Aparat de aer conditionat Carrier Hi-Wall Extreme Wi-Fi 9000 BTU review

     Compania lui Willis Carrier, este lider mondial in solutii de incalzire, aer conditionat si de echipamente de refrigerare. În 1902, Willis Carrier a rezolvat una dintre provocările cele mai strigente ale omenirii, prin controlul mediului interior cu ajutorul aerului conditionat modern. Inventia sa in domeniul aerului conditionat a permis nenumaratelor ramuri ale industriei, promovarea productivitati globale, bazata pe un mediu sanatos si confort personal. Dotat cu functii inteligente si sistem de filtrare performant, acest echipament de aer conditionat de la Carrier ne va ajuta sa pastram racoare si un mediu ambiant placut in locuinta noastra toata perioada anului. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la +50°C sau coboara pana la -15°C. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Aparatul de aer conditionat Carrier Hi-Wall Extreme Wi-Fi 42QHG009D8SX/38QHG009D8SX model 2020 atrage atentia printr-un design placut de culoare alb lotus, cu un display ascuns LCD in partea fata/dreapta a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. 

      Acest model are un sistem de comanda dual: de pe display-ul unitatii interne si de pe telecomanda care include tehnologia Remote Control Screen ce include un display LCD iluminat. Tasta On/Off: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul On pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu tasta Turbo Mode reglam viteza la turatie maxima. Cu tasta Swing baleiem fluxul de aer pe verticala/orizontala. Tasta pentru activare functiei 8°C Heating. Cu tasta Clean se activeaza functia de auto-curatare. Cu tasta Timmer reglam pornirea temporizata. Cu tasta Room Temp aflam temperatura din camera. Cu tasta Memory aparatul memoreaza ultimele setari preferate de utilizator. Cu tasta X-ECO aparatul functioneaza cu resurse energetice reduse. Cu tasta Follow Me, functia permite telecomenzii sa comunice unitatii interne temperatura din zona unde este amplasata. Iar cand accesam butonul de blocaj, tastele de la telecomanda nu mai pot fi folosite fiind blocate pentru accesari neautorizate.🥇 REVIEW : Carrier Hi-Wall Extreme Wi-Fi 9000 BTU - Aparat de aer ...

      Aparatul este certificat de catre organizatia Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima.

     Acest model ultra-modern ce dispune de tehnologii avansate, are o putere de racire de nom/min/max 9383 (3412 – 10918) BTU (3412 x 2,75 kW) si de incalzire de nom/min/max 9894 (3070 – 12283) BTU (3412 x 2,9 kW), fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la maxim 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 740 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie Tbiv) la -7°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -7°C la -15°C, cu un consum nominal de 720 W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 130 kWh/an, iar consumul nominal de energie electrica incalzire este de 854 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 660 kWh/an compensat in clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -7°C si -15°C, conform etichetei energetice.Carrier Extreme 42QHG009D8SX / 38QHG009D8SX      Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -7°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 7,4 la racire si de (4,1 pana la limita de -7°C) sau de (5,3 intre -7°C pana la limita de -15°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Carrier, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 7,4 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW compensat cu 5,3 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -7ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -7ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului, care se gaseste pe internet.

     Aparatul dispune de asemenea si de tehnologia 3D Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. In acest scop unitatea din interior este echipata cu un motor inverter DC la sistemul de ventilare. Iar unitatea din exterior este de asemenea echipata la compresor si la ventilator fiecare cu un motor dotat cu tehnologie DC inverter. Cu 3 motoare cu convertizor continuu, sistemul de climatizare atinge cele mai mari performante de eficienta energetica. Astfel cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea cat mai eficient. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Cu tehnologia integrata 3D Inverter, sistemul asigura un maximum de confort si eficienta energetica.

     Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru protectia compresorului la pornirea aparatului, acest model este dotat cu un temporizator de pornire automat ce provoaca o intarziere de 3 ~ 4 minute. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 4 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la minim 20 dB pana la maxim 37 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant invertor, ce produce un zgomotul redus de 55,5 dB si eficienta energetica ridicata.  Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. In plus, protectia speciala anti-coroziune Gold Fin de pe aripioarele de aluminiu ale unitatii de afara fac ca sistemul de climatizare sa fie mai rezistent la mediile corozive. Aceasta tehnologie ajuta si la curatarea usoara a unitatii si îsi prelungeste si durata de viata. Unitatea este proiectata sa functioneze atunci cand tensiunea electrica este mai mica sau egala cu 230V. In particular, aparatul de aer conditionat poate functiona la o tensiune de 168 pana la 264 volti, asigurand astfel protectie impotriva variatiilor de tensiunea PPC la limitele specificate. Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Carrier este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare ACF cu 3 filtre diferite, cu micro protectie, avand un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul capteaza particulele mari, precum praf sau par de la animale de companie. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare Cold Catalism. Acest filtru are un efect deodorizant si ajuta la eliminarea compusilor organici volatili (VOC) si mirosuri neplacute. Filtrul de catalizator rece puteti sa-l curatati cu apa rece fara a-si pierde eficienta de filtrare. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare. Iar cu sistemul de filtrare cu Vitamina C cu efect antioxidant este benefic pentru sanatatea pielii datorita rolului semnificativ in sinteza colagenului care este responsabil pentru rezistenta si elasticitatea pielii. Pre-filtrul poate fi indepartat si curatat cu apa cu sapun fara a-si pierde eficienta.OTTHONI KOMFORT MEGOLDÁSOK     Pe partea de funcții, aparat de aer conditionat Carrier Hi-Wall Extreme Wi-Fi 42QHG009D8SX/38QHG009D8SX dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. In plus cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Carrier, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Follow Me, functie care permite telecomenzii sa comunice unitatii interne temperatura din zona unde este amplasata, practic exista un termometru in telecomanda. Sistemul seteaza temperatura aerului din incapere cu o acuratete mai mare in zona in care se regaseste telecomanda.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului, astfel functia Smart pre-heat: verifica temperatura bateriei unitatii interioare inainte ca sistemul sa porneasca in modul incalzire, pentru a preveni aparitia curentilor reci. Iar cu functia 8°C Heating: ce poate fi activata cu telecomanda, sistemul porneste automat cand temperatura scade sub 8°C, asigurand o temperatura de siguranta atunci cand incaperea este nelocuita mai mult timp.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la 180 la maxim de 460 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. La acest model debitul de aer proaspat este emis in toate directiile pe verticala si pe orizontala si ajunge la fiecare colt al incaperii, indiferent de locul in care este instalata unitatea interna. Prin distributia aerului pe verticala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe verticale, in sus si in jos, cu 6 setari de unghiuri diferite, avand inclusiv si functia complet automata. Reglarea fluxului de aer pe verticala in functie de setari se face prin apasarea butonului Swing de pe telecomanda.  Oscilarea automata a fluxului de aer pe verticala/orizontala se face prin mentinerea apasata a butonului Swing timp de doua secunde, pentru a angaja miscarea de oscilatie a lamelor. In plus cu ajutorul functiei Wind Avoid Me datorita senzorului de pe unitatea interna, fluxul de aer se va directiona in asa fel incat sa evite persoana din camera unde este montat aparatul. Debitul de aer al unitati externe este de maxim 1750 m³/h. Cu tehnologia speciala PCB din dotare, viteza ventilatorului extern se poate regla automat in 9 trepte in functie de temperatura de condensatie.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp. 

     Functia de Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 0,8 l/h condens.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     Sleep/Night mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinandu-se si o economie de energie.

     Cu functionare ECO in timpul functiei de racire, unitatea din interior regleaza automat viteza ventilatorului si rotirea compresorului, pentru economii de energie de pana la 60%. Astfel aveti posibilitatea de a accesa trei opțiuni de putere de operare de:(50% – 70% -100%).

    Tehnologia Active Clean din dotarea acestui model de la Carrier elimina praful, mucegaiul și grasimea depusa pe schimbatorul de caldura din unitatea interna, care pot provoca mirosuri neplacuta in timpul functionari, inghetandu-le automat si apoi decongeland rapid gheata depusa pe schimbator. Aceasta functie Active Clean este utilizata si pentru a produce mai mult condens imbunatatind efectul de curatare si producere de aer rece. In acest scop ventilatorul din unitatea interna continua sa functioneze pentru a usca aerul evaporatorului, prevenind astfel dezvoltarea mucegaiului si pastrand astfel interiorul curat.     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerantAtunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific in interior, unitatea va arata codul de eroare ” CE ” si se va opri in mod automat.

      Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. Unitatea detecteaza automat eventualele defecte de functionare si se opreste automat pentru a preveni aparitia unor noi defecte. In acelasi timp, va indica un cod de eroare pentru un service rapid.

     Dotat cu functia Wi-Fi Standard: cu modulul Wi-Fi încorporat in combinatie cu aplicatia Carrier Air Conditioner, ne da posibilitatea de a controla aparatului de aer condiționat, cu ajutorul telefonului mobil sau a unei tablete, usor si rapid de oriunde v-ati afla. Astfel aplicatia permite controlul unei serii de functii, cum ar fi activarea si dezactivarea dispozitivului, alegerea temperaturii si a vitezei ventilatorului, planificarea functionarii, determinarea programului de pornire/oprire a sistemului de climatizare etc. Stick-ul Wi-Fi se afla in ambalajul produsului si nu este necesara dotarea suplimentara pentru conectarea dispozitivului.

     Aparatul are un procesor performant ce ii permite sa memoreze ultimele optiuni preferate precum si ultima setare a unghiului de baleiere pe verticala a jaluzelelor de aer de la unitatea interna. Cu tehnologia inteligenta on-off permite ca aparatul sa intre automat in modul de economisire a energiei atunci cand este in Stand-by, cu un consum mic de 1 W/h. Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 726 x 210 x 291, iar cea exterioara are o greutate de 23,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 720 x 270 x 495. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Carrier foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.  

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 3 ani cu posibilitate de extindere daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat Carrier Hi-Wall Extreme Wi-Fi 9000 BTU, Clasa A++/A+++, Green Fin, Control Compresor Superior, Wind Avoid Me

Lasă un răspuns