Hota autonoma Gorenje Old Time DK63CLI, Putere de absorbtie 770 mc/h review si specificatii tehnice

      Specialistii slovaci de la Gorenje au implementat cele mai noi tehnologii dand posibilitatea de a ne redecora bucataria in stil retro, astfel ca hota autonoma Gorenje Old Time DK63CLI este alegerea perfecta totul la un pret foarte bun. Aparatul face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile propusa de Gorenje pentru piata europeana. Acest tip de hotă este degajata, atasata de perete fara alte elemente de mobilier, care au rolul pasiv de a restrânge libertatea de mişcare a curenţilor de aer şi deci de a ajuta la captarea acestora. Hota poate fi montată numai în bucătării mari spatioase. Aparatul Gorenje Old Time DK63CLI despre care vorbim astazi este o hota electrica, avand dimensiunile pentru montaj cu evacuare afara de (IxLxA) cm: 63 x 70 x 46,5 si o greutate de 10,3 Kg. Inaltimea minima a cosului de evacuare din inox este de 81 cm si inaltimea maxima este de 114 cm     Hota are un design clasic, de culoare ivori cu un ornament de culoarea bronzului in fata, iar materialul din care este construit este din metal vopsit. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la evacuarea aerului viciat din bucatarie, cu cel mai mic consum posibil. Panoul de comanda cu actionare clasica pozitionat frontal, cu control mecanic este actionat de patru butoane  Simplicity pentru utilizare usoara, ce indeplinesc functiile de: setare treapta de aspiratie, comutator iluminare, comutator on/off, timmer si alarma filtru/resetare temporizator. Panoul mai este dotat si cu un LED de semnalizare ce indica functiile hotei prin diferite culori. Cu ajutorul funcţiei de temporizare, cu functia de cronometru putem programa momentul de oprire automată a hotei de la minim 5 de minute la maxim 15 minute. Daca butonul alarma filtru este actionat în timp ce este afisata alarma pentru filtru cu motorul de la hota oprit, aparatul reseteaza cronometrul. Daca este actionat acest buton cand motorul hotei functioneaza, butonul activeaza temporizatorul, iar hota se va opri automat dupa 5 minute. Cu functia de semnalizare gradul de imbacsire a filtrelor aparatul indica dupa 30 de ore de functionare, LED-ul va semnaliza prin culoarea rosie. Acesta semnalizare ne avertizeaza ca filtrele metalice de grasime trebuiesc curatate. Cand LED-ul devine rosu si palpaie acest lucru indica faptul ca filtrele metalice de grasime sunt deja infundate, iar filtrele de carbon trebuiesc înlocuite daca hota functioneaza prin recirculare. Această interfata cu butoane clasice ofera acces direct la functionarea hotei in bune conditii.

     Constructiv hota are un aspect robust, cu rama interioara de consolidare pentru o forma cat mai rigida. Iluminarea exterioara a hotei este de tip halogen 2 x 20 W, cu clasa de eficienta iluminare E. Aparatul este dotat cu 2 filtre de grasime din aluminiu cu caseta multistrat. Aceste filtre au eficienta de retinere de clasa E.Related image     Acest lucru face aerul din bucatarie sa fie considerabil mai proaspat si mai curat. Aceste filtre retin particulele de grăsime din aburi, care altfel s-ar condensa pe peretii interiori ai hotei si ai tubulaturii, dupa care ar incepe sa curga ca o mazga lipicioasa. Spalarea acestor filtre este simpla, necesita doar apa fierbinte si detergent sau sapun lichid, ori pot fi introdusi in masina de spalat vase. În ambele cazuri vom fi atenti să nu-i îndoim. Acest model are un sistem de ventilatie cu functie dubla, care extrage vapori uniform si eficient, producand o aerisire rapida şi uniforma. Aerul viciat este extras si dispersat in exterior/interior de un ventilator printr-o tubulatura cu un diametru de 150 mm, cu posibilitati variate de montaj pentru camin (horn), conform cu normativul EU Nr. 65/2014. În timpul funcţionării hotei cu evacuare afara, este important să asigurăm pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer proaspăt din exterior. Pentru aceasta vom deschide geamul din bucătărie sau fereastra dintr-o altă încăpere şi crăpăm uşa bucătăriei pentru a permite intrarea aerului. Dacă nu se asigură volumul de aer necesar, hota nu-şi va putea îndeplini misiunea şi pe deasupra îi suprasolicităm motorul. In plus la acest model cu evacuare afara este recomandabil ca circuitul de eliminare a aerului să fie cât mai scurt şi drept, pe cât posibil fără coturi. Ca şi conductă de aer este preferabil să se folosească ţevi netede. Daca optam pentru modul de evacuare prin recirculare in interior, acest model poate fi dotat si cu 2 filtre din carbune activ 443072, doar la comanda prin reteaua de service Gorenje Romania, care are rolul de a neutraliza mirosurile neplacute din bucatarie. Aceste filtre de carbune au o durata de folosire de aproximativ 4 luni de functionare. Saturatia filtrelor de carbune cu impuritati depinde de folosirea mai mult sau mai puţin prelungita, a tipului de masina de gatit precum si de curatarea regulata a filtrelor metalice pentru grasime. Corpul hotei este prevăzută pe exterior cu o suprafaţă perfect netedă, fără şuruburi sau nituri. Această soluţie înseamnă siguranţă sporită în utilizare şi curăţare mai uşoară.

     Din punct de vedere energetic aparatul Gorenje Old Time DK63CLI se remarca prin consumul energetic mic de 119,5 kWh/an facand parte din clasa de consum D. Acest lucru i se datoreaza motorului cu puterea de 250 W, cu tehnologii de izolare fonice unice care face totul ca energie consumata sa fie mica.

     Motorul acestei hote este echipat cu un releu termic care reactioneaza la
modificarile de temperatura. În urma unui accident sau din cauza instalarii necorespunzatoare, acest releu termic se poate activa si opri automat motorul, împiedicând astfel avarierea grava a echipamentului. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, hota produce un zgomot secvential de la min 54 dB la maxim 64 dB, putand fi folosita fara probleme chiar si pe timp de noapte. La acest model racordat la un sistem de tubulatură cu evacuare afara, 50 % din zgomot este direcționat în exterior. Puterea de ventilare a acestui tip de hota cu 3 trepte de ventilare si evacuare afara este de la minim 450 la maxim 770 mc/h, cu debitul maxim prin recirculare de 420 mc/h. Distanta minima recomandata pentru montaj fata de o plita electrica este de 55 cm si fata de o plita cu functionare pe gaz metan este de 65 cm. Acest model de hota este suficient de puternic pentru a fi instalat intr-o bucatarie cu suprafata utila maxima de 25 –  26 mp. Pentru o montare corecta si pentru a proteja aparatul, distanta minima a hotei fata de o plita electrica sa fie de 450 mm si fate de o plita cu alimentare cu gaz metan distanta minima sa fie de 650 mm.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o hota performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

     Zilele acestea poti achizitiona hota la un pret foarte bun: Verifica pret redus

Hota autonoma Gorenje Old Time DK63CLI, Putere de absorbtie 545 mc/h, 1 motor, 60 cm, Bej

Lasă un răspuns