Aparat de aer conditionat Daewoo 24000 BTU, DSB-H2401JLH-VK review

      Aparatul de aer conditionat cu tehnologie coreeana Daewoo DSB-H2401JLH-VK cu domeniu de functionare de la +53°C ~-15°C este un aparat de aer conditionat inteligent din gama anului 2019, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic acest aparat este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitati interioare.Aparat de aer conditionat Daewoo 24000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H2401JLH-VK, Alb      Atat unitatea interioara cat si cea exterioara sunt de culoare alb si sunt foarte silentioase in timpul programului de lucru. Telecomanda aerului conditionat Daewoo este prevazuta cu un sezor care determina si transmite nivelul temperaturii din jurul ei catre unitatea interioara. Cu ajutorul acestei functii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.

     Display-ul sau discret, de tip LCD, care vizualizeaza numai in timpul functionari ofera toate informatiile de care ai nevoie, cu privire la temperatura din camera dar si modul de functionare activ.Aparat de aer conditionat Daewoo 24000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H2401JLH-VK, Alb     Aparatul de aer conditionat are si un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. In cazul in care telecomanda nu functioneaza, aparatul de aer conditionat poate fi comandat manual prin intermediul butonului de comanda manuala localizat pe unitatea din interior. Cu butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire. Cu cele doua taste cu (+) si (-) reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem in mai multe pozitii fluxul de aer automat pe verticala. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Cand setam butonul ECO acest model functioneaza cu consum energetic scazut. Cand setam butonul Sleep unitatea interioara functioneaza la ce mai mic nivel de zgomot. Actionand butonul Display putem sa activam sau sa dezactivam display-ul LED de pe unitatea interna a aparatului de aer conditionat..

Aparat de aer conditionat Daewoo 24000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H2401JLH-VK, Alb     Aparatul de aer conditionat Daewoo ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate nominala de racire de 23236 BTU (3412 x 6810 W) si o capacitate nominala de incalzire de 23440 BTU (3412 x 6870 W), fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 65 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1980 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 2050 W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie la modul de racire este de 380 kWh/an iar consumul de sezon anual la modul de incalzire este de 1810 kWh/an, conform fisei tehnice. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Acest lucru i se datoreaza si compresorului rotary Rechi cu functie Inverter Eco care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate.

     Condensatorul unitati externe a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat Hydrophilic aluminium de protectie ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu umiditate ridicata. Iar compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,5 la racire si de 4,1 coeficient de randament SCOP la incalzire.  

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de caldură Daewoo, cu emisii de CO2 mai scazute. Indicii SEER si SCOP masoară consumul anual de energie şi eficienta in timpul unei utilizari zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatura si perioadele, in modul aşteptare, pentru a furniza o indicatie clara si fiabila a eficientei energetice normale, pe durata unui intreg sezon de incalzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,5 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Daewoo este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare lavabil pentru praf si polen avand un flux inalt de aer dar silentios. Acest sistem de filtrare face si o filtrare antibacteriana ce combate mucegaiul, bacteriile pentru ca aerul sa devina mai sanatos. O functie convenabila de reminder pe panoul de control indica momentul dupa 200 de ore de functionare, cand este necesara o curatare a sistemului de filtrare.      Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (40, 48, 51, 54dB.

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). Functia Active Energy Control iti va permite sa selectezi nivelul de consum de energie in functie de situatie: Normal: 100% racire cu 100 % consum de energie sau daca mai apesi butonul inca o data se va activa modul 85% din capacitatea de racire si 77% consum de energie. Daca mai insisti inca o data, prin apasarea butonului de doua ori, aparatul de climatizare va intra in modul de functionare 66% din capacitatea de racire, avand un consum de energie de 51%.

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura de ambientala). La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. Iar cu functia +8°C Heating sistemul porneste automat cand temperatura scade sub +8°C, asigurand temperatura de garda atunci cand incaperea este nelocuita mai mult timp.
Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul de 30 minute – 24 ore si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Daewoo, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte plus Turbo cu un debit maxim de 980 mc/h. Cu functia 2D Swing puteti seta ca fluxul de aer sa fie distribuit automat in plan verical (sus-jos). Astfel aerul furnizat de aparat va fi distribuit uniform in toata incaperea. In plus datorita tehnologiei flapsurilor si a ventilatorului puternic unitatea interna poate furniza si un volum mare de aer la modul de racire, care poate sa ajunga la o distanta de pana la 18 metri fata de locul in care este amplasata unitatea.     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid. Aparatul de aer conditionat Daewoo va raci aerul din incapere pana la maximum 16°C sau il va incalzi pana la maximum 31°C, in functie de modul in care acesta este setat sa functioneze: racire/incalzire.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu 1°C pe ora, pana la maximum 2°C in primele doua ore, in functie de modul in care aparatul de aer conditionat este setat sa functioneze: racire/incalzire. Dupa cele 2 ore, temperatura din camera va fi mentinuta contanta timp de 8 ore, urmand ca aparatul de aer conditionat sa se opreasca dupa 10 ore de functionare,  obtinandu-se si o economie de energie.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman. Acest lucru se realizeaza prin functionarea suplimentara a ventilatorului unitatii interioare inca 3 minute dupa oprirea aparatului, astfel apa condensata de pe vaporizator sa fie eliminata. Prin utilizarea functiei Dry, aparatul de aer conditionat Daewoo reduce umiditatea aerului, astfel, camera dumneavoastra va fi mult mai confortabila.

     Functia de dezumificare cu modul DRY (in acest mod temperatura si debitul de aer sunt controlate automat, cand temperatura din incapere este sub 18ºC), isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,8 l/h condens.

     Dezghetare automata: Cand temperatura exterioara este redusa dar exista umiditate ridicata, dupa o funcţionare indelungata se va forma gheata pe unitatea exterioara, care va afecta efectul de incalzire. In acest moment se va activa automat functia de dezghetare iar functionarea incalzirii se va opri timp de maxim 10 min odata la 50 de min. In timpul dezghetarii, ventilatorul exterior se opreste. Dupa dezghetare, se va reveni automat la modul Incalzire.

     Cand accesati functia ECO de pe telecomanda aparatul initiaza o actiune usoara de racire sau de incalzire, pentru a evita o racire excesiva sau de incalzire. 

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Unitatea interioara a aparatului Daewoo DSB-H2401JLH-VK cantareste 13 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1010 x 220 x 315, iar cea exterioara are o greutate de 46 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 845 x 336 x 693. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Daewoo foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 5 metri.

   Odata comandat, primesti aparatul acasa in 48 de ore prin curier rapid. Oferta vine insotita si de un Kit de instalare care contine:– Conducta de conectare de lungime 3 m (2 buc.)
– Liant de instalare (1 buc.)
– Bucsa izolanta (1 buc.)
– Mastic de etansare (1 buc.)
– Surub (6 buc.)
– Teava (furtun) de scurgere lungime 3 m (1 buc.)
– Cablu de conectare lungime 3 m (1 buc.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Daewoo 24000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H2401JLH-VK, Alb

Lasă un răspuns