Masina de spalat Miele WDB030 WCS Eco cu CapDosing review si notificarii tehnice

     Masina de spalat Miele WDB030 WCS Eco este o alegere inspirata daca iti doresti o masina de spalat performanta dotata cu tehnologii de ultima generatie si economica din punct de vedere al consumului. Aparatul prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: 85 cm inaltime, 59,6 cm latime si 63,6 cm adancime si o greutate de 90 Kg, astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Acest model italian este dotata cu un motorul Inverter Profi ECO de la Miele fara perii, care utilizeaza un magnet puternic. Acest motor este foarte robust si eficient din punct de vedere energetic, fiind un motor practic fara frictiune. Eficienta motorului este mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent si asigura o functionare ultra-silentioasa de 50 dB la spalare si 74 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Miele verifica 100% din modelele sale prin testul celor 10.000 ore de functionare si este singura companie care satisface standarde de testare atat de inalte. Durata de viata a masinilor de spalat rufe Miele este de 20 de ani.

     Capacitatea maxima de incarcare este de 7 Kg, iar cele 1400 de rpm. asigura o spalare eficienta. Miele are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde putem alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 600 rot/min la maxim 1400 rot/min.

    Panoul de comanda situat in partea superioara este prevazut cu un afisaj Direct Sensor de culoare galben, de 7 segmente cu control electronic, avand meniu cu text clar, afisabil in numeroase limbi, cu urmatoarele informatii: Afisarea derularii programului, a temperaturii, centrifugarii, timpului de spalare ramas, programarea terminarii programului (24 h) si recomandarea gradului de incarcare in functie de programul selectat si tasta Start/Stop. In jurul butonului de selectie rotativ cu iluminare exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor puteti face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. In plus putem selecta temperatura de spalare de la: (rece, 20, 30, 40, 60, pana la maxim 90 de grade celsius). La acest model avem posibilitatea de a scoate sau de a adauga rufe in timpul derulari unui program de spalare. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. De asemenea, cand usa de serviciu este gata să fie deschisa, un indicator va semnaliza permitand sa scoatem sau sa adaugam rufe in masina. In plus putem face eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. Pentru a schimba setarile programului in derulare se apasa pe butonul “Start/Pauza” si programul se opreste. In continuare schimbati setarile din program si apasati din nou pe acelasi buton. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat cu cod PIN pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent.

     In stanga panoului de comanda se afla sertarul clasic pentru detergent, cu functia de autocuratare Auto Clean si cu un dispozitivul avand functia Cap Dosign ce distribuie, balsamul de rufe si aditivi folosind capsule porționate. Articolele de imbracaminte care necesita un tratament special pot fi tratate convenabil utilizand capsule porționate Miele. Aceste capsule sunt plasate in compartimentul special si aparatul ce distribuie continutul capsulei in zona tinta in procesului de spalare, complet automat. Setul de capsule de la Miele contine 6 tipuri de detergenti speciali folositi in programele de: (Sport, Down, Outdoor, Wool Care, Silk Care, Agent de verificare), 3 coloranti (Aqua, Nature, Cocoon). In plus acest model are in dotare si un dispenser automat de detergent lichid Twin Dos cu capacitatea de 2 x 2 litri ce asigura o curatare perfecta, cu tehnologia Ultra Phase 1 si 2, oferind cel mai bun sistem de distribuire a detergentului lichid. Dispenserul Twin Dos dozeaza prin tehnologia Ultra Phase 1 și 2 detergent lichid in timp optim pe parcursul programului de spalare si astfel se obtin cele mai bune rezultate de spalare. In plus acest dispenser ofera, de asemenea, o dozare atat de precisa incat puteti economisi pana la 30% din cantitatea de detergent in comparatie cu distribuirea manuala de detergent. Miele in zona inferioara a cuvei este dotat si cu un distribuitor cu 2 cartuse de detergent lichid format din detergent de baza (Ultrafaza 1) si de amplificator de curatare (Ultrafaza 2). Acest detergent special de la Miele se poate folosi la toata gama de tesaturi albe si colorate. Cartușele pentru detergenti sunt produse de unica folosinta si se obtin prin reteaua de distributie Miele. Cuva masini este facuta in totalitate din inox de culoare alb lotus iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 75 de litri, avand diametrul hubloului de 30 cm. Deschiderea hubloului se realizeaza la 135 de grade. Grila formata din cele 11 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. Performantele excelente de spalare si consumul redus de energie specifice acestui model se datoreaza si functiei inovative Power Wash, care asigura performante de spalare mai bune, potrivit unui studiu independent realizat de „WfK Applied Laundry Research Institute Krefeld,” Germania si ofera o curatare perfecta a hainelor indiferent de greutatea de incarcare a cuvei.

     Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica ceramica, practic avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Design-ul special, al tamburului Honeycomb cu structura de fagure protejeaza hainele in timpul spalarii datorita pernei de apa formate intre structura metalica si hainele noastre. Miele dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat cu sistem de izolare fonic si termic reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. In plus acest model este dotat si cu un sistem de contragreutatii din fonta care echilibreaza fortele ce se nasc mai ales in timpul centrifugarii rufelor la capacitate maxima si turatie de 1400 rot/min. Tehnologia Fuzzy Logic detecteaza automat dimensiunea fiecarei incarcaturi, calculand necesarul de apa, consumul energetic si durata programului, pentru reducerea maxima a costurilor. In plus Miele este dotat cu un filtru de apa cu tehnologia de autocuratare. La terminarea programului de spalare un semnal sonor ne anunta finalizarea programului. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. Acest model dispune de optiunea de a selecta tipul de pata cu care au fost murdarite rufele, cu posibilitate de a selecta pana la 3 tipuri de pete. Tehnologia Bianco Clean cu estimare automata a incarcarii prin dozarea cantitatii exacte de detergent care va fi utilizata, economisind astfel bani si protejand mediul, exploatand mult mai bine agentii de curatare. Sistemul de control al apei (WCS) totul este uscat, monitorizeaza admisia de apa, detecteaza scurgerile si nivelul de apa din tava de scurgere. Acest sistemul protejeaza masina de spalat rufe impotriva inundatiilor neplacute, pe care nici o femeie nu le doreste de la o masina de spalat moderna. 

    Poti alege intre cele 11 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele speciale ale masini Miele sunt: Programul Super Rapid 20 min. Pot fi spalate articole din bumbac sau usor murdare, cu o incarcare de maxim 3 kg, intr-o perioada mai scurta de timp si intr-un mod mult mai economic. Spălare la temperatură joasă la rece și la 20°C. Spalare manuala acest program este dedicat pentru a spăla hainele de lana/delicate care au etichete cu „a nu se spala în maşina”, pentru care se recomandă spalarea manuala. Cu functia speciala pentru camasi, mai exact pentru a preveni sifonarea lor excesiva. Acest model spala cu aceasta functie camasile care vor fi mai putin sifonate, datorita unor tehnici speciale de miscare a cuvei. Prespalarea este necesara numai pentru haine foarte murdare, cu optiunea prelungiri duratei de prespalare. Renunţand la prespalare daca este necesar economisim energie, apa, detergent şi timp. Programul culori inchise creat pentru articole de imbracaminte de culoare inchisa, cum ar fi cele din materiale sintetice sau din bumbac, dar si pentru jeansi, la o cantitate de maxim 2 Kg. Acest program ce foloseste apa rece previne decolorarea si pastreaza intensitatea culorilor hainelor ca noi. Program bumbac cu doua optiuni de temperatura (60°C, 90°C) in functie de nivelul de murdarie, la capacitate maxima. Programul Bumbac ECO de 60°C la capacitate maxima cu un consum minim de resurse in schimb cu o durata mai mare de spalare. Programul Bumbac ECO de 20°C la capacitatea maxima de 3,5 Kg cu un consum minim de resurse de asemenea cu o durata mai mare de spalare. La acest program se vor pune la spalat rufe cu un nivel mai mic de murdarie, fata de primul program de spalare Eco. Sintetice rece la 60°C. Delicate cu 2 optiuni de program Mătase sau Lână. Matase (30°C)/Perdele. Ciclul Perdele si Matase face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Masina are functia Outdoor, care este un program creat special pentru obiectele de îmbracăminte dedicate activitățiilor în aer liber, precum costume de ski, sau cele confecționate din spandex și microfibre. Programul baby care este perfect pentru hainele bebelusilor, deoarece le va clati foarte bine. Copiii au pielea foarte sensibila si nu trebuie sa ramana detergenti pe hainele lor. Tot pentru acest scop a fost creat si programul clatire intensiva. La acest program se adaugă un ciclu de clătire în plus faţă de cel de după ciclul principal de spălare. Este diminuat astfel riscul afecţiunilor caracteristice unei piei sensibile (în cazul bebeluşilor sau a alergiilor etc) datorate unor eventuale resturi de detergent. Acest model pentru a obtine importante economii de energie are in dotare si optiunea de a spala la temperaturi scazute de 20°C. Acest tip de masina de spalat are sistemul de detectare spuma si prea plin (ideal, mai ales ca nimeni nu vrea sa se trezeasca cu spuma si apa prin casa). Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Masina Miele are clasa de eficienta energetica cea mai inalta A+++ si consum redus de resurse: 0,90 kWh/ciclu de spalare în programul bumbac standard de 60°C, cu o încărcătură completă si 50 litri de apa pe ciclu de spalare. Consumul anual de energie este de 175 kWh/an iar consumul mediu de apa este de 10340 de litri. Acest consum a fost calculat la 220 de cicluri standard de spalare pentru program bumbac la 60°C şi 40°C la capacitate maxima si partiala, precum şi consum de energie in mod oprit şi inactiv. Consumul real va depinde de modul de utilizare al masinii. Acest model reprezinta o masina de spalat foarte performanta, dotata cu tehnologie de ultima generatie.

 Recomandare:

     Este cea mai buna alegerea daca vrei experimentezi cele mai noi tehnologii germane disponibile pe o masina de spalat performanta de la Miele: Verifica oferta pret

     Garantia oferita este de 24 de luni, daca o comanzi de aici

     Mai multe informatii si imagini cu acest produs gasesti si pe pagina producatorului aici

Masina de spalat rufe Miele WDB030 WCS, 7 Kg, 1400 rpm, Clasa A+++, Alb

 

 

 

Lasă un răspuns