Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV, 9000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian Kit de instalare inclus review si notificarii tehnice

      Aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV este o alegere interesanta ca pret cat si dotari tehnice daca tintesti sa achizitionezi in perioada urmatoare un dispozitiv de climatizare adaptat cerintelor de mediu in cazul unei incaperi spatioase. Vortex VAI-A0918FV putand functiona in mediu tropical la +46°C, se recomanda ca un sistem de climatizare modern, si econom de culoare alba atat unitatea interioara cat si cea exterioara. Acesta dispune de functii si tehnologii avansate, o capacitate de racire si incalzire de 9000 BTU, perfect atat pentru acasa cat si intr-un spatiu de birouri de pana la 15 mp.

     Display-ul sau discret, de tip LCD, ofera toate informatiile de care ai nevoie, cu privire la temperatura din camera dar si modul de functionare activ. Poti modifica usor acesti parametrii de la distanta folosind telecomada din dotare. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Speed; i Feel. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Cand selectati modul Speed, se va regla viteza de ventilare a unitatii interioare, la modul de racire/incalzire. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda poate fi ajustat unghiul de ventilare al unitatii interioare. Prin accesarea butonului Swing 2 de pe telecomanda lamelele vor baleia in plan vertical fluxul de aer al unitatii interioare. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat tip inverter Vortex VAI-A0918FV este dotat cu un compresor rotativ Mitsubishi ce ofera o functionare puternica si eficienta prin utilizarea unui magnet ce genereaza o rotatie fara atingeri. Acest Motor japonez DC Inverter Mitsubishi este unic prin eficienta energetica si putere.

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 810 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 760 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 137 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 840 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,16 la racire si de 4,1 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Vortex, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,16 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW. 

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtrare a aerului. Filtrul HD echipat cu filtrele de ultima generatie HAF cu tehnologie electrostatica, cu care este dotat aparatul retine toate microorganismele si toate particulele microscopice de praf de (2.5 microni), astfel incat aerul ramane proaspat lipsit de poluare si agenti patogeni. Cand aerul trece prin acest filtru, praful si bacteriile adera la suprafata lui, unde se regaseste si un bio-bactericid. Acest model porneste automat procesul de igienizare Anti-Fungus, imediat dupa procesul de racire si umidificare a spatiului interior. Astfel ca intreaga familie este protejata in fata bacteriilor si a ciupercilor cu transmisie aeriana respirand un aer curat. 

    Acesta dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Vortex are in dotare un compresor functionand gradual, mai eficient cu pana la 30-40% fata de clasicele compresoare, On/Off. Acest model dotat cu tehnologia Inverter este destul de silentios unde unitatea interna are un zgomot de la minim 45 la maxim 51 dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Odata cu apasarea butonului “I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat isi va ajusta de acum debitul si temperatura aerului vehiculat pentru a oferi maxim de confort acolo unde esti tu.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°CPrincipiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 600 mc/h, asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 4 ori aerul dintr-un apartament cu 2 camere.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

    Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, colectand o cantitate de 1 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Funcţia Auto Clean de la Vortex previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci când dispozitivul este oprit. Drept rezultat atât aparatul de aer condiţionat, cât şi camera rămân uscate şi curate. 

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Unitatea interioara cantareste 8 kilograme si are urmatoarele dimensiuni (L, l, H)mm: 690 x 199 x 283, in timp ce unitatea exterioara are o greutate de 25 kilograme si dimensiunile de (L, l, H)mm: 710 x 240 x 500. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Oferta vine insotita si cu kit de instalare care contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica – 3 metri de traseu inclus
– Furtun evacuare condens
– Banda de plastic
– Banda izolatoare
– Inel de protectie din plastic, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV, 9000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian, Functie I Feel, Kit de instalare inclus

Lasă un răspuns