Aparat de aer conditionat mobil ARGO IRO review

     Chiar daca caldurile caniculare cu care ne-am obisnuit in fiecare an nu si-au facut aparitia inca, este bine sa gandesti preventiv si sa te orientezi spre un aparat de aer conditionat inca de pe acum. Aparatul de aer conditionat mobil Argo Iro cu intervalul temperaturi de lucru intre 16 si 30°C, este un sistem de climatizare portabil de culoare alb mat care recent si-a facut prezenta si in oferta celor de la eMAG.Aparat de aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus     In partea superioară acesta are in dotare un display de tip LED cu butoane tactile care monitorizeaza temperatura mediului ambiant. Astfel cu butonul On/Off pornim sau oprim aparatul. Cu butonul cu functia de temporizare de maxim 24 ore reglam in pasi de 1 ora; Cu butonul Fan Speed reglam celor 3 viteze ale ventilatorului, fara reglarea temperaturi. Reglajul de temperatura la modul de racire se face intre 16 si 30°C in pasi de 1°C. Daca aparatul se opreste, accesand butonul on/off salvează setarea de temperatura si pastreaza memorata aceasta setare cand este pornit din nou. In acest mod se pot seta viteza ventilatorului, functiile Timer si Sleep. Daca aparatul se opreste, accesand butonul On/Off acest model salvează setarile si pastreaza memorate setarile cand este pornit din nou. In acest mod se pot seta viteza ventilatorului, functiile Timer si Sleep. Atunci cand rezervorul de condens aparatului este plin, pe display apare mesajul “H8” iar aparatul de aer conditionat se opreste. Acest aparat fiind proiectata pentru o functionare indelungata pe afisaj vor aparea si coduri de eroare. In acest sens cu functia de Diagnosticare Inteligenta din dotare acest model are rolul de a preveni defectiunile severe care pot sa apara. Aceasta functie va identifica inca din faza incipienta orice eroare aparuta in regimul normal de functionare si va opri instantaneu aparatul de climatizare, afisand in acelasi timp pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de aceste coduri afisate ce sunt prezentate si in manualui masini, veti putea gasi cele mai rapide si mai sigure metode de remediere. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor aparatului pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Astfel copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.Aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus     In plus acest model pentru un plus de confort este dotat si cu control dual. In acest sens acest aparat de aer conditionat este dotat si cu o telecomanda cu care avem acces direct la toate functiile din dotare. 

     Aparatul functioneaza astfel, raceste aerul din incapere, preluand astfel caldura din interior. Caldura preluata va fi cedata catre exterior printr-un furtunul de evacuare, iar aerul racit de schimbatorul de caldura va alimenta incaperea in care aparatul a fost pozitionat, prin intermediul unui ventilator. Daca stai la bloc o solutie simpla de a monta acest dispozitiv mobil de climatizare este si acea de a monta aparatul in balcon. Aceasta solutie are avantajul de a elimina direct aerul cald extras de aparat din apartament afara printr-o gaura practicata in peretele exterior al balconului sau direct pe geam. Iar furtunul flexibil de evacuare putem sa il folosim cu ajutorul unui adaptor, ca sa facem legatura cu fanta de evacuare aer cald din aparat si sa-l racordam la o gaura practicata in peretele, sau geamul camerei. Aceasta solutie tehnica are avantajul de a diminua mult zgomotul produs de aparat, mai ales daca avem geamuri termopan, crescand in acelasi timp si eficienta aparatului deoarece temperatura de lucru a aparatului nu va mai fi disipata in incapere cand aparatul functioneaza. 

     Acest aparat are o capacitate nominala de racire de 9192 BTU (3412 x 2,7 kW), iar cel mai mare avantaj al acestuia este mobilitatea acestuia, astfel il poti muta dintr-o incapere in alta în functie de activitatile desfasurate. Astfel acest model fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 30 mp. Acest model are un debit maxim de aer racit de 400 mc/h, adica asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 4 ori aerul dintr-un apartament cu 1 sau 2 camere. Iar zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 3 trepte de ventilatie, atinge 65 dB.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A la racire, cu un consum nominal de 1100 W/h. Iar la capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament foarte bun EER de 2,6 la racire.Aparat de aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus     Aceste date reflectă consumul real de energie al aparatului de aer conditionat Argo cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienţă energetică EER, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. Cu cat este mai mare EER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul.

     Clasa energetica in functie de EER: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 2,6 kW. Argo Iro are in dotare un compresor universal Highly, care este si silentios, astfel ca il vei putea folosi fara probleme chiar si pe timp de noapte. Acest model sta bine si la capitolul filtre de protectie, avand un filtru HD de inalta densitate care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritatii. Filtrul de praf HD are functia de a dezinfecta aerul de sporii de mucegai de pana la 95% si in acelasi timp sa colecteze particulele mici din aer (praf, polen, virusuri si bacterii). Acest sistem de filtrare al aerului transforma aparatul de aer conditionat Argo Iro intr-un adevarat sistem de purificare al aerului.Aparat de aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu aceasta funcţie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat in ceea ce priveste consumul cat si temperatura.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte + auto cu un debit de la 240 la maxim 400 m3/h, fara sa-i modifice temperatura. Flapsurile pozitionate in fata aparatului, cu actionare motorizata, cu pozitie orizontala si verticală reglabila, sau verticala cu actionare automata, se deschid automat in momentul in care unitatea este pornita si pot oscila continuu sau pot fi fixe in functie de optiunea noastra.

     Functia de dezumidificare. Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Din acest motiv, este necesar sa achizitionati echipamente speciale care va pot mentine in locuinta sau in mediul de lucru umiditatea optima pentru confortul si sanatatea dv. Principiul de functionare este astfel, in urma interactiunii dintre aerul cald si vaporizator, vaporii de apa din aer se condenseaza in contact cu tevilor reci ale vaporizatorului, prelingandu-se intr-un vas de colectare, de unde este evacuat in exterior. Acest model extrage umiditatea din spatiul unde este amplasat intr-o cantitate de 28 l/24h condens. Vasul de colectare cu capacitatea de 6 l condens are un indicator de prea plin ce ne atentioneaza ca acesta trebuie sa fie golit. Aparatul are si instalatie de drenaj continuu cu sistem automat de eliminare a condensului. Pentru aceasta functie, aparatul are o conexiune cu furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului la canalizare. Periodic cuva trebuie sa fie extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc in mediu umed. Atunci cand aparatul functioneaza la modul de dezumidificare acest model nu functioneaza la modul de racire. Daca acest model este folosit toamna, iarna si primavara pentru o dezumidificare eficienta, lasati accesoriul de evacuare din spate liber sa descarce aerul uscat si cald in mod direct in incapere. Daca acest model este folosit vara, este recomandat sa lasati furtunul flexibil atasat spre exterior, pentru a trimite aerul cald afara, mai degraba decat sa-l elibereze in incapere. La modul de racire, aparatul condenseaza condensul si il elimina direct in aerul cald care este evacuat afara. 

      Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Argo Iro ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Cu functia Memory acest aparat datorita procesorului performant are posibilitatea sa memoreze: temperatura, viteza de ventilare, programatorul Timmer si functionarea de noapte (Sleep). In acest mod, de fiecare data cand apasati butonul On/Off pentru a opri aparatul, aparatul de aer conditionat memoreaza setarile diferite si le pastreaza prin memorare pana la urmatoarea pornire.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Aparatul cantareste net 28 de kilograme si are urmatoarele dimensiuni (L, l, H)mm: 382 x 470 x 770. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R290 si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare.Unknown Image     In plus oferta vine insotita si cu kit de instalare, ce contine un tub flexibil de evacuare aer cald cu diametru de (interior/ exterior) – 150/140 mm si lungimea de 1,5 metri, adaptor ferestre.Aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus     Utilizand un aparat de climatizare mobil nu veti avea nevoie de servicii de instalare ceea ce inseamna o cheltuiala in minus atunci cand va hotarati sa achizitionati un aparat de aer conditionat. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat

Aparat de aer conditionat mobil ARGO IRO, 10000 BTU, Racire, Clasa energetica A, Telecomanda, Control digital, Auto-diagnosticare, Timer, Dezumidificare, Autorestart, Tub evacuare inclus

 

Lasă un răspuns