Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 9000 BTU Wi-Fi, AR09TXFYAWKNEU/AR09TXFYAWKXEU review

     Cele mai moderne aparate de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Astfel aparatul de aer conditionat Samsung Cebu AR09TXFYAWKNEU/AR09TXFYAWKXEU, face parte din aceasta categorie. Acest model 2020 este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +46°C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere.

    Acest sistem ultra-modern cu design-ul aerodinamic imbunatateste performanta aparatului, facand aerul rece sa circule prin casa mai repede. Aparatul de culoare alb lotus si design-ul usor curbat are telecomanda si ecran de tip LCD. Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor Twin BDLC Digital Inverter 8-Pole care utilizeaza la stator un magnet puternic din neodymium cu 8 infasurari magnetice. Motorul de 8 electromagneti in loc de 4, genereaza mai putine fluctuatii ale cuplului, astfel incat este necesara, mai putina energie. In timpul functionarii la sarcina partiala (15-45 Hz), eficienta acestui motor al compresorului creste considerabil in raport cu motoarele cu 4 infasurari existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta. Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Cu control dual aparatul are in dotare si o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Astfel cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer pe verticala. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. La modul Cooling aparatul asigura un ecart de temperatura in interior intre 16˚~32˚C, iar la modul Heating asigura o temperatura in interior de maxim +30°C.Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 9000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A+, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR09TXFYAWKNEU/AR09TXFYAWKXEU, alb     Vaporizatorul unitati interioare are protectie anticoroziva, ce va asigura o functionare indelungata la parametri proiectati, deoarece acest schimbator va asigura un transfer termic foarte eficient pe toata perioada de functionare a aparatului. La fel si unitatea exterioare este echipata cu un schimbător de caldură tratat anticoroziv Dura Fin ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre condiţii meteo. Datorita acestei protectii avansate unitatea externa poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata.      Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nominala de 8530 BTU (3412 x 2,5 kW) si de incalzire de nominala de 10919 BTU (3412 x 3,2 kW) fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 700 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 840 W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 131 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 735 kWh/an in clasa A+ de functionare, conform etichetei energetice.     Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii).

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,7 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,7 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW in cursul unui sezon.

     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Aparatul dispune de tehnologia inverter, ce poate mentine temperatura dorita fara a se opri si a porni in mod frecvent, pentru a consuma mai putina energie. Invertorul digital va ajuta sa pastrati confortul pentru perioade mai lungi de timp, utilizand o cantitate minima de energie. In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential, pentru a nu deranja pe perioada functionarii sale de (23, 28, 32, 37) dBIar unitatea externa are un zgomot de 46 dB, astfel ca nu va deranja vecini.

     Acţiunea sistemului său de filtrare Easy Filter Plus lavabil de mare densitate cu indicator curatare filtru, elimina: praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii, inclusiv virusii tip ( Influenza A si Corona). Sistemul este alcatuit mai intai dintr-un filtru HD si apoi un alt filtru, unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat si fara particule ce va pot imbolnavi. Acest sistem de filtrare datorita densitati, poate neutraliza pana la 99% din virusi, bacterii si alergeni. Pentru un plus de confort acest filtru este amplasat in exterior, deasupra unitati interne, astfel incat sa ai posibilitatea de al curata mai usor. Plasa sa densa mentine aparatul curat, iar stratul anti-bacterian te ajuta sa te protejezi impotriva contaminantilor periculosi din aer.

     La modul de functinare ECO aparatul utilizeaza o capacitate mai mica a compresorului in comparatie cu modul de functionare Normal, ceea ce reduce consumul de energie. Astfel la acest mod de functionare poti sa mentii o atmosfera placuta in camera unde este montat aparatul, in acelasi timp facand si economie de energie si bani in orice moment, astfel incat sa nu-ti faci griji pentru facturile la energia electrica.     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°CIn plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim 630 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Aparatul are control manual pe jetul de aer stanga/dreapta si automat pe jetul de aer sus/jos. Cu functia 2 Step Cooling aparatul de aer conditionat Samsung incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Al Auto Comfort, pentru a mentine un climat optim. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat. In plus prin functia Al Auto Comfort, aparatul datorita procesorului performant optimizeaza automat diferitele moduri de functionare, prin analizarea starii camerei si a obiceiurilor utilizatorului de a folosi aparatul de aer conditionat. Astfel pe baza mediului preferat din incapere, procesorul trece automat la cel mai potrivit mod de functionare pentru a mentine conditiile optime preferate.    Cu functia Booster ce este folosita pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere cu 43% (sistemul va functiona la putere maxima timp de 30 de minute) dupa care va trece la functionarea normala. Astfel datorita design-ului sau avansat ce include un ventilator cu 15% mai mare, o intrare cu 18% mai lata si o lamela mai lata cu 31%, aerul rece este dispersat si mai departe de pana la maxim 15 metri.      Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1 l/h condens.

     Functia Auto Curatare prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Cand aparatul de aer conditionat este oprit, aceasta functie porneste automat numai sistemul de ventilare pentru a indeparta praful si umiditatea din schimbatorul de caldura. Astfel schimbatorul de caldura ramane curat si uscat, fapt ce previne inmultirea bacteriilor si a mucegaiului.     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte. Astfel datorita unui sistem precis de control al temperaturii si controlului automat al umiditatii, toate cele trei etape ale somnului sunt protejate de umiditate si caldura excesiva, astfel incat atunci cand va treziti, va simtiti revigorati si gata sa va confruntati cu o noua zi. Somnul bun nu numai ca va economiseste minute critice si ore de somn, dar reduce si costurile energetice de pana la 36% din consum in comparatie cu modul normal de racire/incalzire.

    Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

     De acum aveti posibilitatea de a controla aparatul de aer condiționat si cu ajutorul tehnologiile App Smart Things. Datorita functiei integrate Wi-Fi si a unei conexiuni la Internet, puteti gestiona principalele functii ale aparatului de aer condiționat prin intermediul aplicatiei, compatibila pentru toate smartphone-urile Android sau iOS. Pentru un plus de confort aplicatia are si un asistent vocal Alexia, ce te indruma si iti da indicatii cum sa folosesti acest aparat inteligent. In plus utilizatorul poate folosi acest program si pentru a accesa functia Smart Diagnosis, care ajuta utilizatorul sa identifice rapid si eficient aproape orice problema minora inainte ca aceasta sa devina majora. Samsung Climatizzatore Monosplit Inverter Cebu WiFi 9000 BTU R32 F ...     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Samsung Cebu AR09TXFYAWKNEU/AR09TXFYAWKXEU face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 100%.

     Unitatea interioara cantareste 9,1 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 820 x 215 x 299, iar cea exterioara are o greutate de 22,6 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 660 x 242 x 475. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Samsung foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 8 metri. Dupa procedura de instalare acest model aparatul se va examina prin intermediul operatiunii de incercare de functionare pentru a verifica daca a fost instalat corect. Modul de textare se face apasand pe tasta On/Off de pe unitatea interna. Cand apare o eroare de instalare aceasta eroare va apare prin coduri de eroare pe display-ul unitatii interne. Tabelul cu codurile de eroare sunt prezentate in cartea tehnica, ce insoteste acest aparat. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

 

Lasă un răspuns