Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free Avant 24000 BTU Wi-Fi review

     Cele mai moderne aparate de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Aparatul de aer conditionat Samsung Wind-Free Avant AR24TXEAAWKNEU/AR24TXEAAWKXEU face parte din aceasta categorie. Acest model face parte din gama 2020 a producatorului Samsung poate functiona in mediu tropical cu temperaturii exterioare la +46°C. Acest model vine cu o noutate in domeniu si anume el functioneaza la modul de racire/incalzire fara producere de curentii de aer (Wind-Free) care ne pot deranja. Aceasta tehnica de racire/incalzire se obtine prin dispersarea usoara a aerului prin cele 23.000 de orificii ale gratarului de evacuare a aerului, din care este construita carcasa unitatati interne, permitand astfel o dispersie mai buna a aerului cu o deplasare mult mai mica de 0,15 m/s. Cu acest sistem de difuzie al aerului se evita crearea unor fluxuri directe de aer rece enervante. Cand pornim instalatia de aer conditionat la inceput functioneaza in mod clasic prin dispersia aerului rece sau cald prin clapeta de evacuare. O data ce mediul ambiant a ajuns la temperatura setata se inchide clapeta de evacuare aer si aerul in continuare este difuzat prin cele 23000 de orificii ale unitatii interne, ca printr-o sita deasa. Prin aceasta solutie tehnica se distribuie un volum mai mic de aer intr-o zona mai extinsa si mai mare in vederea mentinerii temperaturii atinse. De mentionat ca folosind aceasta tehnologie de racire, se utilizeaza procentual cu 77% mai putina energie, decat daca ai folosi functia de Racirea Rapida.

     Iar latimea si unghiul imbunatatit al ajutajului de iesire al aerului, lamele suplimentare in V si un ventilator cu diametru mai mare contribuie, de asemenea, ca aerul sa fie racit de evaporator si emis mai repede, mai departe si mai evazat. Astfel ca fluxul de aer rece si proaspat va ajunge in toate colturile casei.

     In acest sens al consumului si al performantei de climatizare aparatul de de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor Twin BDLC Digital Inverter 8-Pole care utilizeaza la stator un magnet puternic din neodymium cu 8 infasurari magnetice. Motorul de 8 electromagneti in loc de 4, genereaza mai putine fluctuatii ale cuplului, astfel incat este necesara, mai putina energie. In timpul functionarii la sarcina partiala (15-45 Hz), eficienta acestui motor al compresorului creste considerabil in raport cu motoarele cu 4 infasurari existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

     Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Cu control dual aparatul are in dotare si o telecomanda extrem de simpla cu putine butoane si cu actionare simpla si intuitiva. Cu tasta ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu functia Turbo pe care o gasiti din setari, puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Functia de Auto Clean pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia de auto-curatare a evaporatorului unitatii interioare. Functia Sleep pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia in regim de noapte. Functia Quiet pe care o gasiti din setari, activeza functia de ventilare la cel mai mic nivel de zgomot. Tasta Timer ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la 16°C la 32°C.Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free Avant 24000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A, Filtru Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR24TXEAAWKNEU/AR24TXEAAWKXEU, Alb   

Aparatul fiind dotat cu tehnologii avansate, are o capacitate de racire nominala de 22178 BTU (3412 x 6,5 kW) si de incalzire nominala de 21496 BTU (3412 x 6,3 kW), fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 70 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1950 W/h la racire si clasa A+, cu un consum nominal de 2350 W/h la incalzire.

     Consumul anual de energie electrica racire, este de 355 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 1435 kWh/an in clasa A+ de functionare, conform etichetei energetice.      Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii).

      In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,4 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,4 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW in cursul unui sezon.

     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 15-25%. In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot de la 26 la maxim 42 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de numai 54 dB fara a deranja vecini si eficienta energetica ridicata.

     Acţiunea sistemului său de filtrare format dintr-un filtru Full HD 100 de mare densitate cu indicator curatare filtru, elimina: praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii, inclusiv virusii tip ( Influenza A si Corona). Sistemul este alcatuit mai intai dintr-un filtru HD si apoi un alt filtru, unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat si fara particule ce va pot imbolnavi. Acest sistem de filtrare datorita densitati, poate neutraliza pana la 99% din virusi, bacterii si alergeni. Iar urmatorul sistem de filtrare este format din carbune activat, unde stratul de carbon este impregnat cu iodura de potasiu si zeolit. Acest strat de filtrare indeparteaza compusii organici volatili (COV), formaldehida, benzenii, substantele chimice, gazele si mirosurile. In plus spre deosebire de filtrele traditionale, care sunt adesea dificil de accesat, componenta Easy Filter Plus a acestui model se afla in exterior, deasupra unitati interne. Astfel acest sistem de filtrare, poate fi usor demontat, curatat si amplasata la loc, fara a trebui sa deschideti un capac sau sa intampinati dificultatii tehnice in demontarea filtrului. Pentru conformitate acest filtru a fost testat în Coreea (FITI/KEMTI), cat si în laborator din Japonia (ITEA). Masurătorile au fost efectuate in conditii specifice si rezultatele pot varia in functie de diversi factori de mediu.

     Aparatul de aer conditionat de la Samsung continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. Compresorul unitatii externe rezista la fuctuatiile de tensiune ale retelei electrice pe o plaje de la 132 de volti pana la maxim 450 de volti fara sa afecteze aparatul. Iar schimbatorul unitati externe este tratat cu un strat anticorosiv Dura Fin, ce permitand ca aparatul sa fie montat in medii marine cu umiditate si salinitate crescuta. Rezistența excepționala la coroziune a fost dovedita prin testul de pulverizare a sarii (SST) timp de 480 de ore. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu conditii de mediu extreme.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala). Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim 1056 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Aparatul are control automat pe jetul de aer stanga/dreapta si pe jetul de aer sus/jos. Cu functia Fast Cooling aparatul de aer conditionat Samsung incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Wind-Free Cooling, pentru a mentine climatul deja instalat. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat. La acest mod de functionare lamelele se inchid iar aerul rece va iesi prin cele 21000 de orifici sub forma de adiere fara a creea curenti de aer in incapere.    Pentru un plus de confort unitatea interna este dotata cu functia Al Auto Comfort unde procesorul optimizeaza automat aparatul, prin analizarea starii camerei cu privire la temperatura, umiditate si a modelelor de utilizare pe care le folositi zilnic. Astfel pe baza temperaturii tale preferate pe care o folositi cel mai fecvent, aparatul de climatizare trece automat la cel mai potrivit mod de functionare, pentru a mentine conditiile optime de climatizare. Activarea acestei functii se face prin simpla apasare a butonului cu functia dedicata de „Inteligență artificială”, iar aparatul de aer conditionat va activa functiile utile pentru a obtine confortul dorit, fara a fi necesar sa butonati manual telecomanda.

     Functia Powerful pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere (sistemul va functiona la putere maxima timp de 30 de minute) dupa care va trece la functionarea normala. In acest sens tehnologia Digital Inverter Boost raceste aerul cu 43% mai rapid. Iar design-ul sau avansat al unitatii interne include, de asemenea, un ventilator cu 15% mai mare, o intrare cu 18% mai lata si o lamela mai lata cu 31%. Prin urmare, aerul rece este dispersat pe o suprafata mai mare, ajungand la o lungime a fluxului de aer de pana la 15 metri. Debitul de aer maxim de la unitatea de afara este de 3000 mc/h.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 2,5 l/h condens.

     Functia Auto Curatare  prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Atunci cand schimbatorul este umed, uscarea se face automat printr-un senzor, numai prin ventilare. In acest sens functia indeparteaza umiditatea sufland aer intre 10 si 30 de minute. Prin urmare functia este utila deoarece, previne proliferarea bacteriilor si a mirosurilor neplacute pe schimbatorul de caldura.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

    Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.

    Functia WiFi – cu Samsung Smart Things si control vocal Bixby Alexa, dotat cu protocolul de comunicare NASA. Cu aceasta tehnologie confortabila, eficienta si inteligenta datorita asistentului vocal puteti sa gestionati aparatul de aer conditionat pur si simplu folosind ca mijloc de comunicare vocea: De ex. va adresati procesorului cu apelativ „Bixby, opriti aparatul de aer conditionat”, sau „Bixby, porniti modul de functionare Wind Free”. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu aceasta aplicatie puteti controla consumurile energetice. Aplicatia suporta sistemul Samsung Smart Home OS Android 4.0 (ICS) sau mai mare si este optimizata pentru smartphone-uri Samsung (S sau seria Galaxy Note). În ceea ce priveste iPhone, aplicatia acceptă iOS 8 sau mai mare. Daca executati aplicatia folosind un telefon inteligent de la un alt producator, este posibil ca unele caracteristici sa nu se comporte normal.

    Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. 

     Functia ECO este controlata de un microprocesor ce este prezent in interiorul aparatului. Aceasta functie detecteaza temperatura camerei si controleaza in acelasi timp si fluxul de aer, iar compresorul va functiona la o capacitate mai mica in comparatie cu modul de functionare Normal, ceea ce reduce si consumul de energie. Prin activarea acestei functii vei obtine o atmosfera placuta in camera in conditiile cand afara nu este prea cald sau pur si simplu sa economisesti energie si bani in orice moment, astfel incat sa nu-ti faci griji pentru facturile la energia electrica. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 35% la facturile de electricitate.

      Tehnologia inteligenta a aparatul de aer conditionat Samsung Wind-Free Avant AR24TXEAAWKNEU/AR24TXEAAWKXEU face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 12,2 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1055 x 215 x 299, iar cea exterioara are o greutate de 43,7 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 880 x 310 x 638. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Samsung foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 30 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 15 metri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

 

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free Avant 24000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A, Filtru Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR24TXEAAWKNEU/AR24TXEAAWKXEU, Alb

Lasă un răspuns