Aragaz Zanussi ZCG612H1XA review

     Aragazul Zanussi ZCG612H1XA este alegerea perfecta daca ne dorim un aparat de mari dimensiuni, dotat cu cele mai noi tehnologii, la un pret foarte bun. Design-ul acestui aparat este unul foarte atragator ce iese in evidenta prin argintie si a materialului inox din care este facut, potrivindu-se perfect in orice colt al casei tale. Panoul de comanda cu 6 butoane rotative clasice avand control mecanic pozitionat deasupra usi aparatului, monitorizeaza toate functiile si zonele de temperatura ce pot fi reglate independent. Elementele de comanda ale aparatului contin: 4 butoane rotative clasice cu variator de putere, pentru actionarea celor 4 arzatoare ale plitei cu alimentare pe gaz metan; In dreapta panoului se afla Timmer-ul din dotarea acestui model ce este un sistem mecanic de monitorizare a timpului de coacere cu o durata de 120 de minute. La sfarsitul timpului fixat de noi un semnal sonor ne avertizeaza de terminarea ciclului de coacere. In plus panoul de comanda mai are in dotare un buton rotativ termostatat cu gama de variatie temperatura cu 4 nivele, de la 140 la 250°C, de actionare arzator inferior si arzator superior din dotare. Nivelele de temperatura selectate sunt: Cuptor cu incalzire lenta cu temperatura de lucru de la 140°C – 155°C; Cuptor cu incalzire moderat lenta cu temperatura de lucru de 170°C – 185°C; Cuptor cu incalzire lenta cu temperatura de lucru de 205°C – 220°C; Cuptor cu incalzire rapida/foarte fierbinte cu temperatura de lucru de 235°C – 250°C. Acest buton permite setarea cu precizie a temperaturii de preparare. Panoul are si 2 butoane push-button ce actioneaza pentru aprinderea electrica a arzatoarelor de la plita si ale cuptorului, pornirea rotisorului si pentru  iluminat. In cazul in care reteaua electrica nu mai are energie, aveti posibilitatea si de a aprinde arzatoarele plitei si ale cuptorului in mod clasic. Pentru a stinge flacara de la arzatoare, este nevoie sa rotiti butonul arzatorului respectiv pe pozitia zero. Cartea tehnica ce insoteste acest aragaz va da informatii detaliate cu modul de gatire a diferitelor preparate: In functie de cantitate, cu durata de coacere, cu temperatura de coacere, nivelul raftului din cuptor si vasul adecvat.

     Aragazul iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza si care ii asigura performante inalte la gatit cu cel mai mic consum posibil. Acest aparat mentine caldura in interior pentru a putea utiliza energia cu o eficienţa extraordinara. Usa cuptorului din geam dublu special, este eficienta din punct de vedere energetic si compacta avand garnitura de etansare. Sticla reflexiva de pe interiorul uşii reduce considerabil temperatura exterioara a acesteia. Datorita uşii cu geam reflexiv, partea frontala a cuptorului este cu 15% mai rece. Capacul de protectie al plitei aragazului este din sticla. Cuptorul acestui aragaz are ghidaje fixe pentru tavi. Spatiul pentru depozitarea ustensilelor pentru bucatarie inspirat plasat in partea de jos a aragazului ne ofera, in plus, certitudinea ca vom avea la indemana toate accesoriile importante, exact cand le dorim. Sertarul din spatiul de depozitare este rabatabil si asigura o deschidere uşoara şi silenţioasa a acestuia. Constructiv cuptorul aragazului are un aspect robust cu un spatiu interior de 51 litri, fiind dotat cu: iluminare interioara cu bec de 40 W, tava pentru scurgere grasimii, tava pentru dulciuri si gratar din sarma. Acest aragaz este dotat si cu un orificiu de evacuare abur din cuptor. Datorita capacitații de 51 de litri, acest cuptor este destul de incapator. Chiar daca are o dimensiune medie, acest model este încadrate in clasa energetică A, incadrandu-se printre cele mai eficiente aparate existente. Acest aragaz este ideal pentru a prepara mai multe feluri de mancare deodata si pentru reuniuni familiale sau petreceri acasa. Design-ul acestui cuptor este inspirat de forma cuptoarelelor traditionale pentru paine alimentat cu lemne. Cu marginile netede si rotunjite pe panoul din spate si forma de bolta de sus, asigura o mai buna circulatie a aerului cald in interior.Aragaz Zanussi ZCG612H1XA, 4 arzatoare, Aprindere electrica plita/cuptor, Grill, Rotisor, 60 cm, Inox      Manerul metalic de culoare argintie da o dinstinctie deosebita aparatului. Aragazul avand urmatoarele dimensiuni (I x L x A) (cm): 85,7 x 50 x 50 si o greutate neta de 30 Kg este o optiune de luat in seama datorita functiilor si dotarilor tehnice de care dispune.

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu grill-ul cu alimentare pe gaz metan, obţinem cele mai bune rezultate la rumenire, chiar şi cu vase mai mici. Optiunea grill face ca rumenirea paini prajite sa fie rapida si usoara. Este cea mai buna modalitate de a rumeni painea prajita servita la micul dejun, de a prepara kebab si legume si de a face toppingurile mai crocante. Gatit traditional cu functionarea elementelor de incalzire superior si inferior. Aceasta functie este ideala pentru pregatirea carnii, a painii sau a diferitelor produse de patiserie si pentru pizza. In plus functia este eficienta doar pentru gatirea preparatelor pe un singur nivel al cuptorului, de obicei pe raftul din mijloc (nivelul 2). Preparatul se poate muta mai sus sau mai jos in functie de preferintele pe care le ai la coacere. Daca vrei sa fie preparatul mai rumenit, il poti muta pe un raft mai sus, mai aproape de caldura din partea superioara. Programul Pizza face modificarile necesare de temperatura pentru a garanta aceleasi rezultate ca ale unui cuptor traditional cu lemne. Pizze perfect coapte în interior si la exterior în doar 40 de minute. Programul pizza activeaza simultan elementul de incalzire inferior si superior pe gaz metan. Cu ajutorul celor 2 forme de incalzire static, cu arzatorul de gaz de sus si arzator de gaz de jos, toate alimentele vor fi mai bine facute, atat in interior, cat si la exterior. Un accesoriu util pentru obţinerea unor preparate din carne crocante şi bine rumenite, recomandat mai ales pentru prepararea carnii de pasare este si rotisorul din dotarea aparatului. Acest rotisor impreuna cu grill-ul este cea mai usoara si sigura metoda care va asigura servirea unei fripturi perfecte, trebuie doar pornit. Ca si functii de siguranta putem aminti sistemul de mentinere rece al usii. Alte caracteristici care trebuie mentionate sunt urmatoarele: Interiorul cuptorului este emailat cu un email de calitate superioara, neted şi impermeabil. În acest fel caldura este reflectata, nu absorbita si apoi distribuita uniform în interiorul cuptorului. Consumul de energie este redus, iar rezultatele sunt excelente. Grasimile nu se vor depune pe stratul de email, iar curatarea va fi mai usoara. Pentru acei oameni care doresc sa prepare acasa paine, lasagna, tarte sau alte feluri de mancare similare, cuptorul are o tava specială, adancă de 5 cm. Tava este emailata, pentru a putea fi mai ușor curațata cu apa de la robinet, fara a mai utiliza produse chimice de curațare. În plus, peretii cuptorului nu se vor mai murdari așa usor, deoarece marginile tavii sunt usor ridicate, pentru a impiedica scurgerea de grasime.

     Zanussi ZCG612H1XA cu motorul rotisorului are o putere de totala de 10,7 kWh si promite sa le ofere utilizatorilor rezultate excelente si o experienta placuta in ceea ce priveste gatitul. Eficienta energetica a acestui cuptor este dat de consumul mediu de energie de 1,54 kWh/ciclu de coacere traditional cu rezistenta sus jos raportat la volumul sau mediu, avand clasa de eficienta A.Aragaz Zanussi ZCG612H1XA, 4 arzatoare, Aprindere electrica plita/cuptor, Grill, Rotisor, 60 cm, Inox    Accesoriile aragazului sunt urmatoare: 1 tava din aluminiu pentru prajituri, 1 tava din email negru si 1 gratar din sarma cromat.

     Suprafata plitei din inox are un design elegant de culoare argintie si este foarte usor de curatat. Cele 2 gratare din otel emailate au un design continuu, fara a mai fi necesar sa va chinuiti sa ridicati oalele grele de pe plita.Aragaz Zanussi ZCG612H1XA, 4 arzatoare, Aprindere electrica plita/cuptor, Grill, Rotisor, 60 cm, Inox

     Plita aragazului Zanussi ZCG612H1XA cu alimentare cu gaz metan dispune de o putere maxima de 8 kW fiind impartita intre 1 arzatorul mic pe gaz cu o putere de 1 kW, 2 arzatoare medii pe gaz cu o putere de 2 kW si 1 arzator mare pe gaz cu o putere de 3 kW.Aragaz Zanussi ZCG612H1XA, 4 arzatoare, Aprindere electrica plita/cuptor, Grill, Rotisor, 60 cm, Inox     Aragazul avand sistem de protectie va intrerupe imediat alimentarea cu gaz in cazul stingerii accidentale a flacarii. Astfel, procesul de preparare se va desfasura in siguranta. Plita aragazul cu control mecanic dispune de aprindere electrica prin scanteie la doua maini, fiind dotata si cu sistemul special impotriva scurgerilor de gaz si duze pentru GPL.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un aragaz performant care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Aragaz Zanussi ZCG612H1XA, 4 arzatoare, Aprindere electrica plita/cuptor, Grill, Rotisor, 60 cm, Inox

Lasă un răspuns