Aparat aer conditionat Yashido gama Premium AC-12YDO-I+AC-12YDO-E review si notificarii tehnice

     Acest model japonez al anului 2018 cu sistem de filtrare performant, ne va ajuta sa pastram racoare si o atmosfera placuta, cu aer proaspat in locuinta chiar si in zilele toride ce vin sau in anotimpul rece. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la +53°C sau coboara pana la -15°C. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Aparatul de aer conditionat Yashido gama Premium AC-12YDO-I+AC-12YDO-E atrage atentia printr-un design placut de culoare alb, cu un display ascuns LCD in partea fata/dreapta a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Acest model are un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. Acest model ultra-modern ce dispune de tehnologii avansate, are o putere de racire nom/min/max 11365 (3686-12867) BTU si de incalzire de nom/min/max 11536 (3447-13447) BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 mp

     Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Yashido gama Premium AC-12YDO-I+AC-12YDO-E are clasa A++, cu un consum nom/min/max 1000 (290~1330) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 1010 (290~1410) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie electrica racire este de 189 kWh/an si la modul incalzire este de 980 kWh/an. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de caldură Yashido, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce în încapere 4 kW.

      Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter PFC (power factor correction) ce are rolul de a preveni pierderile energetice, crescand factorul de putere, acesta reprezentand raportul dintre puterea reala si puterea aparenta, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna.     Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. In plus datorita fiabilitati crescute a acestui tip de compresor japonez firma Yashido acorda 5 ani garantie, numai pentru compresor. Prin tehnologia 180° Sine Wave DC inverter se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.     La acest model unitatea interna si externa a aparatului este dotata tehnologic si cu un sistem avansat de izolare fonica pentru motor si compresor. Astfel ca este asigurat si confortul fonic alaturi de cel termic. Aparatul produce un zgomot secvential de 19/26/34/40 dB pe cele 4 trepte de ventilare ale unitatii interioare, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Zgomotul unitati externe nu depaseste 50 dB. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. 

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Yashido este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare cu micro protectie avand un flux inalt de aer dar silentios. Filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. Actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit, cu un filtru de carbon activ ce neutralizeaza fumul, substantele chimice, gazele si mirosurile, previne dezvoltarea bacteriilor, a virusilor si a mucegaiului.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. In plus cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 12/24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Yashido, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Cu ajutorul acestei aplicatii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -20°C si +30°C. Iar temperatura din interior o poate mentine de la +10°C la maxim +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului, Functia Smart pre-heat: verifica temperatura bateriei unitatii interioare inainte ca sistemul sa porneasca in modul incalzire, pentru a preveni aparitia curentilor reci.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 1020 mc/h, cu baleiere verticala sus si jos. 

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

     Functia de Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 1,2 l/h condens.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Sleep/Night mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Aparatul are un procesor performant ce ii permite sa memoreze ultimele optiuni preferate precum si ultima setare a unghiului de baleiere pe verticala a jaluzelelor de aer de la unitatea interna. Cu tehnologia inteligenta on-off permite ca aparatul sa intre automat in modul de economisire a energiei atunci cand este in Stand-by, cu un consum mic de 0,5 W/h. Unitatea interioara a aparatului Yashido gama Premium AC-12YDO-I+AC-12YDO-E cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 205 x 250, iar cea exterioara are o greutate de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 700 x 256 x 552. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Yashido gama Premium AC-12YDO-I+AC-12YDO-E foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online:  Vezi noul pret actualizat

Pachet aparat aer conditionat Yashido AC-12YDO-I+AC-12YDO-E + kit instalare topaerconditionat 3m complet(tevi cupru, condens, console cu amortizoare, suruburi 20 cm pt polistiren, cabluri, stecher), A++/A+

Lasă un răspuns