Dezumidificator Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 review si notificarii tehnice

     Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Din acest motiv, este necesar sa achizitionati echipamente speciale care va pot mentine in locuinta sau in mediul de lucru umiditatea optima pentru confortul si sanatatea dumneavoastra. Dezumidificatorul de aer Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 este proiectat pentru a usca zidarii umede oriunde este nevoie. Aparatul indeparteaza umiditatea in locuinte, in special pentru bai, pivnite, dormitoare, spalatorii si de asemenea este posibila si dezumidificarea spatiilor din dresing-uri, a centrelor de sport si wellness, a birourilor, a restaurantelor si asa mai departe.

      Dezumidificatorul Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 de culoare alb este un dispozitiv de dezumidificare de generatie noua, din gama 2018 a producatorului german Rowenta putand rivaliza pe piata din acest domeniu cu firme consacrate cu renume. Acest dispozitiv este un sistem de dezumidificare portabil preferat atunci cand nu avem o locuinta stabila (stam cu chirie sau in gazda) ori pentru birouri de dimensiuni mai mici. Constructia sa compacta asigura o portabilitate extinsa acestui dispozitiv, deci prin urmare in functie de necesitati, acesta poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta. In acest sens acest aparat este livrat cu un set de roti, utilizare lor fiind optionala numai in cazul in care doriti sa il mutati dintr-o locatie in alta locatie, in partea de sus fiind disponibile si un maner pliabil si ergonomic de transport foart practic.

     În partea superioară acesta are in dotare un panou digital cu ecran LED care permite utilizatorului să porneasca aparatul cu ajutorul butonului On/Off de pornit/oprit. Panoul de comanda are 6 taste si impreuna cu semnalizari cu diode luminescente colorate putem sa actionam astfel: Cu tasta Turbo puteți porni sistemul de ventilatie. Cu tasta Mode accesam 3 functii, cu care putem sa comutam functionarea la modul Dryer cu functia de uscare a condensatorului; La modul Continuu, fara higrometru; La modul de functionare Auto cu higrometru, ce asigura o umiditate confortabila a aerului pe trei paliere de 40% de 50% si de 60%, ce sigura un nivel optim de umiditate si asigura o oprire automata dupa atingerea nivelului dorit datorit unui higrometru integrat. Acest panou digital mai este dotat si cu 6 diode luminescente ce indica: Starea de functionare a aparatului activ/inactiv. Indicator Continuous de functionare permanent in regim de dezumidificare. Indicator Auto cu cele 3 paliere de functionare. Indicatorul Tank Full ne arata ca nivelul de condens din rezervor este maxim. Indicatorul Defrost ne indica functia de dezghetare automata activata. Indicatorul de filtru ne arata ca filtrul de aer sa infundat si este nevoie de curatarea lui. Dezumidificator Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0, 16 L, 3 nivele de umiditate, sistem de filtrare, functie pt uscarea hainelor, oprire automata, Alb     Cu functia de uscare a rufelor acest aparat ne este de mare ajutor mai ales in anotimpul rece cand nu dispunem de o masina de spalat cu uscator sau de o incapere cu destinatie speciala in acest scop. Pentru uscarea lenjeriei trebuie preselectate urmatoarele valori: Uscat pentru depozitare in dulap de 40% umiditate relativa a aerului din incapere. Umed pentru calcat de 50% umiditate relativa a aerului din incapere. Usor uscat de 60% umiditate relativa a aerului din incapere.Dezumidificator Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0, 16 L, 3 nivele de umiditate, sistem de filtrare, functie pt uscarea hainelor, oprire automata, Alb     Aparatul functioneaza astfel: Aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in dezumidificator si trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta, care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul lui raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului producand fenomenul de condens, iar umiditatea continuta de aer condenseaza pe elemetele foarte reci si este colectata intr-un rezervor de condens. In continuare aerul uscat cu umiditatea extrasa de acest radiator este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai mare decat a fost absorbit, folosindu-se caldura cedata de compresorul aparatului.

     Sunt si situatii cand trebuie sa amplasam aparatul in spatii cu temperatura mai mica de 23°C. In acest sens aparatul are in dotare si o functie importanta de dezghetare automata, in care condensatorul se acopera cu un strat de gheata in timpul procesului de dezumidificare. Aparatul executa in acest caz procedeul de dezghetare automata in care aparatul nu trebuie deconectat de la reteaua de energie electrica. Prin aceasta functie care este activata electronic, gheata care sa acumulat pe aripioarele radiatorului este topita, iar condensul rezultat este colectat intr-un recipien cu capacitatea destul de mare de 2,4 litri din dotarea aparatului. Acest rezervor are prevazut un plutitor cu semnalizare, unde o dioda luminescenta semnalizeaza daca rezervorul de apa este plin sau nu a fost introdus corespunzator. Nivelul de apa vizibil cu rezervorul transparent si sistemul de alerta automata, asigura un control usor al nivelului apei, in timp ce functia de stop automat emite si o alerta odata ce apa atinge nivelul maxim. Ca alternativa, Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 este, de asemenea, adecvat pentru utilizare permanenta, in special in spatii nesupravegheate, cum ar fi pivnite mai mici sau case de vacanta pentru a se mentine un mediu uscat. Pentru aceasta functie, aparatul are o conexiune cu furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului la canalizare. Periodic cuva trebue sa fie extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc in mediu umed. Acest aparat are o capacitate maxima de dezumidificare la 35°C si 85% / 24h de 16 litri/zi, fara higrometru putand sa normalizeze umiditatea unei incaperi cu o suprafata de maxim 35 mp. Capacitatea de dezumidificare la 30°C si 85%/24h cu higrometru in pasi de 1% este de 12 litri/zi si reuseste sa mentina umiditatea relativa in incapere intre 40 si 60%. Debitul de aer ventilat de aparat cu o singura viteza este de 150 mc, astfel ca aerul circulat de aparat la o incapere cu o suprafata de 35 mp si cu o inaltime de 2,5 m trece prin aparat in cursul zilei de 42 de ori. Cel mai mare avantaj al aparatului, este mobilitatea, astfel il poti muta dintr-o încăpere în alta în functie de activitatile desfasurate. Modelul fiind destinat exclusiv apartamentelor, birourilor, sali de conferinta, beciuri, piscine, cladiri noi cu pereti umezi si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Liniştea este esenţială pentru un somn odihnitor. Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 a depus eforturi deosebite pentru a asigura un somn confortabil si fara intreruperi pentru utilizatorii. Zgomotul produs de compresorul rotativ, atinge 52 dB.

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum maxim de 265 W/h. Acest aparat are o pornire automata intarziata cu 3 minute daca este oprit si pornit imediat. Aceasta protectie previne supra-incalzirea compresorului si declansarea releului termic. Aparatul deține un senzor cu higrometru reglabil pe trei paliere și face posibil un control al umidității din aer. Depășirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automată a aparatului. Imediat ce umiditatea dorită a fost atinsă, aparatul se deconectează automat. Pentru ca senzorul din dotare sa poata masura corect umiditatea din incapere, ventilatorul aparatului funcționeaza permanent, pana ce higrometrul din dotare constată atingerea umiditatii setate, deconectand automat aparatul. Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 este indicat sa fie folosit in spatiul unei incaperi unde temperatura este cuprinsa intre 16°C – 35°C, cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 35% – 85% u.r. Instalatia de filtrare permanenta cu aer include si un filtru de tip HEPA pentru purificarea aerului de praf ce contin particulele mari de praf, polen si par de la animalele de companie. Pentru rezultate bune de filtrare este bine ca filtrul sa fie curatat de 2 ori pe luna. Filtrul de aer detasabil, ce se afla pe partea din spate a aparatului, este usor accesibil si simplu de curatat. Purificarea aerului continua si atunci cand umiditatea stabilita este atinsa.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul de dezumidificare Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0 are o funcţiune complet automata de dezumidificare si ventilare, pentru a realiza un ambient optim in spatiul unde este amplasat. Aparatul cantareste 11 kilograme si are urmatoarele dimensiuni de: (L x H x A)mm 220 x 470 x 334. Agentul refrigerant folosit in instalatia de dezumidificare este R290 si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Dupa ce ati achizitionat acest aparat si la-ti adus acasa aparatul se porneste dupa maxim 24 de ore pentru a da posibilitate agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In caz contra compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific in compresor. Daca compresorul se deterioreaza din acest motiv firma producatoare nu acorda garantie la acest produs.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de dezumidificare complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat

Dezumidificator Rowenta Dry Compact 16L DH4216F0, 16 L, 3 nivele de umiditate, sistem de filtrare, functie pt uscarea hainelor, oprire automata, Alb

Lasă un răspuns