Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free AR18RXWXCWKNEU review

     Cele mai moderne aparate de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul Samsung Wind-Free AR18RXWXCWKNEU lansat in anul 2018 face parte din aceasta categorie. Acest model face parte din gama 2018 a producatorului Samsung poate functiona in mediu tropical cu temperaturii exterioare la +46° C. Acest model vine cu o noutate in domeniu si anume el functioneaza la modul de racire/incalzire fara producere de curentii de aer (Wind-Free) care ne pot deranja. Aceasta tehnica de racire/incalzire se obtine prin dispersarea usoara a aerului prin cele 21.000 de orificii ale gratarului de evacuare a aerului, din care este construita carcasa unitatati interne, permitand astfel o dispersie mai buna a aerului cu o deplasare mult mai mica de 0,15 m/s. Cu acest sistem de difuzie al aerului se evita crearea unor fluxuri directe de aer rece enervante. Cand pornim instalatia de aer conditionat la inceput functioneaza in mod clasic prin dispersia aerului rece sau cald prin clapeta de evacuare. O data ce mediul ambiant a ajuns la temperatura setata se inchide clapeta de evacuare aer si aerul in continuare este difuzat prin cele 21000 de orificii ale unitatii interne. Prin acest sistem se distribuie un volum mai mic de aer in vederea mentinerii temperaturii atinse, cu reduceri importante de energie.

      Design-ul sau triunghiular unic are un spatiu de intrare mai amplu, pentru a putea trage mai mult aer. Latimea si unghiul imbunatatit al ajutajului de iesire al aerului, lamele suplimentare in V si un ventilator cu diametru mai mare contribuie, de asemenea, ca aerul sa fie racit de evaporator si emis mai repede, mai departe si mai evazat. Astfel ca fluxul de aer rece si proaspat va ajunge in toate colturile casei.Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 18000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR18RXWXCWKNEU, R32, Alb     Acest aparat cu forma deosebita are si o telecomanda cu ecran de tip LCD. Unitatea interna este dotata si cu functia de masurare a energiei consumate. Aceasta functie este folosita pentru a verifica nivelul de energie consumata prin utilizarea aparatului de aer conditionat. Cantitatea de energie consumată este afisata pe unitatea din interior timp de cateva secunde si in urmatoarea secventa va apare temperatura din incapere. Valoarea cantitatii de energie consumata va fi afisata este intre 0,1 kWh si 99 kWh. Iar acest consum este calculat din momentul in care aparatul de aer conditionat este activat. In plus prin accesarea functiei un singur utilizator se reduce si consumul energetic la functionarea aparatului de aer conditionat la modul de racire/incalzire. Aparatul va afisa si timpul de functionare. Timpul de utilizare este afisat in unitati de ora. De exemplu prin afisarea simbolului de 0,1 este echivalent cu 6 minute; la simbolul de 2,5, este echivalent cu 2 ore si de 30 minute, iar intervalul de valori afisat este între 0,0 și 99. 

      Aparatul fiind dotat cu tehnologii avansate, are o capacitate generala de racire de nom/min/max 17060 (5459 – 22860) BTU (3412 x 5 kW) si de incalzire de nom/min/max 20472 (4094 – 27296) BTU (3412 x 6 kW) fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 62 mp. Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor  Twin BDLC Digital Inverter 8-Pole care utilizeaza la stator un magnet puternic din neodymium cu 8 infasurari magnetice. Motorul de 8 electromagneti in loc de 4, genereaza mai putine fluctuatii ale cuplului, astfel incat este necesara, mai putina energie. In timpul functionarii la sarcina partiala (15-45 Hz), eficienta acestui motor al compresorului creste considerabil in raport cu motoarele cu 4 infasurari existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta. Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda estrem de simpla cu putine butoane si cu actionare simpla si intuitiva. Cu tasta ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu functia Turbo pe care o gasiti din setari, puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Functia de Auto Clean pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia de auto-curatare a evaporatorului unitatii interioare. Functia Sleep pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia in regim de noapte. Functia Quiet pe care o gasiti din setari, activeza functia de ventilare la cel mai mic nivel de zgomot. Tasta Timer ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cu ajutorul telecomenzi puteti schimbați temperatura setata la modul de racire de la 24°C la 30°C si de la 16°C pana la 30°C la modul de incalzire, viteza de ventilatie si directia fluxului de aer. Cand functia un singur utilizator este activata la modul de racire temperatura este setata automat la 24°C, iar daca temperatura este setata intre 25°C si 30°C, ramane aceeasi. Chiar si dupa ce dezactivati aceasta functie, bascularea aerului 3D va continua pana opriti aparatul de aer conditionat.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal 1450 W/h la racire si clasa A cu un consum nominal de 1750 W/h la incalzire. Consum de sezon anual de energie electrică răcire, este de 287 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 1004 kWh/an, conform etichetei energetice.     Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 kW.

     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Quiet 25 dB completat de un zgomot secvential de la 28 la maxim 41 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de numai 51 dB fara a deranja vecini si eficienta energetica ridicata.

     Acţiunea sistemului său de filtrare Virus Doctor este format dintr-un filtru Full HD 60 de mare densitate cu indicator curatare filtru, ce neutralizeaza poluantii din aer, distrugand bacteriile care nu au fost indepartate de filtru. Spre deosebire de sistemele convenționale de purificare ale aerului, cu un filtru care curata numai aerul procesat, acest model de la Samsung cu Doctor Virus elimina activ toti poluantii, imbunatatind calitatea aerului. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare cu emitere de ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional. Mai mult de atat, cu functia de ionizare, aparatul absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.Image result for samsung AR18RXWXCWKNEU      In plus spre deosebire de filtrele traditionale, care sunt adesea dificil de accesat, componenta Easy Filter Plus a acestui model se afla in exterior, deasupra unitati interne. Astfel acest sistem de filtrare, poate fi usor demontat, curatat si amplasata la loc, fara a trebui sa deschideti un capac sau sa intampinati dificultatii tehnice in demontarea filtrului. Pentru conformitate acest filtru a fost testat în Coreea (FITI/KEMTI), cat si în laborator din Japonia (ITEA). Masurătorile au fost efectuate in conditii specifice si rezultatele pot varia in functie de diversi factori de mediu.      Aparatul de aer conditionat de la Samsung AR18RXWXCWKNEU continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. Compresorul unitatii externe rezista la fuctuatiile de tensiune ale retelei electrice pe o plaje de la 132 de volti pana la maxim 450 de volti fara sa afecteze aparatul.      Iar schimbatorul unitati externe este tratat cu un strat anticorosiv, permitand ca aparatul sa fie montat in medii marine cu umiditate si salinitate crescuta. In plus si unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat de protectie anti-corosiv ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu conditii de mediu extreme.

     Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung utilizeaza mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie. Prin urmare, il puteti utiliza atunci cand sunteti singur, chiar si in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala). Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit maxim 954 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Aparatul are control automat 3D pe jetul de aer stanga/dreapta si pe jetul de aer sus/jos. Cu functia Fast Cooling aparatul de aer conditionat Samsung incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Wind-Free Cooling, pentru a mentine climatul deja instalat. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat. La acest mod de functionare lamelele se inchid iar aerul rece va iesi prin cele 21000 de orifici sub forma de adiere fara a creea curenti de aer in incapere.     Functia Powerful pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere (sistemul va functiona la putere maxima timp de 30 de minute) dupa care va trece la functionarea normala.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 2 l/h condens.

     Functia Auto Curatare  prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Atunci cand schimbatorul este umed, uscarea se face automat printr-un senzor numai prin ventilare.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

    Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

    Functia WiFi – Samsung AR18RXWXCWKNEU va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara disponibil in varianta standard. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu aceasta aplicatie puteti controla consumurile energetice. Aplicatia suporta sistemul Samsung Smart Home OS Android 4.0 (ICS) sau mai mare si este optimizata pentru smartphone-uri Samsung (S sau seria Galaxy Note). În ceea ce priveste iPhone, aplicatia acceptă iOS 8 sau mai mare. Daca executati aplicatia folosind un telefon inteligent de la un alt producator, este posibil ca unele caracteristici sa nu se comporte normal.Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 18000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR18RXWXCWKNEU, R32, Alb     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. 

     Functia Power Saver este controlata de un microprocesor ce este prezent in interiorul aparatului. Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza in acelasi timp si fluxul de aer. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Samsung face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 13,2 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1065 x 301 x 311, iar cea exterioara are o greutate de 40,2 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 880 x 310 x 638. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Samsung foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 30 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 15 metri.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani  daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 18000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR18RXWXCWKNEU, R32, Alb

Lasă un răspuns