Aparat de aer conditionat Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E, 10000 BTU, Clasa A++, Filtru IAQ, Dezumidificare automata review si notificarii tehnice

     Aparatul de aer conditionat Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E cu gama de operare +46°C ~ -15°C, este produs de Toshiba, o companie japoneza cu sediul in orasul Tokyo si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat conceput si fabricat de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an are atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2017. Acest sistem ultra-modern cu design-ul aerodinamic imbunatateste performanta aparatului, facand aerul rece/cald sa circule prin casa mai repede. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii. Aparatul este dotat cu un display discret in partea dreapta a unitatii interioare, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E are in dotare si o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva de unde pot fi controlate de la distanta toate functiile aparatului. Acest model este certificate de către organizația Eurovent pentru evaluările de performanță ale unităților de aer condiționat, în conformitate cu standardele europene. Aparatul are in dotare o telecomanda cu ecranul iluminat din spate, cu actionare simpla si intuitiva. Acest model fiind conceput pentru a va maximiza confortul, Shorai ofera functii ale telecomenzii care simplifică viata de zi cu zi. Exista, de asemenea, optiunea de a conecta telecomanda fara a pierde nici o functie pe care o accesam. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Turbo puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Cu tasta Air Flow baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Iar cu tasta Fix schimbam fluxul de aer pe verticala si pe orizontala in 6 unghiuri fixe diferite. Cu tasta 8°C Heating pastram temperatura interioara contra inghetului. Aceasta setare poate fi ajustata la orice temperatura intre 5°C si 13°C. Cu tasta Eco accesam functia de economie de energie. Cu tasta Hi Power selectam 3 moduri de functionare la puteri diferite. Cu tasta Confort Sleep accesam modul de functionare noaptea.

     Cu tasta F-Sel se reduce zgomotul de funcționare al unitati exterioare. Aceasta setare poate reduce nivelul maxim al sunetului de la unitatea exterioara cu 4 dB(A). Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Cu tasta Sleep setam functionare aparatului in regim de noapte. Cu butonul Reset anulam o functiile in desfasurare. Cu butonul Clock se poate seta functia de ceas al acestui model cu reglajul orei. Iar cu butonul Timer On/Off se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Cu tasta Chech se verifica functionarea aparatului. Pentru a functiona transmiterea la distanta, spatiul dintre telecomanda si unitatea interna, trebuie sa fie la mai putin de 6 metri, fara obstacole in cale.     Un astfel de sistem ultra-modern si econom de culoare alb ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (2559, 10918) BTU calculati la parametrii de 35°C in exterior si de 27°C în camera. Capacitatea de incalzire este de nom/min/max 10918 (3070, 16377) BTU calculati la parametrii de 7°C in exterior si de 20°C în camera, fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 600 (170, 800) W/h la racire si aceeasi clasa A++ cu punctul bivalent (incalzire medie Tbiv) la 10°C compensat cu clasa A+++ cu temperatura exterioara de la -10°C la -15°C, cu un consum nom/min/max 800 (170, 1400) W/h la incalzire. Consumul anual de energie electrica racire, este de 127 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 761 kWh/an in clasa A++ de functionare si de 351 kWh/an compensat in clasa A+++ de functionare la temperatura exterioara intre -10°C si -15°C, conform etichetei energetice.Image result for Toshiba Shorai R32 RAS-10PAVSG-E     Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -10°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,9 la racire si de (4,6 pana la limita de -10°C) sau de (5,2 intre -10°C pana la limita de -15°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Toshiba, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” cu echivalentul de 6,9 kW si la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere caldura cu echivalentul la 4,6 kW, compensat cu 5,2 kW in cursul unui sezon 

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -10ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -10ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului.

     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Aparatul de aer conditionat tip inverter hibrid de la Toshiba este dotat cu un compresor rotativ, cu tehnologia Inverter, care foloseste un model nou de compresor avand capacitate frigorifica variata. Acest tip de tehnologie ajuta la reducerea consumului de energie, la o functionare mult mai silentioasa, insesizabila, zgomotul neplacut al compresorului la pornire – oprire fiind eliminat. Acest invertor hibrid este alimentat de PAM (Amplitudine Impuls Modulare) si PWM (Pulse Modulare Putere). Prima tehnologie ofera cele mai mari niveluri de putere, in timp ce a doua controleaza temperatura in interior cu eficienta energetica dorita. In plus, noua tehnologie Twin Compresor Rotativ de la Toshiba ofera o eficienta energetica ridicata si o performanta mare de racire.      In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential la cele 6 trepte de ventilare de la minim 23 la maxim 38dB(A). Cu modul de functionare QUIET apasati butonul Fan de pe telecomanda si selectati viteza silentioasa pentru un nivel de zgomot de functionare extrem de scazuta, de numai 23 dB(A).

     Sistemul complex de filtrare al acestui model include un filtru IAQ cu efecte puternice anti-virus, anti-bacteriene si deodorizant. Cu acest sistem de filtrare, aerul devine mai pur, mai proaspat si mai sanatos asigurand un confort optim pentru întreaga familie. Filtrul aditional IAQ cu insertii din argint include si o enzima Leuconostoc extrasa din planta japoneza (Kimchi) care are un puternic efect anti-bacterian distrugand pana la 99,9% din bacterii si un efect anti-viral distrugand printre alte tulpini virale si virusul gripei aviare (H5N1). Acest filtru are un puternic efect dezodorizant, absoarbe si descompune: fumul, mirosul de amoniac, substante volatile organice, mirosurile de alimente si mirosurile neplacute. In plus filtrul inhiba formarea formarea mucegaiului si a ciupercilor. Acest filtru se recomanda sa fie curatat la fiecare 3/6 luni prin aspirare cu ajutorul unui aspirator sau sa fie spalat mai rar cu jet de apa simpla si uscat la soare timp de 3/4 ore. Filtrul IAQ se poate inlocui o data la 2 ani de la reprezentantul companiei Toshiba Romania.     Aparatul de aer conditionat de la Toshiba continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul ajusteaza automat temperatura setata pentru racire maxima pana la 15°C potrivita chiar si pentru camere cu servere unde temperatura este foarte importanta pentru a asigura un consum optim de energie si un mediu confortabile pentru utilizator. In plus cu Funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 6 trepte cu un debit de la minim 240 la maxim 564 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Toshiba este dotat si cu tehnologia Jet Cool ce raceste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie. Functia Jet Cool datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5,6 minute cu doar un singur clic. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald Toshiba asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece Toshiba asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera.Related image     Cu functia de baleiere in 4 directii jetul de aer 4D selectat pentru racirea sau incalzirea rapida combinat cu functia de auto-baleierii pe orizontala si verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa ajunga in toate colturile incaperii chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului  pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau jos a aerului refulat in intreaga camera. Functia de auto-baleiere pe orizontala asigura o pozitionare pe orizontala a fantelor de refulare ale aparatului pentru obtinerea unui flux de aer uniform in incapere distribuit printr-o miscare repetata de stanga-dreapta. Cu functia Smart Aiflow: Fantele de ventilatie motorizate independente asigura 6 profiluri ale fluxului de aer pentru a asigura niveluri ridicate de confort, in special in camerele mari.

     In plus cu 2 moduri unice de functionare tip semineu oferit de Toshiba, aparatul mentine un nivel optim de caldura in tot spatiul unde locuiti, generat de alte surse de caldura, prin mentinerea in functiune a ventilatorului unitati interne la viteză mică, chiar si cand compresorul este oprit. Cu modul 1 de functionare, ventilatorul de pe unitatea interioara va continua sa functioneze cu  aceeasi viteză selectata anterior de utilizator. Iar cu modul 2 functionare, ventilatorul de pe unitatea interioara va continua sa functioneze la o viteza super mica setata din fabrica. Debitul de aer al unitati exterioare este de maxim 1668 mc/h la ultima treapta de ventilare, cu un zgomot maxim de 46 dB.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,2 l/h condens.

     Pentru a economisi consumul de energie si controla automat temperatura incaperii, aparatul poate functiona in modul ECO. Atunci cand temperatura incaperii ajunge la voloarea dorita, datorita tehnologiei Inverter, viteza ventilatorului se va reduce automat iar unitatea exterioara se opreste. In plus aparatul are si limitare consum maxim de energie

     Functia Magic Coint cu Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Acest model este echipat cu un ventilocanvector interior cu functie de curatare automata. Aceasta functie noua reduce acumularea de umezeala pe elementii vaporizatorului si inhiba formarea mucegaiului. Combinatia dintre un vaporizator cu invelis din aluminiu special care nu permite formarea condensului si un ventilator intern care continua sa functioneze dupa o anumita perioada dupa oprirea unitatii asigura performanta pe termen lung si un aer ambiental de inalta calitate.

     Timer-ul 24h si programatorul saptamanal cu functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Programatorul saptamanal permite ca setarile sa fie stabilite si programate la fiecare 24 de ore.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. Cu modul de functionare silentios nr. 1 capacitatea de incalzire este prioritizată pentru a se asigura un confort optim in camera. Aceasta setare pastreaza un echilibru perfect intre functia de incalzire si nivelul sonor al unitatii exterioare. Iar cu modul de functionare silensios nr. 2 functia compromite capacitatea de incalzire in favoarea nivelul sonor al unitatii exterioare, ce poate reduce nivelul maxim al sunetului unitati exterioare cu 4 dB(A).

      Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erordile de functionare.

     Cu modul de functionare ECO sunt realizate importante economii de energie de pana la 25% comparativ cu functionarea standard, fara a compromite nivelul de confortul. Cu aceasta functie ECO putem sa marim sau sa micsoram temperatura in mod automat in camera, pentru a preveni temperaturi extreme si cu costurile mari de energie.

     Iar cu functia One Touch My-Comfort putem asigura o combinatia corecta intre confort si consumul redus de energie electrica cu o singura apasare a butonului.

     Cu functia Power Selection: avem posibilitatea de a selecta 4 moduri diferite de putere, deoarece ofera beneficiile unui consum redus de electricitate prin simpla apasare a butonului. Modul de selectare a puterii este setat initial la 100%, indicand faptul ca compresorul functioneaza la nominala. Atunci cand este setata puterea de functionare de 75% sau de 50%, compresorul va limita functionarea la 75% sau la 50% din capacitatea sa nominala.

     Acest model avand un procesor performant cu functia One Touch Preset putem stoca setarile preferate si le putem activa printr-o simpla apasare a butonului de pe telecomanda.

     Optional cu functia WiFi Control aparatul Toshiba Shorai, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Fiecare membru al familiei isi poate alege setarile preferate de temperatura si viteza a ventilatorului, apoi le poate salva in aplicatia de pe telefon pentru a le putea rula mai tarziu. In plus diagnosticarea inteligenta va permite sa verificati configurarea, instalarea, depanarea si alte informatii direct de pe smartphone.

    Unitatea interioara cantareste 9 kilograme avand dimensiunile de: (L, l, H)mm: 798 x 230 x 293 iar cea exterioara are o greutate de 28 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 780 x 290 x 550. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Toshiba foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 12 metri. Alimentarea cu energie a acestui aparat se face la unitatea de afara de la reteaua electrica, cu tensiunea de 230 V la frecventa de 50 HZ, avand clasa de izolare 1N. Acest model detine certificari internationale precum ISO9001, ISO14001 si OHSAS18001 iar produsele au obtinut aprobare internationala.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

Aparat de aer conditionat Toshiba Shorai, 10000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Filtru IAQ, Dezumidificare automata, RAS-10PAVSG-E, R32

Lasă un răspuns