură o rezistenţă mărită în cele mai aspre condiţii meteo.

     Avand o capacitate de racire de nom/min/max 11259 (4436 – 12966) BTU si de incalzire de nom/min/max 11942 (4436 – 16378) BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 45 mp. Atat la racire cat si la incalzire acesta se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum de sezon anual de 192 kWh/an la racire iar la incalzire cu un consum de 970 kWh/an. Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, imbunatatind totodata confortul în momentul utilizarii. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon (conform EN14825) cu coeficient de randament SEER de 6,02 la racire si de 4,04 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin, cu emisii de CO2mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,02 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4,04 KW.     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 3 + 1 trepte de ventilare de (20, 242743)dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor swing, ce este renumit pentru zgomotul redus de 48 dB si eficienta energetica ridicata.

     Filtrul fotocatalitic din titan apatit de la Daikin îndeparteaza praful din aer si descompune mucegaiul si mirosurile. De asemenea, capteaza si dezactiveaza substantele chimice organice daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusii si alergenii, pentru a asigura un mediu mai sănătos. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Un alt avantaj al acestui filtru fotocatalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara a fie nevoie sa-l schimbi. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +18°C.Principiul functionare pompa de caldura      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte plus turbo cu un debit de la (296, 366, 462, 558) mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Daikin este dotat si cu tehnologia Turbo ce raceste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce ajusteaza automat fluxul de aer din camera pentru a asigura o distributia optima a fluxului de aer impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente, obtinand si o importanta economie de energie. 

   Functia Turbo datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute sau de incalzire in 20 minute, cu doar un singur clic. Timpul scurt pentru egalizarea temperaturii in incapere este datorat si posibilitatii de baleiaj vertical pentru jetul de aer refulat. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald Daikin asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece Daikin asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de baleiere automat in 2 directii jetul de aer 2D selectat pentru racirea sau incalzire, combinat cu functia de auto-baleierii pe verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa cuprinda toata incaperea chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau in jos a aerului refulat in intreaga camera. Cand accesati functia ECONO de pe telecomanda aparatul initiaza o actiune usoara de racire sau de incalzire, pentru a evita o racire excesiva sau de incalzire. 

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune. Iar functionarea silentioasa a unitatii exterioare nu va constitui nici un deranj pentru vecini.

     Functia Auto Clean de la Daikin previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci cand dispozitivul este oprit. Procesul dureaza 7 ~ 10 minute iar fupa finalizare aparatul se opreste si poate fi repornit pentru functionare. Drept rezultat atat aparatul de aer conditionat, cat si camera raman uscate si curate.

    Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. 

    Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

    Daca prezenta unei persoane nu este detectata pentru mai mult de 20 de minute, aparatul va trece automat in modul stand-by de economisire de energie electrica. Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 225 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 30 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 675 x 285 x 550. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat aer conditionat tip Split, 12000 Btu/h, unitate interioara de perete Daikin, model RX35KM / FTX35KM, standard, A++

Lasă un răspuns