Aparat de aer conditionat MDV AROMA LOW AMBIENT KIT 9000 btu/h WIFI READY R32 Full DC Inverter review
O instalatie de aer condiționat, folosita în timpul verii, este benefica pentru persoanele care sufera cu probleme de inima sau alte boli asociate. Acest model lansat in anul 2018 este un aparat de aer conditionat de generatie noua, ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru un astfel de produs. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Aparat de aer conditionat MDV AROMA LOW AMBIENT ZAF-09N8-A1 de la Midea, cu 5 trepte de ventilare unitatea interna poate functiona in mediu tropical la +50°C. In plus acest model este certificat de catre organizatia Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Astfel aparat de aer conditionat MDV AROMA LOW AMBIENT ZAF-09N8-A1 atrage atentia printr-un design placut de culoare alb, cu un display ascuns LCD in partea fata/dreapta a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Ambele parti laterale ale unitatii interioare permit conectarea tubului de drenaj de o maniera usor de instalat. Aparatul de aer conditionat are si un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita.
Cu butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. De fiecare data cand accesati tasta Mode telecomanda comuta la modul de functionare: Auto; Racire; Incalzire; Dezumidificare si Ventilare, ce este afisat pe display-ul telecomenzi. Cu butonul Swing baleiem in mai multe pozitii fluxul de aer pe verticala. In acest sens la fiecare apasare a butonului unghiul se va modifica in plan vertical. Cu butonul Speed modificam viteza de ventilare in 4 moduri: Minim, Mediu, Maxim si maxim in regim automat. Cu butonul Super atunci cand aparatul functioneaza la modul de racire temperatura va scadea la 17°C, iar viteza ventilatorului se va mari. Iar atunci aparatul functioneaza la modul de incalzire temperatura va creste la 30°C si la fel viteza ventilatorului se va mari. Cu butonul Silence aparatul functioneaza in regim de noapte. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului de temperatura cu sageti, puteti creste sau scadea temperatura din interior. Atunci cand aparatul de aer conditionat functioneaza in modul de incalzire la temperatura setata de 17°C prin apasarea butonului continuu de doua ori se activeaza incalzirea cu +8°C. Cand este activat butonul LED se va opri afisajul unitati interne. Butonul Follow Me activeaza senzorul de temperatura al telecomenzii care masoara temperatura din incapere si activeaza modul de functionare pentru a mentine temperatura setata in pozitia exacta in care este localizata telecomanda. Cu functia de Self Clean, aparatul de aer conditionat va curata in mod automat si va usca evaporatorul, inainte de a se opri la modul de racire. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Aparat de aer conditionat MDV AROMA LOW AMBIENT ZAF-09N8-A1 este un aparat de capacitate mare ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire med/min/max de 8871/4094/11600 BTU (3412 x 2,6 kW) si de incalzire med/min/max de 9894/2729/11600 BTU (3412 x 2,9 kW), fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.
Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A++, cu un consum mediu de 710 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie – Tbiv) la -15°C combinat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de pana la -25°C, cu un consum mediu de 740 W/h la incalzire.
Consum anual de energie electrica racire, in clasa A++ este de 156 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 910 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 714 kWh/an in clasa A+++ de functionare, conform etichetei energetice. Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -25°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -15°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.
In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,3 la racire si de (4 pana la limita de -15°C) sau de (5,1 intre -15°C pana la limita de -25°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură MDV de la Midea, cu emisii de CO2 mai scăzute.
Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.
Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,3 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW compensat cu 5,1 kW in cursul unui sezon.
Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -15ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 35–40ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 50–55ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -15ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult.
Compresorul rotativ din unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat marca MDV Inverter GMCC de la Midea genereaza o energie continua pentru confortul dvs. maxim. Astfel la pornire, datorita frecventei ridicate de 65 Hz, genereaza intr-un timp foarte scurt un flux puternic de aer racit/incalzit asigurand un confort instantaneu. In acest sens aparatul utilizeaza o tehnologie de pornire de putere mare, ce genereaza un flux puternic de aer rece si intr-un timp foarte scurt de pana la 30 secunde, pentru a garanta un confort imediat. Iar valva de expansiune electronica de inalta eficienta, ce controleaza fluxul de refrigerant este mult mai precisa. Unitatea interioara a aparatului de aer conditionat marca MDV are orificiile de absorbite si evacuare ale aerului ventilat largite precum si ventilatorul (turbina) este construit in asa fel incat sa ofere un schimb mai bun de caldura si un volum mai mare de aer. Iar compresorul unitatii externe rezista la fuctuatiile de tensiune ale retelei electrice pe o plaje de la 134 de volti pana la maxim 264 de volti fara sa afecteze aparatul. Acest aparat nu poate reporni timp de 3-4 minute dupa ce se opreste pentru a proteja compresorul. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 5 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la 21 la 41 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioara produce un zgomot maxim de 55 dB si eficienta energetica ridicata, asa ca nu va deranja cu zgomotul vecini. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%.
Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul MDV AROMA LOW AMBIENT ZAF-09N8-A1 este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare in 2 pasi a aerului, avand un flux inalt de aer dar silentios. Astfel pre-filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Suprafata filtrului este tratata cu Ioni de argint ce inhiba dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor pentru a purifica aerul din cameră. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. In plus are si un filtru Cold Catalyst Filter ce retine formaldehide ca de exemplu compusi organici volatili si celelalte gaze toxice. Este unul din cele mai bune sisteme de filtrare pentru retinerea și neutralizarea substanțelor chimice, gazelor, mirosurilor, substantelor organice volatile si fumului de tigara pe care filtrul HEPA nu le poate detine.
Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).
Functie Follow Me transforma telecomanda aparatului de aer conditionat intr-un termostat de camera, ce va trimite feed-back in timp real catre unitatea centrala. Astfel, veti avea asigurata o temperatura constanta, in orice loc v-ati afla, iar mentinerea acesteia va presupune un consum minim de resurse. Aparatul de aer conditionat va anula automat functia Follow Me daca nu primeste semnalul in intervalul de 7 minute.
Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare MDV, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Daca apasati acest buton pentru a initia secventa de timp de auto-pornire. Fiecare apasare a butonului va mari setarea automata in trepte de 30 de minute, pana cand se afiseaza ora de setare pe display de 10 ore, dupa acest timp afisat, fiecare apasare a butonului va creste setarea temporizatorului automat cu 60 de minute. Pentru a anula programul automat, trebuie doar sa ajustati ora de auto-pornire la 0.0 cu afisare pe display.
Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -25°C si +30°C. Iar temperatura din interior o poate mentine de la +17°C la maxim +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului, Functia Smart pre-heat: verifica temperatura bateriei unitatii interioare inainte ca sistemul sa porneasca in modul incalzire, pentru a preveni aparitia curentilor reci. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata.
Funcţia de ventilaţie 3D Air Flow (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit maxim de 522 mc/h, cu baleiere automata in 3 directii, fara sa-i modifice temperatura. La acest model debitul de aer proaspat este emis in toate directiile si ajunge la fiecare colt al incaperii, indiferent de locul in care este instalata unitatea interna, datorita ventilatorului puternic dotat cu motor invertor GMCC, ce are un cuplu puternic si magnetism ND. Prin distributia aerului pe verticala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe verticale, in sus si in jos, cu 6 setari de unghiuri diferite, avand inclusiv si functia complet automata. Cu functia de Comfort Air acest model ofera un aer fin si confortabil. Cu o ajustare automata a unghiului de ventilare si volum de aer redus aceasta functie creaza un confort sporit in spatiul unde locuiesti. Racirea sau incalzirea camerelor casei dvs. cu acest aparat este usoara si convenabila, datorita unei actiuni naturale de racire/incalzire imediata, cu consum energetic redus.
Functia Jet Cool datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 17°C in doar 5,6 minute, sau incalzind aerul din camera pana la maxim 32°C timp de 30 minute cu doar o singura accesare de pe telecomanda. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece datorita densitati, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald MDV asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece MDV asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Debitul maxim de aer al unitatii externe este de 1428 mc/h.
Functia de Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 0,3 L/h condens.
Funcţia Auto Clean de la MDV previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci când dispozitivul este oprit. Drept rezultat atat aparatul de aer conditionat, cat si camera raman uscate si curate.
Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.
Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 8 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, jetul de aer este directionat catre tavan si ventilatorul isi reduce viteza pentru a scadea nivelul de zgomot.
Functia de diagnosticare si detectare a pierderilor agentului frigorific este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare prin afisarea unui cod pe display-ul acestuia. Cu functia de urgenta cand se produce o eroare a senzorului de temperatura, aparatul de aer conditionat va afisa codul de eroare si se va opri imediat.
Functia iECO atunci cand este setata, consumul de energie descreste cu pana la 60%, timp de 8 ore, permitand si altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. Aceasta functie va permite sa limitati consumul maxim al aparatului de aer conditionat, in cazul in care aveti probleme cu intrerupatoarele de circuit care se declanseaza prea des sau daca mai multe aparate (aspirator, cuptor cu microunde, etc.) functioneaza in acelasi timp, sau doriti doar sa limitati consumul electric. Aparatul de aer conditionat MDV intra automat intr-un regim de economie energetica, atunci cand se afla pe stand-by, acesta reusind o eficientizare de pana la 80%, consumand doar la 1 W. Cu functia WiFi inclus aparatul MDV, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul kitului Wi-Fi inclus ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului acestui dispozitiv cu conectare la internet puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Aceasta aplicatie afiseaza in timp real temperatura din spatiul unde este montat aparatul de aer conditionat; Afiseaza in timp real consumul de energie electrica si graficul cu consumul zilnic/lunar; Aplicatia poate optimiza o reducere de pana la 30% a consumului de energie electrica prin stabilirea/analiza parametrilor de functionare. Aceasta aplicatie WI-FI este diponibila pentru sistemele Android si IOS, (aplicatia AST REMOTE CONTROL se poate descarca gratuit).
Unitatea interioara a aparatului MDV AROMA LOW AMBIENT ZAF-09N8-A1 cantareste 7,8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 805 x 194 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 22,8 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 700 x 270 x 550. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat MDV foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Acest model detine certificari internationale precum ISO9001, ISO14001 si OHSAS18001 iar produsele au obtinut aprobare internationala. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.
Recomandare:
Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret
Primesti garantie 66 de luni daca il comanzi de aici