Aparat de aer conditionat portabil ARGO DENVER review si notificarii tehnice

     Un aparat cu finisaj HI-Gloss ultra-modern si econom de culoare alb cu telecomanda cu sursa de enerdie din 2 bateri alcaline de 3V ce poate fi folosit pe toata perioada anului, care dispune de tehnologii avansate este modelul ARGO DENVER. In partea superioara a carcasei acesta are in dotare un panoul de comanda cu control mecanic, cu un ecran LED, cu care vom vedea temperatura din incapere. Acest panou de comanda mai este dotat si cu o serie de diode luminiscente ce ne indica: viteza ventilator; indicatorul de racire al incaperi; indicatorul de incalzire al incaperi; functia de dezumidificare; functia de ventilare; consumul energetic calculat in W, functia de temporizare, indicatorul care ne arata ca aparatul functioneaza in regim de noapte si indicator ce ne indica ca rezervorul de condens sa umplut cu apa. Panoul de comanda mai este dotat si cu: O tasta cu functia de pornit/oprit; O tasta cu functia de temporizare de maxim 24 ore cu reglaj in pasi de 1 ora; O tasta de reglare a puteri de recire/incalzire; O tasta Fan Speed pentru reglarea celor 3 viteze ale ventilatorului. Reglajul de temperatura la modul de racire se face intre 16 si 32°C in pasi de 1°C iar temperatura la modul de incalzire poate fi ridicata pana la maxim 27°C la fel in pasi de 1°C cu tastele plus si minus. Daca aparatul se opreste, accesand butonul on/off salvează setarea de temperatura si pastreaza memorata aceasta setare cand este pornit din nou. In acest mod se pot seta viteza ventilatorului, functiile Timer si Sleep. Atunci cand rezervorul de condens aparatului este plin, pe display apare mesajul “P1” iar aparatul de aer conditionat se opreste.

Aparat de aer conditionat mobil ARGO DENVER , 13000 BTU,Incalzire, Telecomanda, Display, Clasa A+, Eco, Filtru lavabil, Auto restart, Dezumidificare, Timer, Auto-Diagnoza.

     Constructia sa compacta asigura o portabilitate extinsa acestui dispozitiv, deci prin urmare in functie de necesitati, acesta poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta deoarece are o greutate medie, iar in partea de sus, aparatul este dotat si cu 2 manere laterale integrate cu 4 roti solide de transport foarte practice. Aparatul functioneaza astfel, raceste/incalzeste aerul din incapere, preluand sau cedand caldura. Principiul de functionare al unui AC mobil la modul de racire este similar cu un aparat clasic: aerul cald din camera este aspirat, racit de agentul frigorific si apoi evacuat la loc in camera. Procesul de racire se face cu transfer de caldura, deci o parte din aer este incalzit si mai tare si trebuie evacuat afara din locuinta. Iar la modul de incalzire principiul de functionare se face invers cu acelasi agent termic, sistemul recircula aerul din interiorul unei incaperi, nu preia aerul din exterior care de data aceasta afara este eliminat numai o parte a aerului rece. Daca stai la bloc o solutie simpla de a monta acest dispozitiv mobil de climatizare este si acea de a monta aparatul in balcon. Aceasta solutie are avantajul de a elimina direct aerul cald extras de aparat din apartament afara sau de a recircula aerul din incapere eliminand o parte din aerul rece, printr-o gaura practicata in peretele exterior al balconului sau direct pe geam. Furtunul flexibil de evacuare sau de admisie aer putem sa il folosim cu ajutorul unui adaptor sa facem legatura cu fanta de evacuare aer rece/cald din aparat si sa-l racordam la o gaura practicata in peretele, sau geamul camerei. Aceasta solutie tehnica are avantajul de a diminua mult zgomotul produs de aparat mai ales daca avem geamuri termopan, crescand in acelasi timp si eficienta aparatului deoarece temperatura de lucru a aparatului nu va mai fi disipata in incapere cand functioneaza la modul de racire. 

      Acest aparat are o capacitate de racire de 13000 BTU si de incalzire de 12000 BTU putand sa raceasca incaperi de la maxim 35°C pana la temperatura de minim 16°C, iar cel mai mare avantaj al acestuia este mobilitatea acestuia, astfel il poti muta dintr-o incapere in alta in functie de activitatile desfasurate. Modelul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 55 mp.

     Acest aparat are un debit maxim de aer racit de 410 mc/h, adica asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 3 ori aerul dintr-un apartament cu 2 camere. 

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum de 1300 W/h la racire si clasa A+ de 1100 W/h la incalzire. Consumul la modul de functionare in stand-by este de 0,340 W/h. Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Acest aspect este evidentiat si prin incadrarea acestuia in clasa de eficienta A

     La capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament foarte bun EER de 2,61 la racire si COP de 2,72 la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al aparatului de aer conditionat ARGO DENVER cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienta energetica EER, este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. Cu cat este mai mare EER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul. Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 2,61 KW.

    Avand un aparatul de aer conditionat cu un COP de 2,72 pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura, doar 33% din energia electrica este necesara, deoarece restul de 67% este luata direct din mediul unde este amplasat aparatul. Aceasta inseamna o economie de 67%.  

     Aparatul de aer conditionat tip inverter ARGO DENVER este dotat cu un compresor rotativ GMCC cu o eficienta a motorului mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta. Acest model dotat cu tehnologia Inverter este unul silentios pe care il vei putea folosi fara probleme chiar si pe timp de noapte. Instalatia de filtrare aer include filtre pentru praf si polen dar si pentru bacterii sau agentii alergeni. Filtrele de aer lavabile trebuie sa fie verificat cel putin o data la fiecare doua saptamani de utilizare. Funcționarea aparatului cu filtre murdare sau blocate va scadea eficacitatea instalatiei de aer conditionat si poate cauza probleme tehnice.
Aparat de aer conditionat mobil ARGO DENVER , 13000 BTU,Incalzire, Telecomanda, Display, Clasa A+, Eco, Filtru lavabil, Auto restart, Dezumidificare, Timer, Auto-Diagnoza.  Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Functia de ventilatie (cu aceasta functie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din incapere in 3 trepte + auto cu debite maxim de 410 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Evacuarea aerului rece sau cald se face printr-un sistem motorizat din telecomanda cu butonul Swing unde flapsurile executa miscari automat in plan vertical pentru a acoperii o suprafata cat mai mare in incaperea unde este instalat. Flapsurile de evacuare a aerului pozitionate pe partea frontala, se deschid automat in momentul in care unitatea este pornita si pot oscila continuu sau pot fi fixe in functie de optiunea noastra. Linistea este esenţială pentru un somn odihnitor, Argo a depus eforturi deosebite pentru a asigura un somn confortabil si fara intreruperi pentru utilizatorii. Aparatul are un zgomot secvential produs pe cele 3 trepte de ventilatie de 48/50/52 dB(A).

     Functia de dezumidificare. Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Din acest motiv, este necesar sa achizitionati echipamente speciale care va pot mentine in locuinta sau in mediul de lucru umiditatea optima pentru confortul si sanatatea dv. Principiul de functionare este astfel, in urma interactiunii dintre aerul cald si vaporizator, vaporii de apa din aer se condenseaza in contact cu tevilor reci ale vaporizatorului, prelingandu-se intr-un vas de colectare, de unde este evacuat in exterior. Acest model extrage umiditatea din spatiul unde este amplasat intr-o cantitate de 1,2 l/h condens. Vasul de colectare cu capacitatea de 6 l condens are un indicator de prea plin ce ne atentioneaza ca acesta trebuie sa fie golit. Aparatul are si instalatie de drenaj continuu cu sistem automat de eliminare a condensului. Pentru aceasta functie, aparatul are o conexiune cu furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului la canalizare. Periodic cuva trebuie sa fie extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc in mediu umed. Atunci cand aparatul functioneaza la modul de dezumidificare acest model nu functioneaza la modul de racire. Daca acest model este folosit toamna, iarna si primavara pentru o dezumidificare eficienta, lasati accesoriul de evacuare din spate liber sa descarce aerul uscat si cald in mod direct in incapere. Daca acest model este folosit vara, este recomandat sa lasati furtunul flexibil atasat spre exterior, pentru a trimite aerul cald afara, mai degraba decat sa-l elibereze in incapere.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldura spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate functiona la modul incalzire chiar si la temperaturi de minim 5°C generand in incapere aer cald ce va crea o atmosfera cu temperatura de maxim 27°C. Cand se comuta intre modurile de functionare, ventilatorul continua sa funcționeze, dar compresorul se opreste timp de 3 minute. Aceasta intarziere protejeaza compresorul de eventuale deteriorari in timpul inversari modului de functionare.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare ARGO ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat ARGO va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 8 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functia ECO/Power Saver este controlata de un microprocesor ce este prezent in interiorul aparatului. Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza in acelasi timp si fluxul de aer. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate.

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Unitatea interioara cantareste 33 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 500 x 430 x 800, in plus oferta vine insotita si cu kit de instalare, ce contine un tub flexibil de evacuare aer cald cu diametru de (interior/ exterior) – 140/150 mm si lungimea de 1,5 metri, un racord circular amplasat intre orificiul
de evacuare aer si conducta flexibila, un racord circular pentru kitul ferestrei amplasat intre terminalul tubului si kitul ferestrei si un furtun de drenare. Utilizand un aparat de climatizare mobil nu veti avea nevoie de servicii de instalare ceea ce inseamna o cheltuiala în minus atunci cand va hotarati sa achizitionati un aparat de aer conditionat. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. 

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat mobil ARGO DENVER , 13000 BTU,Incalzire, Telecomanda, Display, Clasa A+, Eco, Filtru lavabil, Auto restart, Dezumidificare, Timer, Auto-Diagnoza.

Lasă un răspuns