Aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DW25 9000 BTU review

     Aparatul de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DW25 este un dispozitiv de climatizare modern de generatie noua, din gama 2016 a producatorului japonez Mitsubishi. Mitsubishi Electric este in prezent lider mondial in sisteme de aer conditionat pentru uz rezidential, comercial si industrial. Sistemul de climatizare fiind abreviat MEQ Mitsubishi Electric Quality, inseamna de fapt 70 puncte de excelenta in tehnologie, design si productie, ce reprezinta cel mai inalt nivel in a crea confort, eficienta energetica si durabilitate. Sistemul de climatizare are in componenta sa doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, dotate cu tehnologia Inverter care ofera economie substantiala la energie la o utilizate indelungata. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la +46°C sau coboara pana la -15°C. Interval de temperatura din exterior de functionare la modul de racire este de la minim -10°C la maxim +46°C. Iar interval de temperatura din exterior de functionare  la modul de incalzire este de la minim -15°C la maxim +24°C. Mitsubishi este certificate si de către organizația Eurovent pentru evaluarile de performanta ale unitatilor de aer conditionat, in conformitate cu standardele europene. Aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DW25 este un dispozitiv de climatizare care va atrage cu siguranta toate atentia asupra sa, design-ul sau fiind unul de top, cu finisaje Crystal Gloss atent subliniat de liniile elegante dar si culoarea alba care este una preponderenta.Aer conditionat Mitsubishi-Electric-M-Series-MSZ-HR(DW)-White.jpg     Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie putand sa facem ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. In plus cu tehnologia din dotare Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de functia de racire/incalzire in timp ce economisim si energie electrica.

     Acest model are un control dual, local pe unitatea interna sau la distanta mai extins cu ajutorul unei telecomenzi. Telecomanda cu infrarosu cu functia de programator este usor de utilizat si va permite sa programati pornirea sau oprirea unitatii la ora dorita. Tasta On/Off: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul On pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu cele doua taste Too Warm si Too Cool reglati temperatura in camera la modul de incalzire si la modul de racire. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Iar cu Swing baleiem fluxul de aer pe verticala. Cu cele doua butoane Time se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Prin accesarea butonului Set se intra in în modul de setare a temporizatorului. In plus cu tehnologia din dotare Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de functia de racire/incalzire in timp ce economisim si energie electrica. Cu butonul Reset anulam o functie in derulare. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor de pe telecomanda a aparatului de aer conditionat prin apasarea concomitenta a butoanelor cu sageti Time, pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.Aer conditionat Mitsubishi-Electric-MSZ-HR-telecomanda     Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (1070 – 9895) BTU (3412 x 2,5 kW) si de incalzire de nom/min/max 10748 (2388 – 11942) BTU (3412 x 3,15 kW), fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 800 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie – Tbiv) la -7°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -7°C la -15°C, cu un consum nominal de 870 W/h la incalzire.

     Consum anual de energie electrica racire, este de 135 kWh/an in clasa A++, iar consumul de energie electrica incalzire este de 618 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 287 kWh/an compensat in clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -7°C si -15°C, conform etichetei energetice al acestui aparat.     Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -7°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,2 la modul de racire si de (4,3 pana la limita de -7°C) sau de (5,3 intre -7°C pana la limita de -15°C), coeficient de randament SCOP la modul de incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Mitsubishi, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,2 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,3 kW compensat cu 5,3 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -7ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare cu puterea de 100 W pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -7ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Motorul Poki-Poki rotativ DC este realizat cu magneti permanenti realizati din neodim, cu dubla reluctanta magnetica. Acest tip de motor va oferi o densitate si o forta magnetica ridicata, ceea ce va conduce la o eficienta energetica sporita si o mai buna fiabilitate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial DC de mare eficienta cu design optimizat si diametru mare. Mitsubishi MSZ-DW25 foloseste conducte canelate de performanta ridicata in schimbatoarele de caldura pentru a creste suprafata de schimb de caldura, rezultand un randament foarte bun. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. 

     Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (21, 30, 37, 43dB(A)Iar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 50 dB(A) si eficienta energetica ridicata.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru lavabil V Blocking care imbunatateste sistemul anterior de filtrare cu ioni de argint, adaugand o actiune antivrala capabila sa inhibe virusii, bacteriile, mucegaiurile si factorii alegeni. Eficienta de filtrare a fost optimizata datorita suprafetei tridimensionale a filtrului, care capteaza foarte bine bacteriile si praful, garantand spatiului unde este montata unitatea interna cu un aer purificat. Acest filtru cu dubla protectie este prima linie de aparare, sistemul de filtrare fiind conceput pentru a capta initial particulele fine de praf de peste 10 microni. Tehnologic sistemul de filtrare este conceput pentru o manipulare usoara si o curatare rapida. In acest sens partea frontala a unitatii interne este usor de indepartat, iar o data scos capacul ai acces direct la filtru si la ventilator ce poate fi curatat de praf cu o laveta moale. Curatarea regulata a unitatii interne va ofera un aer conditionat sanatos, realizand si economii energetice importante.    Optinal sistemul de filtrare poate fi imbunatatit cu sistemul de plasma Quad Connect ce este un filtru pe baza de plasma ce neutralizeaza 6 tipuri de poluanti atmosferici, inclusiv Sars CoV 2. Acest sistem de filtrare activ, este capabil sa inhibe pana la: 99% dintre virusii, bacterii, mucegaiuri si particole de praf PM2,5 prezente in aer; pana la 98% dintre factorii alergeni si pana la 99,7% dintre acarieni si praf.

     Pe partea de functii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveşte consumul cat şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul 12 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Mitsubishi MSZ-DW25, ce permite functionarea programatorul cu 12 ore mai ales pentru utilizarea în timpul orelor de odihnă de noapte si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de Incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior si o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

     Cu functia de Ventilatie (cu această functie, aparatul de aer conditionat ventileaza aerul din incapere in patru trepte cu debite de la minim 252 la maxim 690 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Fluxul de aer cu baleiere vertical automata are un mod de evacuare dublu prin 2 fante orizontale ce sunt prevazute cu propriul lor servomotor. In functie de modul de utilizare, unghiul fiecarui deflector poate fi ajustat individual pentru a asigura un confort maxim.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

     Functia Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,2 l/h condens.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

      Acest sistem de climatizare are si un incalzitor ce este montat la unitatea de afara datorita caruia posibilitatea de inghetare a unitatii de afara este eliminata, asigurand astfel functionarea fara probleme in regim de incalzire. Datorita acestei tehnologi acest model are in dotare si functia de Dezghetare inteligenta unde aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     Functia de Auto-diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze prin coduri de eroare, informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Functie de economisire a energiei Econo Cool este o functie  inteligenta de control al temperaturii care regleaza cantitatea de aer directionat catre corpul pozitionat in raza orificiului de iesire a aerului. Temperatura mediului poate fi ridicată cu 2° fara sa se piarda confortul, realizandu-se astfel o crestere de 20% a eficientei energetice. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

     Acest model poate fi dotat optional si cu tehnologia Wi/Fi cu modulul Wi-Fi ce poate fi achizitional ulterior, pentru a transmite si receptiona informatii prin functia dedicata (MAC-567IF-E). Cu aceasta functie cu conexiune la internet Mel Cloud poti sa controlezi usor aparatul fie sa comunici prin PC, tableta sau smartphone. Iar aplicatia Mitsubishi se descarcati gratuit din magazinul App Store sau Google Play si in continuare va bucurati de confort si economie de energie.download on the app store 2022get it on google play 2022     Serviciul MEL Cloud a fost creat pentru a avea compatibilitate maxima cu PC-uri, Tablete sau Smartphone-uri datorita aplicatțiilor dedicate sau prin intermediul browserului Web. Optional cu conexiunea M-NET aparatul de climatizare poate fi integrat si intr-un sistem de control Melans pentru a fi condus printr-un Web serverul central. Iar cu ajutorul unui controler PAR-41MAA cu comanda centralizata cand se conecteaza M-NET, pe care il puteti achizitiona, puteti verifica toate unitatile interne. Astfel avand acest controler aveti posibilitatea de a porni sau de a opri fiecare unitate interna, de a regla temperatura din spatiul unde este montata unitatea interna, sau sa selectati functia dorita. Aceasta functie este ideala sa fie folosita pentru unitati hoteliere, sau cladiri de birouri etc.      Unitatea interioara are o greutate neta de 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 799 x 232 x 290, iar cea exterioara are o greutate neta de 23 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 699 x 249 x 538. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Mitsubishi foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 12 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online de aici

Mitsubishi-Electric-MSZ-DW25,35,50VF +MUZ-DW25,35,50VF-R32

Lasă un răspuns