Hota incorporabila decorativa AEG DBB4650M review

     Daca iti doresti o hota performanta care sa nu te dezamageasca de la prima utilizare sau sa cedeze in primul an de functionare e cazul sa mergi pe mana celor de la AEG. Specialistii germani de la AEG au implementat cele mai noi tehnologii astfel ca hota incorporabila decorativa AEG AEG DBB4650M este alegerea perfecta totul la un pret foarte bun. Aparatul face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile propusa de AEG pentru piata europeana.     Hota decorativa AEG DBB4650M despre care vorbim astazi este o hota electrica decorativa montata pe perete ce se incorporeaza, avand dimensiunile pentru montaj cu evacuare afara de (IxLxA) mm: 645/1070 x 598 x 500 cu o greutate de 15,2 Kg. Dimensiunile pentru montaj cu recirculare sunt de (IxLxA) mm: 720/1070 x 598 x 500.Hota incorporabila decorativa AEG DBB4650M, Putere de absorbtie 603 mc/h, 1 motor, 60 cm, Inox     Hota incorporabila decorativa AEG DBB4650M are in dotare elemente constructive telescopice, ce culiseaza pe verticala. La acest model marimea pe verticala a corpului poate fi extinsă la utilizare, fiind reglata la o distanta adecvata fata de zona de arzatoare. Distanta minima recomandata pentru montaj fata de o plita electrica este de 50 cm si fata de o plita cu functionare pe gaz metan este de 65 cm. Hota are un design modern, de culoare inox, iar materialul din care este construit este otel inox. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la evacuarea aerului viciat din bucatarie, cu cel mai mic consum posibil. Panoul de comanda cu butoane push-button pozitionate frontal, cu control electronic, este actionat de 4 butoane ce indeplinesc functiile de: setare treapta de aspiratie, comutator iluminare cu reglaj al iluminari si setare pornire/oprire. Această interfaţă cu butoane moderne, oferă acces direct la functionarea hotei in bune conditii.

     Constructiv hota are un aspect robust, cu iluminare exterioara cu LED 2 x 1,5 W cu clasa A, cu eficienta de iluminare de 29 lux/W. Aceasta plita fiind dotata cu 2 filtre de grasime multistrat cu eficienta de retinere de clasa C. Eficienta de filtrare a grasimilor de acest sistem de filtrare este de 76 %. Aceste filtre retin particulele de grasime din aburi, care altfel s-ar condensa pe peretii interiori ai hotei si ai tubulaturii, dupa care ar incepe sa curga ca o mazga lipicioasa. Aceste filtre metalice se spala o data pe luna sau mai des daca este necesar. Spalarea acestor filtre este simpla, necesita doar apa fierbinte si detergent sau sapun lichid, ori pot fi introdusi in masina de spalat vase. In ambele cazuri vom fi atenti sa nu-i indoim.

     Acest model are un sistem de ventilaţie cu functie dubla, care extrage vapori uniform si eficient, producand o aerisire rapida şi uniforma. Aerul viciat este extras si dispersat in exterior/interior de un ventilator printr-o tubulatura cu un diametru de 150 mm, cu posibilitati variate de montaj pentru camin (horn), conform cu normativul EU Nr. 65/2014. În timpul funcţionării hotei cu evacuare este important să asigurăm pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer proaspăt din exterior. Pentru aceasta vom deschide geamul din bucătărie sau fereastra dintr-o altă încăpere şi crăpăm uşa bucătăriei pentru a permite intrarea aerului. Dacă nu se asigură volumul de aer necesar, hota nu-şi va putea îndeplini misiunea şi pe deasupra îi suprasolicităm motorul. In plus la acest model cu evacuare afara este recomandabil ca circuitul de eliminare a aerului să fie cât mai scurt şi drept, pe cât posibil fără coturi. Ca şi conductă de aer este preferabil să se folosească ţevi netede. Daca optam pentru modul de evacuare prin recirculare in interior, acest model este echipat in plus si cu doua filtre din carbon inclus MCFE01. Corpul hotei este prevăzută pe exterior cu o suprafaţă din inox perfect netedă, fără şuruburi sau nituri. Această soluţie înseamnă siguranţă sporită în utilizare şi curăţare mai uşoară.

      Din punct de vedere energetic hota incorporabila decorativa AEG DBB4650M se remarca prin consumul energetic mic de 56 kWh/an facand parte din clasa de consum B.Image result for AEG DBB4650M    Calculul consumului energetic a fost facut intr-un regim mediu de operare al hotei, de o ora la nivelul 2 de extractie si cu sistemul de iluminare aprins timp de 2 ore pe zi. Acest consum energetic i se datoreaza motorului cu puterea de 145 W din dotare, cu tehnologii de izolare fonice unice care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Acest motor, are un zgomot redus, iar fiabilitatea este foarte mare. Turbina are 2circuite dintre care  unul care duce spre exterior (fiind necesara instalarea unui traseu, prin spargerea peretelui sau tavanului, iar aerul aspirat din bucatarie se curata numai prin filtrul de grasime fiind scos la exterior. Circuitul prin recirculare care curata aerul aspirat din bucatarie atat prin filtrul de grasime cat si de filtru de carbune activ, fiind apoi dirija inapoi in bucatarie. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, hota produce un zgomot secvential de cele 3 trepte de ventilare de (465869dB putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Puterea de ventilare a acestui tip de hota cu 3 trepte, este de minim 240 mc/h si maxim 603 mc/h. Daca doriti sa montati aceasta hota in sistemul de functionare prin recirculare, parametri de extractie scad cu 20 % iar zgomotul emis de hota este mai puternic. Puterea de ventilare a hotei montata prin recirculare este de maxim 400 mc/h, iar hota produce un zgomot secvential de cele 3 trepte de ventilare de (667075dB. Acest model de hota este suficient de puternic pentru a fi instalat intr-o bucatarie cu suprafata utila maxima de 23 –  24 mp. Consumul de putere in modul stand-by este de 0,01 W.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o hota performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

 

Hota incorporabila decorativa AEG DBB4650M, Putere de absorbtie 603 mc/h, 1 motor, 60 cm, Inox

Lasă un răspuns