Aparat de aer conditionat Kyato-09HC32 review

     Aparatul de aer conditionat Kyato-09HC32 este un sistem de climatizare modern, care dispune de numeroase tehnologii pentru o racire/incalzire eficienta si rapida. Acest aparat face parte din gama noilor aparate ale anului 2018. In plus aparatul de aer conditionat Kyato-09HC32 iese in evidenta prin design-ul elegant de culoare alb cu finisaje de calitate, acesta fiind potrivit pentru a fi instalat intr-o incapere cu aspect hi-tech.     Display-ul sau discret, de tip LCD din partea dreapta a unitati interne, ofera toate informatiile necesare, care fac referire la functia de incalzire, la functia de racire, functia de dezumidificare si temperatura din camera. Acest model detine si o telecomanda ce este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta de culoare verde, si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda poate fi ajustat unghiul de ventilare al unitatii interioare. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului TEMP, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare. Prin apasarea butonului Light se anuleaza lumina de pe ecranul LED al unitatii interioare. Iar cu butonul Timer On se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului.

     Suprafata schimbatorului de caldura de la modelul Kyato a fost marita, prin folosirea conductelor de cupru cu striatii pe interior, imbunatatind astfel eficienta in modul de incalzire. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 165 volti intr-o gama larga de tensiune (165 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica. Unitatea exterioare Kyato este echipata cu un schimbător de căldură tratat anticoroziv cu foita de aluminiu hifrofilic ce asigură o rezistenţă mărită în cele mai aspre condiţii meteo. Aparatul dispune de tehnologia Inverter, compresorul functionand gradual, obtinand o economie la energie de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare de tip On/Off. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest tip de aparat este echipat cu un motor japonez brushless GMCC, atat in unitatea interioara cat si in cea exterioara, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon. Motorul introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. Cardurile electronice ce controleaza frecventa de functionare a aparatului folosite de Kyato sunt produse de lideri in domeniu folosind cele mai avansate tehnologii. Aceste carduri electronice sunt controlate de dispozitive cu microcontrolerele ce sunt programate folosind un software avansat numit Wave Sinus 180-degree, oferind astfel o gama mult mai larga frecventei de functionare, o compresie mai lina si un nivel de zgomot redus impreuna cu o eficienta energetica mai mare.

     Acest sistem ultra-modern si econom are o capacitate de racire nominala de 8871 BTU (3412 x 2,6 kW) si de incalzire nominala de 8905 BTU (3412 x 2,61 kW), fiind destinat exclusiv birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 22 mp. Iar eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acesta fiind incadrat in clasa A++, cu un consum nominal de 870 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 850 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 156 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 820 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Kyato, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adica, la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 kW in cursul unui sezon.

     Aparatul dispune de tehnologia inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Acest aspect este evidentiat si prin incadrarea acestuia in clasa de eficienta A. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de 32/35/43/47/50 dB pe cele 5 trepte de ventilare. Filtrele aparatului conditionat sunt capabile sa elimine din incapere orice factor poluant mucegai sau alergen (praf, polen, bacterii, microbi, impuritati), cu o mare eficacitate. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, în plus, de proprietăţile ionilor negativi emişi. Ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Cu ajutorul acestei aplicatii, veti putea beneficia de o temperatura precisa si confortabila in incapere.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata. 
Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie cu această functie, aparatul de aer condiţionat ventileaza aerul din incapere in 5 trepte auto, silentios, scazuta, medie, ridicata la un debit maxim de 560 m³/h, fara sa-i modifice temperatura. Functia SWING selectarea modului de baleiere al aerului emis de unitatea interioara (natural, baleiere sau fixat pe o anumita directie), impreuna cu FAN SPEED ce selecteaza viteza de ventilare. Ventilatia aerului se face automat in 2 moduri cu butonul Swing pentru a seta fluxul de aer pe verticala, prin oscilarea lamelelor de evacuare a aerului de sus in jos. Flapsurile pe orizontala vor fi fixate manual.

     Consumul energetic la ultima treapta de ventilare a motorului electric este de 75 W/h. Kyato-09HC32 este dotat si cu tehnologia Jet Cool ce raceste aerul puternic. Iar cu functia de dirijare aer cald Kyato asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece Kyato asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera.

      Functia de (dezumidificare si antimucegai) cu unitate independenta cu higrostat ce isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, cand nivelul de umiditate nu se mai incadreaza in limitele de confort. Scopul acestei functii este si de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, colectand o cantitate de 0,8 l/h condens.

     Funcţia Auto Clean de la Kyato previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci când dispozitivul este oprit. Procesul dureaza 7 ~ 10 minute iar fupa finalizare aparatul se opreste si poate fi repornit pentru functionare. Drept rezultat atat aparatul de aer conditionat, cat si camera raman uscate si curate.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Kyato-09HC32, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. De exemplu in cazul unei defectiuni tehnice aparatul va afisa pe display un cod de eroare, care va ajuta tehnicianul de service sa inteleaga din ce cauza s-a defectat aparatul, iar atunci cand vine sa-l repare sa aiba deja pregatita piesa defecta si sa remedieze defectul in cel mai scurt timp.

     Cu functia de economisire de energie aparatul va ajusta temperatura setata automat, conform setarilor din fabrica, pentru a ajunge la cea mai eficienta economisire a energiei, mai mare cu peste 30%. In functia de economisire a energiei, viteza de ventilatie este fixata la viteza auto si nu poate fi ajustata. 

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Kyato-09HC32 face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 6,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 698 x 190 x 255, iar cea exterioara are o greutate de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 290 x 498. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Kyato foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 5 metri. Acest model detine certificari internationale precum ISO9001, ISO14001 si OHSAS18001 iar produsele au obtinut aprobare internationala. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.

Aparat de aer conditionat KYATO, Kyato -09HC32, Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Auto restart, Eco Function, Somn confortabil, Afisaj ascuns

 

Lasă un răspuns