Aparat de aer conditionat LG P24EN.NSK, 24.000 BTU/h, A++/A+ review si notificarii tehnice

      Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Aparat de aer conditionat LG P24EN.NSK ce poate fi folosit pe tot parcursul anului face parte din aceasta categorie. In plus acest model este certificat de catre organizatia Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene.

    LG este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Acest model cu gama de operare +48°C-10°C ce poate functiona toata perioada anului si in mediu tr0pical are un design clasic, dar totodata destul de elegant. Vine pe o nuanta de alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor, impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei InverterAceasta noua tehnologie din dotare spre deosebire de un aparat de aer conditionat obisnuit, poate controla viteza compresoarelor pentru a regla racirea/incălzirea si pentru a mentine o temperatura liniara cu niveluri scazute de zgomot in aer liber. Atunci cand temperatura din incapere atinge limitele dorite, acest model cu invertor isi poate controla compresorul la o viteza redusa mentinand in acelasi timp temperatura dorita in incapere, cu costuri energetice mici, de aproximativ 44% fata de o unitate conventionala. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Datorita tehnologiei telecomanda permite o accesare facila a tuturor functiilor cu care este dotat aparatul, chiar si a culorilor si luminozitatea iluminarii cu LED. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului.  Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer numai pe verticala si manual pe orizontala. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot de la minim 31 la maxim 47 dB pe ultima treapta de ventilare. Acest model are o eficienta energetica ridicata, datorita schimbator de caldura hibrid cu 3 coloane cu canelura mare si conducte High-groove. Prin aceasta tehnologie eficienta schimbatorului de caldura a fost mult imbunatatit prin integrarea unei coloane suplimentare, realizandu-se un schimbator de caldura hibrid cu suprafata de schimb marita. La acest schimbator pierderea de caldura a fost redusa, prin utilizarea de conducte cu diametre diferite, astfel aria interioara totala a conductelor a fost crescuta cu 40%. Putem sa mai amintim ca numarul de conexiuni de aspiratie au fost reduse de la doua conexiuni la o conexiune, facand sa creasca eficienta de compresie a agentului frigorific in timpul functionarii la viteza redusa.

     De asemenea compresorul Twin Rotary cu motor BLDC include si o valva reversibila cu dubla stabilizare de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial oblic cu 13 viteze la randul lui cu motor BLDC cu design optimizat si diametru mare. Puterea de intrare a valvei cu 4 cai a fost redusa la 0 Watt prin folosirea tipului cu dubla stabilizare. Unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat fin de aur Gold Fin de protectie ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata. Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume.

     Capacitatea sa de racire nom/min/max este de 22519 (3071; 25317) BTU (3412 x 6,6 kW) fiind inclus in clasa de energie A++ si de nom/min/max 25590 (3071; 29479) BTU (3412 x 7,5 kW) in clasa de energie A+ la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 70 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum nominal de 2275 W/h la racire si de 2308 W/h la incalzire. Consumul energetic de sezon anual al acestui model este la modul racire de 372 kWh/an si de 1794 kWh/an pe modul incalzire, conform etichetei energetice.Image result for LG P24EN.NSK     Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED de pe unitatea interioara se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie si se pot face ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. In plus cu tehnologia Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului.
     Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de racire/incalzire in timp ce economisim energie. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament extraordinar SEER de 6,2 la racire si de 3,9 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,2 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,9 kW.

     Filtrul dublu fotocatalitic din titan apatit de la LG îndeparteaza praful din aer si descompune mucegaiul si mirosurile. De asemenea, capteaza si dezactiveaza substantele chimice organice daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusii si alergenii, pentru a asigura un mediu mai sănătos. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Un alt avantaj al acestui filtru fotocatalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara sa fie nevoie sa-l schimbi. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. Principiul functionare pompa de caldura

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Cu functia Confort Air acest model regleaza unghiul paletelor de la ventilator pentru a preveni ca aerul sa fie suflat direct pe ocupantii unei incaperi, oferind confort in timpul somnului. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent unde nivelul sonor general al unitatii interioare scade cu pana la 3 dB.

     Functia de ventilatie Auto Swing 2D cu aceasta functie automata de refulare a fluxului de aer pe 2 directii in plan vertical, aparatul de aer conditionat ventilează aerul din incapere in mod automat cu 5 trepte, avand un control al unghiului de deschidere al paletelor cu un debit maxim de 1200 mc/h. De asemenea utilizatorul poate alege unul din cele 6 poziti presetate ale flapsului de evacuare aer pentru a directiona fluxul de aer in directia dorita. Functia Jet Cool datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului pana la 18°C timp de 30 minute cu doar un singur clic. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald LG asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece LG asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 2,5 l/h condens.

      Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

Auto curatare

      Functia Active Energy Control permite sa selectati nivelul de consum de energie in 4 situatii: la sarcini de normal 100% racire, 80% cu 77% consum de energie, 60% din capacitatea de racire cu un consum de energie de 51% si 40% din capacitatea de racire.     Cu ajutorul tehnologiei WI-FI optional, utilizatorul poate folosi acest program pentru a accesa toate functiile, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul aplicatiei Wi-Fi ce se poate instala la acest model. Prin intermediului aplicatiei Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu ajutorul tehnologiei NFC tagging, utilizatorul poate descarca noi programe de racire si de incalzire. Mai mult, tehnologia NFC mai este utilizata si pentru functia Smart Diagnosis, care ajuta utilizatorul sa identifice rapid si eficient aproape orice problema minora inainte ca aceasta sa devina majora. Aparatul suporta doar retele Wi-Fi de 2,4 GHz. Toate aceste operatiuni complexe sunt explicate pe larg in cartea tehnica a acestui aparat.

     Unitatea interioara cantareste net 12,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 998 x 210 x 345, iar cea exterioara are o greutate neta de 46 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 870 x 320 x 655. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 30 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 15 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>