Aparat de aer conditionat GRUNDIG GRVPI120/121, A++/A+, 12.000BTU/h, kit instalare inclus review si notificarii tehnice

       Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Aparatul de aer conditionat Grundig GRVPI120/121 cu 3 trepte de ventilare plus Auto unitatea din interior face parte din aceasta categorie. Acest model 2018 este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +50°C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere.

     Cu control dual aparatul de aer conditionat GRUNDIG GRVPI120/121 are in dotare si o telecomanda, actionata extrem de simplu, de unde pot fi controlate de la distanta toate functiile aparatului. Iar in cazul in care telecomanda nu mai functioneaza, aparatul de aer conditionat poate fi operat si manual cu ajutorul unui buton ce este plasat pe partea dreapta a unitatii din interior. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Telecomanda este alimentata si cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne Acest sistem ultra-modern si econom cu unitatea din interior de culoare alb lotus si ecran ascuns de tip LCD in partea dreapta a unitatii interioare, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 11940 (4700; 15400) BTU (3412 x 3,5 kW) si o capacitate de incalzire de nom/min/max 9550 (3700; 16800) BTU (3412 x 2,8 kW), fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 34 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1089 W/h la racire si  clasa A+ cu un consum nominal de 1050 W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie la modul racire este de 201 kWh/an, iar la modul incalzire este de 956 kWh/an.

     Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Aparatul dispune de tehnologia inverter, avand un compresor GMCC functionand gradual, ce obtine o eficientizare de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare, On/Off. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. 

     Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot de la minim 24 la maxim 39 dB la treapta a 3 de ventilare.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 4,1 coeficient de randament SCOP la incalzire în sezonul cu încălzire de tip „Mediu” (W/W). Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Grundig, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW. 

     Cele 2 filtre de praf HD din dotare au functia de a dezinfecta aerul de sporii de mucegai de pana la 95% si in acelasi timp sa colecteze particulele mici din aer (praf, polen, virusuri si bacterii). Apoi cu sistemul de filtrare cu Carbon Activ care este unul dintre cel mai performant la ora actuala. Acest sistem de filtrare al aerului transforma aparatul de aer conditionat Grundig intr-un adevarat sistem de purificare al aerului. Acest filtru retine atat mirosurile neplacute, cat si bacteriile sau particulele de poluare, unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat şi fără particule ce vă pot îmbolnăvi. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare Cold Plasma cu emitere de ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu Funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Grundig, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     In plus cu functia Real Set din dotare senzorul din telecomanda permite aparatului sa urmareasca zona din camera unde te afli si sa ajusteze automat parametrii de functionare, astfel incat temperatura din zona unde te afli saramana constanta oriunde ai fi. Controlul inteligent al temperaturii ofera un mediu mai confortabil, dar si economie de energie.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°CIn plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 520 mc/h. Acest model fiind dotat cu tehnologia 2D Air Flow, cu acest sistem de directionare a debitului de aer aparatul asigura o racirea rapida si un schimb eficient de caldura. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer pe verticala. 

     Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea atat in zilele caniculare de vara, cat si in lupta zilnica impotriva mucegaiului, colectand o cantitate de 1,2 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinandu-se si o economie de energie. In acelasi timp automat ventilatorul livreaza aer cald sau rece la prima treapta de ventilare, asigurand un somn linistit fara zgomat.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     Auto Curatare este functia care impiedica formarea mucegaiului. Odata cu apasarea butonului “Clean” de pe telecomanda, aparatul va incepe curatarea unitatii interioare. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut.

     Unitatea interioara cantareste 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 802 x 189 x 297, iar cea exterioara are o greutate de 27 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Grundig foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Oferta vine insotita si cu kit de instalare care contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica – 3 metri de traseu inclus – Furtun evacuare condens – 4 metri – Cablu electric din cupru tip MYYM de 1,5 mm pentru conexiune electrica dintre cele 2 unitati, dar si pentru conectarea unitatii interioare la priza electrica (in limita a 2,5 ml), cu manta si izolatie din PVC – Banda de plastic – Banda izolatoare – Inel de protectie din plastic, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

1 Comment

  1. Buna ziua. Am o casa cu etaj si ma gandeam sa pun 2 unitati Grundig 12000btu de mai sus. 1 la parter unde am un living si un dormitor micut 41mp si celalalt la etaj pe un hol intre 2 dormitoare unde am 44 mp din care face parte si scara intre etaj si parter.
    Ce parere aveti ? face fata ? Casa este izolata si oricum la parter nu e asa cald vara.
    Este o oferta buna la acest aparat acum si miar fi de mare ajutor o parere de profesionist.

Lasă un răspuns