Aparat de aer conditionat Viessmann WS2053MHE0, DC Inverter, 18000 BTU/h, Clasa A++, Autocuratare, Autodiagnoza, Oscilare 3D review si notificarii tehnice

        Viessmann este o marca germana infiintata in anul 1966 cu sediul in orasul Allendorf (Eder) specializata in solutii si sisteme de aer conditionat si centrale termice. Acest aparat de aer conditionat Viessmann WS2053MHEO a fost conceput de specialisti de la firma germana, tinand cont de trei obiective principale: fiabilitate, durabilitate si rezistenta in functionare. Ca prezentare aparatul de aer conditionat Viessmann WS2053MHEO este un sistem de climatizare ultra-modern, care dispune de numeroase tehnologii pentru o racire/incalzire eficienta si rapida. Acest aparat face parte din gama noilor aparate ale anului 2017. Aparatul Viessmann WS2053MHEO DC Inverter, iese in evidenta prin design-ul elegant de culoare alb cu finisaje de calitate, acesta fiind potrivit pentru a fi instalat intr-o incapere cu aspect hi-tech. Acest model detine si o telecomanda speciala cu senzor de temperatura care asigura o climatizare confortabila a aerului. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta de culoare verde, si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Cand setam butonul Queet unitatea interioara functioneaza la ce mai mic nivel de zgomot.

     Daca a fost selectat modul Auto Silentios, dupa ce temperatura camerei a atins temperatura setata sau dupa 10 minute, AC va intra imediat in starea de functionare Queet, iar din acest moment viteza ventilatorului nu mai este reglabila. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare. Prin accesarea butonului cu functie de incalzire la 8℃ se asigura o temperatura constanta in incapere cu costuri energetice foarte mici. Prin apasarea butonului Light se anuleaza lumina de pe ecranul LED al unitatii interioare. Cu butonul Clock se poate seta functia de ceas al acestui model cu reglajul orei. Iar cu butonul Timer On se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Programul Child Lock permite blocarea comenzilor de pe telecomanda pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce aparatul este in functiune. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.

     Aparatul dispune de tehnologia Inverter, compresorul functionand gradual, obtinand o economie la energie de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare de tip On/Off. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest tip de aparat este echipat cu un motor brushless GMCC, atat in unitatea interioara la turbina de aer cat si in cea exterioara la compresor, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon. Motorul introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. Cardurile electronice ce controleaza frecventa de functionare a aparatului folosite de Viessmann sunt produse de lideri in domeniu folosind cele mai avansate tehnologii. 

     Acest sistem ultra-modern si econom are o capacitate de racire nom/min/max 17504 (4299; 22519) BTU si o capacitate de incalzire de nom/min/max 17988 (3821; 23202) BTU, fiind destinat exclusiv birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 23-34 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acesta fiind incadrat clasa A++, cu un consum nom/min/max 1580 (380, 2450) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 1410 (350, 2600) W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 265 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 1200 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Viessmann, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adica, la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 kW in cursul unui sezon.

     Aparatul dispune de tehnologia inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Acest aspect este evidentiat si prin incadrarea acestuia in clasa de eficienta A. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic ce elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Quiet 36 dB completat de un zgomot secvential la maxim 46 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de 63 dB si eficienta energetica ridicata. Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Viessmann este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare in 2 pasi a aerului avand un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. Actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit, de un filtru“Catechin” ce combina propietatile filtrului electrostatic si a celui cu carbune (dezodorizant) eliminand bacteriile si mirosurile neplacute.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Odata cu apasarea butonului “I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat isi va ajusta de acum debitul si temperatura aerului vehiculat pentru a oferi maxim de confort acolo unde esti tu.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala). in plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata.
Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie cu directia fluxului de aer reglabila, această functie, aparatul de aer condiţionat ventileaza aerul din incapere in 4 trepte auto, scazuta, medie, ridicata la un debit maxim de 800 m³/h, fara sa-i modifice temperatura. Functia SWING selectarea modului automat de baleiere al aerului emis de unitatea interioara, impreuna cu FAN SPEED ce selecteaza viteza de ventilare. Ventilatia aerului se face automat in 2 moduri cu butonul Swing pentru a seta fluxul de aer pe vericala si pe orizontala, prin oscilarea lamelelor de evacuare a aerului de sus jos sau de la stanga la dreapta. Cu Swing fanta orizintala se va misca automat sus-jos la unghi maxim. Aparatul poate ventila si in pozitie fixa la 6 unghiuri, unde fanta verticala se va opri la pozitia fixata.

     Consumul energetic la ultima treapta de ventilare a motorului electric de la ventilatorul unitati interne este de maxim 75 W/h. Viessmann este dotat si cu tehnologia Turbo ce raceste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie. Functia Turbo datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute sau de incalzire in 15 minute, cu doar un singur clic. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald Viessmann asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece Viessmann asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera.

      Functia de (dezumidificare si antimucegai) cu unitate independenta cu higrostat ce isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, cand nivelul de umiditate nu se mai incadreaza in limitele de confort. Scopul acestei functii este si de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, colectand o cantitate de 1,8 l/h condens.

     Self Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului. 

     Functia de dezghetare inteligenta a unitatii exterioare nu se mai realizeaza la un anumit interval de timp, ci doar atunci cand este nevoie, prin aceasta oferind un confort sporit si o economie de energie. Functia de degivrare, se activeaza la temperaturi exterioare mai mici de -15°C, atunci cand instalatia este folosita la incalzirea spatiilor in care este montata.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Viessmann, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte. Cand aparatul functioneaza in modul de racire si dezumidificare (Cool, Dry), prin activarea functiei Sleep temperatura setata va creste dupa o ora cu 1°C si dupa 2 ore cu 2°C si aparatul va continua sa functioneze la temperatura setata. Cand aparatul functioneaza la modul de incalzire (Heat), prin activarea functiei Sleep temperatura setata va scade dupa o ora cu 1°C si dupa 2 ore cu 2°C si aparatul la fel va continua sa functioneze la temperatura setata. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, jetul de aer este directionat catre tavan si ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. De exemplu in cazul unei defectiuni tehnice aparatul va afisa pe display un cod de eroare, care va ajuta tehnicianul de service sa inteleaga din ce cauza s-a defectat aparatul, iar atunci cand vine sa-l repare sa aiba deja pregatita piesa defecta si sa remedieze defectul in cel mai scurt timp.

     Cu functia de economisire de energie aparatul va ajusta temperatura setata automat, conform setarilor din fabrica, pentru a ajunge la cea mai eficienta economisire a energiei, mai mare cu peste 50%. In functia de economisire a energiei, viteza de ventilatie este fixata la viteza auto si nu poate fi ajustata, de asemenea nici temperatura interioara nu poate fi reglata.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Viessmann face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 13,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 970 x 227 x 300, iar cea exterioara are o greutate de 45 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 955 x 396 x 700. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online Vezi noul pret

Kit de instalare complet montaj aparate de aer conditionat 24000 BTU/h

Lasă un răspuns