Aparat de aer conditionat AUX 12000BTU ASW-H12B4/FZR3DI-EU review

     Aparatul de aer conditionat AUX 12000BTU ASW-H12B4/FZR3DI-EU este un dispozitiv inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +47°C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Grupul AUX a fost fondat in anul 1986 in China si activeaza in mai multe domenii: echipamente electrocasnice, proiectarea și fabricarea de echipamente electromecanice, servicii medicale, imobiliare si investitii financiare. In prezent aceasta firma se situeaza in topul primelor 500 de firme din China.

     Acest model este certificate de către organizația Eurovent pentru evaluările de performanță ale unităților de aer condiționat, în conformitate cu standardele europene. Iar din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitatii interioare, impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Cu butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Iar cu tasta Swing Direct baleiem in mai multe pozitii fluxul de aer automat pe orizontala. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Cu butonul Screen reglam nivelul de luminozitate al ecranului. Prin apasarea butonului Sleep unitatea interna functioneaza automat cu cel mai mic zgomot. Iar accesand butonul LED putem modifica intensitatea luminoasa a ecranului de pe telecomanda. Cu aceasta telecomanda puteti sa setati temperatura in camera de la minim 16°C la maxim 32°C.AUX ASW-H09B4/FZR3DI-EU     Aparatul de aer conditionat AUX 12000BTU ASW-H12B4/FZR3DI-EU poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare AUX este dotat cu un compresor puternic Rotary GMCC (TOSHIBA). Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot maxim de la 22 la maxim 44 dB. In plus, protectia speciala anti-coroziune Gold Fin de pe aripioarele de aluminiu ale unitatilor de racire interne si externe fac ca sistemul de climatizare sa fie mai rezistent la mediile corozive. Aceasta tehnologie ajuta si la curatarea usoara a unitatii si îsi prelungeste si durata de viata. Unitatea este proiectata sa functioneze atunci cand tensiunea electrica este mai mica sau egala cu 230V.

     Avand o capacitate de racire nominala de 12282 BTU (3412 x 3,6 kW) si incalzire nominala de 12624 BTU (3412 x 3,7 kW), acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de pana la 35 mp.

     Iar eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1090 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 970 W/h la incalzire.

     Consumul de sezon anual de energie pe modul racire este de 184 kWh/an si pe modul incalzire este de 913 kWh/an.    Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,12 la racire si de 4,14 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură AUX, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 kW consumat din retea, introduce in incapere „frig” de 6,12 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, introduce în încapere 4,14 kW.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru antibacterian și lavabil dublu, cu ajutorul căruia vor fi oprite praful și impuritățile mari, dar și microbii, oferindu-vă un aer curat și sănătos.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

    Functia I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Cu ajutorul acestei aplicatii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem functioneaza pe incalzire la temperaturi exterioare cuprinse intre -15°C si +30°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala).Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul de mim 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Aux, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat AUX 12000BTU ASW-H12B4/FZR3DI-EU va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit de la 400 la maxim de 600 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Functia SWING selectarea modului de baleiere al aerului emis de unitatea interioara (natural, baleiere sau fixat pe o anumita directie), impreuna cu Speed SPEED ce selecteaza viteza de ventilare. Ventilatia aerului se face automat in 2 moduri cu butonul Swing 1 pentru a seta fluxul de aer pe vericala si cu butonul Swing 2 pentru a seta fluxul de aer pe orizontala, prin oscilarea lamelelor de evacuare a aerului de sus jos sau de la stanga la dreapta. Consumul energetic la ultima treapta de ventilare a motorului electric este de 75 W/h. AUX este dotat si cu tehnologia Jet Cool ce raceste si incalzeste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie. Confortul superior oferit de acest model este creat prin intermediul tehnologiei Anti Cold Air ce permite ajustarea automata a fluxului de aer rece din camera inclusiv la nivel lateral, prin detectarea prezentei impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente. Functia Jet Cool datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute sau de incalzire in 15 minute, cu doar un singur clic. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald AUX asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece AUX asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Ventilatorul unitatii exterioare beneficiaza de 5 trepte, pentru eficientizarea consumului energetic.

    Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,2 l/h de condens.

     Functia Auto Curatare prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Cand aparatul de aer conditionat este oprit, aceasta functie porneste automat numai sistemul de ventilare pentru a indeparta praful si umiditatea din schimbatorul de caldura. Astfel schimbatorul de caldura ramane curat si uscat, fapt ce previne inmultirea bacteriilor si a mucegaiului.

    Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. De exemplu in cazul unei defectiuni tehnice aparatul va afisa pe display un cod de eroare, care va ajuta tehnicianul de service sa inteleaga din ce cauza s-a defectat aparatul, iar atunci cand vine sa-l repare sa aiba deja pregatita piesa defecta si sa remedieze defectul in cel mai scurt timp.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare AUX 12000BTU ASW-H12B4/FZR3DI-EU face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

    Cu functia WiFi AUX ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi putem controla aparatul de aer conditionat de oriunde ne aflam, folosind propriul smart phone. Modulul Wi-Fi se achizitioneaza separat.MODUL WIFI SPLIT DE PERETE AUX     Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 750 x 200 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 26 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 730 x 285 x 545. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la AUX foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 5 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Lasă un răspuns