Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU review

Our Score

     Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU este alegerea perfecta daca iti doresti un aparat frigorific dotata cu cele mai noi tehnologii la un pret foarte bun. Astfel acest aparat frigorific, facuta de specialisti austrieci, este o optiune pentru o astfel de solicitare. Grupul TEKA infiintat in anul 1929 in Germania de catre Karl Thielmann, este unul din lideri importanti in industria de electrocasnice, in prezent cu sediul la Madrid, fiind unul dintre cei mai importanti producatori si furnizori de aparate electrice de uz casnice din lume. De cand TEKA sa mutat in anul 1964 in Spania, grupul sa extins din Europa pe toate cele cinci continente.Teka | Cook your way to life     Afisajul LCD de dimensiuni generoase impreuna cu controlul electronic premium de tip touch control pozitiona in interiorul aparatului frigorific, monitorizeaza 2 zone de temperatură ce pot fi reglate unitar, inlocuind clasicele butoane care devin din ce in ce mai demodate. Elementele de comanda ale aparatului contin: Afisare temperatura in congelator; Afisare temperatura in frigider; Functie de super-racire; Indicator avertizare pentru sectiune congelator; Indicator de semnalare a erorilor. Indicator de semnalare a erorilor se aprinde in timpul penelor de curent, in conditiile de crestere a temperaturi interioare si de semnalare a eroriilor tehnice. Setarile de temperatura permite sa ajustam unitar temperaturile din frigider si congelator in functie de nevoi. Frigiderul ofera un interval cuprins intre 2°C si 8°C, in timp ce temperatura din congelator poate varia intre -16°C si -24°C. Temperatura medie din interiorul zonei de refrigerare trebuie sa fie de +4°C. Astfel cu ajutorul butonului Set prin apasari succesive, puteti sa selectati temperatura de racire din spatiul de refrigerare. Iar indicatorul LED indica temperatura de racire setata. Prin apasarea butonului Quick se poate activa functia de racire Rapida. Cu ajutorul butonului On/Off prin apasarea lui timp de 3 secunde puteti sa porniti sau sa opriti acest aparat frigorific. Datorita controlului electronic al temperaturii de care dispune acest aparat frigorific, temperatura de racire interioara ramane stabila si constanta, exact la nivelul pe care il selectam. 

     Pentru o functionalitate maxima aparatul a fost proiectat ca in partea de sus sa fie plasat frigiderul iar in partea de jos sa fie plasat congelatorul. S-a demonstrat ca frigiderul este mai des folosit decat congelatorul. Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU detine tehnologia de racire statica Frost Less. La acest aparat frigorific traseul vaporizatorului este integrat sub invelisul interior al combinei si transfera temperatura scazuta direct catre peretii interiori ai aparatului frigorific. Aceasta tehnologie reduce formarea de gheata si dezghetarea manuala cu pâna la 50%. La acest aparat frigorific cu ajutorul sistemului Smart Frost din dotare, acoperirea cu bruma a spatiului interior si a produselor congelate este redusa substantial, deoarece acest aparat regleaza temperatura automat in functie de temperatura interna si temperatura ambianta. Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU cu dezghetare automata in zona de refrigerare manuala din congelare, este construit astfel incat apa rezultata in urma dezghetarii se aduna intr-un locas special in partea de jos, de unde se scurge in afara frigiderului, intr-o tavita aflata deasupra compresorului. De aici apa se evapora, ajutata fiind si de caldura degajata de compresor in timpul functionarii. Dezghetarea din congelator este foarte simpla si fara mizerie, datorita unui bazin special de colectare a apei rezultate in urma dezghetari. Pentru rezultate bune de racire aceasta procedura de dezghetare se poate efectua de doua ori pe an, sau cand s-a format un strat de gheata de peste 7 mm. Pentru a incepe procedura de dezghetare se deconecteaza aparatul frigorific de la sursa de curent si se scoate alimentele din congelator. Teka RBF 73340 FI EU cu un singur compresor si 2 circuite de racire este o combina frigorifica practica, dotata cu tehnologii de varf, perfecta pentru o familie numeroasa, cu diverse preferințe culinare. Acest model cu tehnologie de racire statica in zona de refrigerare si de de congelare are un volum net generos pe frigider de 193 l precum și compartimente speciale pentru fructe, legume, pește,  preparate proaspete etc. 

     Rafturile ajustabile Safety Glass de depozitare alimente, sunt in numar de 2 realizate din sticla securizata ce se curăță ușor și au o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia rafturilor poate fi ajustată după nevoi în 2 trepte de maximum câţiva centimetri. Acest lucru este util deoarece se întâmplă frecvent ca această distanţă să fie cu câţiva milimetri mai mică decât înălţimea standard vaselor sau a borcanelor din comerţ. In plus zona de refrigerare are si un raft special, Multi Shelf extrem de flexibil, ce poate culisa pe orizontala, cu suporturi speciale pentru sticle, ce se poate adapta oricarei nevoi. Poate fi un raft pentru depozitarea alimentelor oriunde in frigider, sau un gratar special pentru sticle, cu suporturi ce pot tine pana la 5 sticle. In partea inferioara a frigiderului se afla compartimentul Vita Care Box etans, de depozitare al legumelor si fructelor, ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese. In aceasta zona temperatura este pastrata in limitele de (0°C ~ 3°C). In plus acest spatiu regleaza nivelul de umiditate la interior, prin design-ul constructiv al sertarului si prin intermediul curentilor de aer, fapt ce reduce considerabil efectul de ofilire a verdeturilor si legumelor si prelungeste durata de conservare, de pana la 3 ori mai mult fata de un spatiu obisnuit. In zona de refrigerare sus se afla un compartiment specializat Zero Box 0°C cu temperatura in jur de 0°C (-1°C/+2°C), de depozitare a produselor proaspete din carne si peste. Acest compartiment este mediul ideal pentru decongelarea produselor din congelator pregatite pentru a fi procesate imediat. Usa frigiderului reversibila si cu deschidere spre dreapta este echipata cu 4 suporturi fixe pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primul si al doi-lea raft specializat pentru depozitarea de condimente si oua, iar ultimele suporturi specializate pentru depozitare de sticlelor si borcanelor cu inaltimea medie si peste medie. Aparatul frigorific este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe balamale glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului. Combina are si un sistem de iluminare ECO LED  sus in spatiul de refrigerare, ce ofera o lumina mai puternica, cu mai putina caldura degajata si consum energetic de 7 ori mai mic. Pentru a regla temperatura combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU are la interiorul aparatului frigorific un termostat electronic cu reglare automata.
     Capacitatea maxim neta de 271 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 193 litri si congelator cu un spatiu total de 78 litri. Corpul de congelare este pozitionat in partea inferioara a combinei avand trei compartimente tip sertar din plastic etanse unele fata de altele. Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare si tava pentru gheata. Ai compartimente speciale pentru orice tip de congelare.Combina frigorifica incorporabila Teka CI3 350 NF EU, 262 l, No Frost, Zero Box, Fresh Box, Clasa E, H 178 cm     Puterea de congelare a aparatului frigorific este de 4 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Congelatorul este dotat si cu calendar pentru monitorizarea produselor congelate. Usa congelatorului este la fel reversibila si cu deschiderea spre dreapta.

     Teka RBF 73340 FI EU avand un sistem de izolare termic foarte bun are autonomie de a rezista fara curent electric 20 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator. Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN-ST fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C in regim de iarna până la +38°C in regim de vara.

    Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

    Pe partea de functii si tehnologie combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU detine: Sistem de avertizare acustic atunci cand usa este deschisa cu functie de memorare, mai mult de 120 secunde. Teka detine si functia de racire Rapida. Aceasta functie poate fi folosita pentru alimentele introduse in spatiul de refrigerare si necesita o racire rapida. Daca doriti sa raciti cantitati mai mari de alimente proaspete, se recomanda sa activati aceasta functie inainte de a pune alimentele in frigider. Functia de racire Rapida se va anula automat dupa 8 ore sau cand in spatiul de refrigerare este atinsa temperatura necesara. Cand functia este activa un indicator luminos ne va arata acest lucru. Iar cand procesul de racire sa finalizat indicatorul luminos se va stinge. Aceasta functie nu se reactiveaza la reluarea alimentarii cu energie electrica dupa o pana de curent.

     Eficienta energetica oferita de combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU cu puterea instalata de 125 W este foarte buna, avand clasa A++, dupa vechea eticheta energetica. Consumul de energie ramane la fel, sa schimbat numai clasa de etichetare energetica si modul de calcul.

     Iar dupa noua etichetare energetica adoptata la nivelul UE de la 1 Martie 2021, aceasta combina se incadreaza in clasa de eficienta energetica E, cu un consum anual de energie de 225 kWh/an, masurat cu metode mai perfectionate. Iar emisiile acustice din spatiul unde este plasata combina este de 35 dB(A), conform noi etichete energetice.Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU, 271 l, Clasa E, Control electronic, Iluminare LED, Compresor inverter, H 177.5 cm     Datorita acestei modificari adoptata de la 1 Martie 2021, modelele cu cea mai mare valoare energetica A+++ sunt acum notate in clasa C (sau dupa caz), iar unele dintre aparatele cu valoarea energetica A+ sunt notate acum si pana in clasa G.Energy labels  

     Acest consum energetic i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter inteligent cu tehnologii de izolare unice care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter de la TEKA presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 7 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 35 dB. Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU avand un asemenea motor la compresor beneficiaza de 10 ani garantie la compresor. Combina este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (UE privind DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare. Aparatul frigorific are urmatoarele dimensiuni incorporabile: (I x L x A) mm 1775 x 540 x 545 si o greutate neta de 56 Kg. Golul de montaj in mobila de la bucatarie trebuie sa aiba dimensiunile de (H, L, A)cm 1784/1788 x 560/568 x 555 iar panelul mobilei trebuie sa aiba o grosime de minim 20 mm.Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU, 271 l, Clasa E, Control electronic, Iluminare LED, Compresor inverter, H 177.5 cm     Agentul frigorific utilizat de compresor R600a, este nepoluant si nu pune in pericol stratul de ozon din atmosfera. Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la latitudinea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bun:  Verifica oferte pret

    Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, in plus optional si cu sigurarea de avarii si furt Protect+, daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

 

Combina frigorifica incorporabila Teka RBF 73340 FI EU, 271 l, Clasa E, Control electronic, Iluminare LED, Compresor inverter, H 177.5 cm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>