Aparat de aer conditionat Hitachi Eco-Confort RAK25PEC-RAC25WEC DC Inverter 9000 BTU + Cadou Cana Romania 100 review si notificarii tehnice

     Cele mai bune aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Aparatul de aer conditionat Hitachi Eco-Confort RAK25PEC-RAC25WEC de 9000 BTU face parte din aceasta categorie.

     Aparatul de aer conditionat Hitachi Eco-Confort RAK25PEC-RAC25WEC este un sistem de climatizare ultra-modern, care dispune de numeroase tehnologii pentru o racire/incalzire eficienta si rapida. Hitachi a inventat in 1983 primul aer conditionat cu motor alimentat de curent continuu fara perii. De atunci Hitachi a continuat cercetarea in inovatie si descoperirea de noi tehnologii. Astazi, toate motoarele Hitachi sunt DC Inverter. Motoarele DC Inverter HITACHI sunt unice prin eficienta energetica si putere. Mai nou din decembrie 2015 Hitachi a devenit parte a grupului Johnson Controls. Johnson Controls este o companie multi-nationala care opereaza de peste 130 de ani in domeniul tehnologiei diversificate in industriei. Aceasta companie este un furnizor important de sisteme de control in industria de incalzire, ventilare, climatizare, automatizari cladiri, refrigerare si sisteme de securitate pentru cladiri. In plus acest model este certificat de catre organizatia Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene.Image result for foto certificat Eurovent

      Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Aparatul iese in evidenta prin design-ul elegant de culoare alba cu finisaje de calitate, acesta fiind potrivit pentru a fi instalat intr-o incapere cu aspect hi-tech. Display-ul sau discret, de tip LCD,  ofera toate informatiile necesare, care fac referire la temperatura din camera dar si programul de lucru selectat sa functioneze. Suprafata mare de schimb de caldura a schimbatorului tip Lambda cu forma unica a lamelelor asemanatoare literei grecesti cu acelasi nume, creste raportul de transfer de caldura cu pana la 5%. Cu aceasta tehnologie constructiva aparatul asigurand o eficienta energetica buna, contribuind in acelasi timp la economisirea unei mari cantitati de energie.     Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor de pe telecomanda a aparatului de aer conditionat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.Aparat aer conditionat Hitachi Eco Confort 9000 BTU     Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (3070 – 10577) BTU si de incalzire de nom/min/max 11601 (3070 – 15013) BTU fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A+, cu un consum nom/min/max 700 (250 – 1290) W/h la racire si clasa A cu un consum nom/min/max 880 (250 – 1250) W/h la incalzire. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Hitachi a dezvoltat tehnologia Modul de Putere Activa (Power Active Module – PAM). Acesta tehnologie suprima distorsiunea electrica micsorand pierderile de putere la mai putin de 1%. Performanta la incalzire este particular imbunatatita oferind performanta eficienta chiar si la temperaturi exterioare de -15ºC.     De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare de 400 mm. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (22, 24, 33, 40dB. Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,8 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Hitachi Performance, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,8 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 kW. 

     Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un complex de Filtrele Hitachi Nano Titanium Wasabi ce obtin rezultate net superioare in indepartarea mirosurilor sau a particulelor nocive din aer. Oxidul de titan este utilizat de ani buni drept catalizator foto. Hitchi a reusit sa imbunatateasca acest material prin reducerea dimensiunilor particulelor la un nanometru, ele ajungand acum cu mai mult de 1000 de ori mai mici decat cele din mediul normal antibacterian. Astfel, acest catalizator foarte fin poate retine si cele mai mici impuritati (care patrund usor prin alte filtre), optimizand calitatea aerului interior.

     Catalizatorul TiO2 (dioxid de titaniu) are un efect dual: de neutralizare a bacteriilor si de deodorizare.

     Anti-bacterian Noul filtru de purificare a aerului de la Hitachi s-a dovedit eficient in a dezactiva peste 99.99% din bacterii.

     Anti-alergeni Filtru nano-titanium wasabi dezactiveaza eficient alergenii nocivi cum ar fi acarienii si formaldehide care provoaca boli alergice precum astmul.

     Indepartarea mirosurilor.Filtru de purificare a aerului nano titan wasabi deodorizeaza aerul, eliminand pana la 82% din mirosuri in numai 1 ora.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul de 12 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Hitachi, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp zilnice si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +21°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus cu functia Leave Home din dotare este foarte utila în cazul în care aparatul este instalat intr-o casa de vacanta, prin intermediul căreia climatizorul asigura incaperii o temperatura de aproximativ 10°C pe toata durata cand lipsiti de acasa de maxim 99 de zile, evitand astfel posibilitatea de inghet a tevilor instalatiilor sanitare pe timp de iarna, bineinteles cu un consum minim de energie electrica.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de (333, 370, 430, 510). Pentru un debit de aer marit si silentios, dimensiunea grilei de aspiratie a unitatii interioare este cu 20% mai mare decat la alte echipamente de aer conditionat, astfel incat rotatia turbinei scade, crescand in acelasi timp eficienta si generand si economii de energie electrica.

     Functia Turbo datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute sau de incalzire in 15 minute, cu doar un singur clic. Timpul scurt pentru egalizarea temperaturii in incapere este datorat si posibilitatii de baleiaj vertical pentru jetul de aer refulat. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald Hitachi asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece Hitachi asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de baleiere automat in 2 directi jetul de aer 2D selectat pentru racirea sau incalzire, combinat cu functia de auto-baleierii pe verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa cuprinda toata incaperea chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau in jos a aerului refulat in intreaga camera. Cand accesati functia ECONO de pe telecomanda aparatul initiaza o actiune usoara de racire sau de incalzire, pentru a evita o racire excesiva sau de incalzire. 

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,31-1,50 l/h

      Functia Eco Powerful Silent modulul Eco pentru limitarea consumului electric cu o functionare eficienta, modul Powerful pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere (sistemul va functiona la putere maxima timp de 20 de minute) sau modul Silent pentru reducerea nivelului de zgomot si liniste maxima.

     Sleep Timer putem decide numarul de ore de functionare a echipamentului in timpul somnului pentru a economisi energie prin ajustarea automata a temperaturii +/-2°C pentru un somn confortabil si un nivel de zgomot redus, cu o durata de pana la 7 ore.

     Functia Info actionand un singur buton vom cunoaste temperatura ambientala sau consumul de energie in kW din luna curenta sau precedenta si orisice cod de alarma in caz de defectiuni.

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi.

     Unitatea interioara cantareste 7,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 780 x 218 x 280, iar cea exterioara are o greutate de 24,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 660 x 278 x 530. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Hitachi Eco-Confort RAK25PEC-RAC25WEC DC Inverter 9000 BTU plus Cadou Cana Romania 100

Lasă un răspuns