Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0 review

    Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0 ce are un aspect modern de culoare alb este alegerea inspirata daca iti doresti o masina de spalat cu uscator performanta dotata cu tehnologii de ultima generatie si economica din punct de vedere al consumului. Acest model are foarte multe avantaje mai ales in anotimpul rece. Poate cel mai important avantaj il constitue rapiditatea cu care usuca hainele. Nu mai este nevoie sa-ti intinzi hainele prin toata casa ca sa se usuce.

      1. DATELE TEHNICE PRINCIPALE:

     Aparatul cu un design de culoare alb lotus, prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: (H, L, A) cm 85 x 60 x 56 si greutatea neta de 69 Kg astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. LG F4DN409S0 este dotata cu un motor avansat fara perii, cu invertor si cu axul de rotatie in continuarea axului de rotatie al tamburului, ce roteste tamburul direct, fara curea, reducand astfel vibratiile nedorite si zgomotul. De asemenea, prin utilizarea masinii de spalat cu uscator LG cu motor Direct Drive cu motorul atasat direct pe centrul tamburului, se optimizeaza si consumul de energie. Datorita acestei tehnologi se asigura o functionare ultra-silentioasa de 52 dB la spalare, 75 dB la centrifugare si 56 dB la uscare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Functionarea extra silentioasa, asigura o spalare cu emisie de zgomot cu mult mai mica fata de o masina de spalat cu uscator standard, producand si un zgomot normal la centrifugare.Miele WSA 033 WCS visual Coolblue 1     Datorita acestei tehnologi motorul are o durabilitate excelenta, astfel este certificat ca va functiona timp de 20 de ani, avand o garantie de 10 ani. Capacitatea maxima de incarcare este de 9 Kg la modul spalare si de uscare de 5 Kg, iar cele 1400 de rpm. asigura o spalare eficienta. LG are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde poti alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la fara turatie, la minim 400 rot/min la maxim 1400 rot/min. In acest caz avem de-a face si cu o masina economica din punct de vedere energetic cand functioneaza ca masina de spalat, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica D la spalare, clasa E la spalare/uscare si clasa B la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 53%, dupa noua eticheta energetica.

Imagini suplimentare

2. MOD DE COMANDA, CONTROL, LG F4DN409S0

     Panoul de comanda situat in partea superioara este prevazut cu un ecran LCD cu control electronic, avand urmatoarele functii: amanare pornire de la 3 – 19 h, timpul ramas estimat in timp ce incarcatura este calculata automat, temp, selectare centrifugare, indicator Start/Pauza, indicator mesaj de eroare, indicator de blocare a usii, functia Remote Start de pornire de la distanta, alarma mesaj de eroare. De asemenea se vor cunoaste etapele de spalare cu ajutorul unor LED-uri de control. In jurul butonului rotativ de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor puteti face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. Tastele pe care putem sa le accesam sunt: Tasta cu care stabilim nivelul de uscare; Tasta pentru stabilirea timpului de uscare; Tasta Pre Wash este folosita daca rufele sunt foarte murdare. Cu tasta Al DD se asigura actiuni de rotatie ale cuvei dupa finalizarea detectarii incarcaturi. Activarea acestei functii se face numai la programele de spalare: Bumbac, Mixed si Easy Care. Cu tasta Delay End puteti sa configurati, astfel ca masina de spalat sa porneasca automat mai tarziu; Cu tasta Spin alegem viteza de centrifugare; Iar cu tasta Temp stabilim temperatura de spalare. Cu butonul Tub Clean se activeaza functia de auto-curatare. Butonul start/pauza de pe panou este utilizat pentru a porni sau a intrerupe temporar ciclul de spalare. La acest model dotat cu tehnologia Add Item, avem posibilitatea de a opri si apoi de a porni in timpul derulari unui program de spalare. Aceasta functie poate fi folosita pentru a scoate sau a adauga rufe in masina de spalat. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. Oprirea masinii pe durata unui ciclu de spalare va anula in schimb programul de spalare aflat in derulare.

      Oprind masina putem face si eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. Daca presiunea apei de alimentare este mai mica, acest lucru prelungeste durata ciclului de spalare. Aceasta masina de spalat cu uscator fiind proiectata pentru o functionare indelungata pe afisaj vor aparea si coduri de eroare. In acest sens cu functia de Diagnosticare Inteligenta din dotare acest model are rolul de a preveni defectiunile severe care pot sa apara. Aceasta functie va identifica inca din faza incipienta orice eroare aparuta in regimul normal de functionare si va opri instantaneu masina, afisand in acelasi timp pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de aceste coduri afisate ce sunt prezentate si in manualul masini, veti putea gasi cele mai rapide si mai sigure metode de remediere. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat cu uscator pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina, fara ca sa fie supravegheati permanent.Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0, 1400 RPM, 9 kg spalare, 5 kg uscare, Clasa A    

   In stanga panoului de comanda se afla sertarul cu 3 compartimente pentru ciclul de pre-spalare, sau agent de indepartare a petelor, compartiment pentru faza de spalare si un compartiment pentru balsam de rufe si alte tratamente cu lichid de (intretinere rufe, apret).Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0, 1400 RPM, 9 kg spalare, 5 kg uscare, Clasa A     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent polipropilena de culoare argintie iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 59 de litri, avand diametrul hubloului de 30 cm. Deschiderea hubloului se realizeaza automat la 150 de grade. La acest model accesul la instalatia de filtrare apa de evacuare se face foarte usor, prin indepartarea unui panou ce mascheaza accesul la filtru, care periodic poate fi curatat de resturile de scame, nasturi sau fermoare ce se acumuleaza in urma procesului de spalare. Uscatorul de la acest model functioneaza pe baza de condensare unde condensul se strange intr-un vas care va trebui sa fie golit dupa fiecare utilizare a uscatorului. Daca masina este pornita timp de 10 minute fara a se apasa pe niciun buton, acesta se va opri automat, facand economie de energie electrica. 

     De retinut ca aceasta masina cu tehnologia DD nu detecteaza cu ajutorul senzorilor performanti, doar greutatea ci si delicatetea materialului si alege miscările optime aled tamburului pentru materialul detectat. In acest sens datorită design-ului unic al tamburului LG, functia 6 Motion Direct Drive poate realiza miscări variate ale tamburului sau o combinatie de miscări diferite în functie de programul de spălare ales. Această functie, împreună cu viteza de rotire controlată si cu abilitatea tamburului de a se roti atât spre stânga, cât si spre dreapta, contribuie la îmbunătătirea semnificativă a performantelor de spălare, oferind rezultate perfecte de fiecare dată. Rotire: Masina asigură o distribuire si spălare obisnuită a rufelor. Recomandată pentru rufele albe de zi cu zi. Urcare – Coborare: Masina previne sifonarea hainelor în timpul ciclului de spălare si centrifugare datorită miscării Urcare-Coborâre. Amestecare: Prin dizolvarea eficace a detergentului în timpul introducerii apei în cuvă si cu clătirea eficientă a rufelor si îndepărtarea petelor datorită miscării rapide specifică acestui program. Leganare: Masina protejează tesăturile delicate printr-o miscare usoară în apă si previne deteriorarea hainelor preferate. Filtrare: Apa în care a fost dizolvat detergentul este distribuită uniform in cuva prin umezirea fiecărui articol din cuvă cu o viteză de 108 rpm. Rostogolirea: Rostogolirea rufelor se face sub nivelul apei în loc de a le lăsa să cadă din partea superioară a cuvei, reducand zgomotul la cadere.

     In plus acest model cu tehnologia Turbo Wash dispune de functia Jet Spray care contribuie la reducerea semnificativa a timpului de spalare total, realizand economii de energie si rufe mai curate. Prin pulverizarea apei cu detergent (miscare circulara) direct pe materialele supuse procesului de spalare timp de 120 de secunde, Jet Spray imbunatateste performantele deja exceptionale de spalare si clatire ale tehnologiei 6 Motion Direct Drive si permite ca programul Turbo Wash sa deruleze mai rapid un intreg ciclu de spalare. Pe langa reducerea duratei unui program de spalare obisnuit la 59 de minute, Turbo Wash permite realizarea unor economii de energie impresionante si mentinerea performantei de spalare. LG cu tehnologia Turbo Wash reduce consumul de energie cu pana la 15 % si consumul de apa cu pana la 40 %. Mai rapid, mai curat, cu consum redus de apa si electricitate. Aceasta tehnologie de la LG este concurenta variantei Eco Bubble de la Samsung. Tehnologia LG Steam, ce foloseste puterea aburului, elimina 99,9% din alergeni, cum ar fi acarienii, care pot cauza alergii sau probleme de respirat.

    Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica ceramica, avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Design-ul special Vario Soft, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. În funcție de programul selectat, structura tamburului modelat sub formă de picături și paletele asimetrice ajustează mișcările tamburului, de la puternic la delicat. Rufele sunt rotite delicat in centrul tamburului, indiferent de direcția de rotație. Toate haine cuprinse în procesul de spălare sunt curățate în orice moment mai delicat și mai repede. Tamburul cu o capacitate de 9 kg protejează, de asemenea, rufele și reduce cutele. LG dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului:

      Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Acest model cu tehnologia Active Water inteligent datorita procesorului incorporat si a senzorilor din dotare recunoaste automat cantitatea de rufe in doua trepte, dozand cantitatea corecta de apa, detergent si timpul de spalare. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. Spalarea rufelor la o temperatura scazuta conduce la un mediu care este propice pentru dezvoltarea bacteriilor generand mirosuri neplacute cand vin in contact cu umezeala. Astfel ca tehnicienii au dezvoltat un program numit Tub Clean care genereaza o temperatura mai mare in apa incalzita distrugand efectiv coloniile de bacterii. Functia WiFi din dotarea masini de spalat cu uscator LG, ofera acum posibilitatea de a accesa functiile din dotare, precum si pornirea/oprirea masini prin intermediul aplicatiei Wi-Fi. Prin intermediului acestei aplicati putem controla masina de spalat cu uscator de oriunde ne aflam, folosind propriul smart phone. Cu aceasta aplicatie putem sa descarcam si programe de spalare si de uscare suplimentare: Haine pentru bebelusi; Haine pentru copii mici; Uniforme scolare; Costume de baie; Haine de protectie pentru anotimpul ploios; Jeans; Program de spalare impotriva petelor de transpiratie; Program de Dezodorizare; Program de spalare pentru articole de imbracaminte unice; Program de spalare cu protectia culorilor; Program de clatire si rotire; Program de spalare rapida urmat imediat de uscare; Program de uscare cu durata de 30 de minute; Program de uscare cu durata de 60 de minute; Program de uscare turbo; Program de uscare camasi. Iar pentru un plus de confort aplicatia are si un asistent vocal Alexia, ce te indruma si iti da indicatii cum sa folosesti acest aparat inteligent. Mai mult aceasta tehnologie mai este utilizata si pentru functia Smart Diagnosis versiunea 3, care ajuta utilizatorul sa identifice rapid si eficient aproape orice problema minora inainte ca aceasta sa devina majora. Toate aceste operatiuni complexe sunt explicate pe larg in cartea tehnica a masini.

3. PROGRAME DE SPALAT/USCAT, LG

     Poti alege intre cele 14 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele speciale ale masini LG sunt: Programul Spalare rapida spala hainele putin murdare rapid si eficient in 30 de minute, oferind mai mult timp liber. Pot fi spalate articole din bumbac sau usor murdare, cu o incarcare de maxim 2 kg, intr-o perioada mai scurta de timp si intr-un mod mult mai economic. Un program de Bumbac cu temperatura variabila, 20/30/40/60/95°C. Acest program de spalare se deruleaza la capacitate maxima. Trei programe de spalare bumbac+ in functie de durata de spalare, are o performanta mai buna de spalare, pentru cantitati mari de rufe colorate si cu un consum redus de energie. Acest program este ideal pentru articole colorate (camasi, camasi de noapte, pijamale etc.) şi articole de bumbac cu un nivel normal de murdarie. Un program Bumbac ECO ce foloseste o cantitatea redusa de apa si energie cu temperatura de spalare de 40°C si de 60°C incepand de la o sarcina de 2,25 de 4,5 sau de 9 Kg de rufe, in functie de nivelul de murdarie. Acest program de spalare este in schimb mai lung fata de un program normal. In momentul cand incarcati masina cu o cantitate de rufe mai mica (de ex. jumatate din capacitatea maxima sau mai putin), programul de spalare se scurteaza. In acest caz, consumul de energie si apa va scadea mai mult, asigurand o spalare mai economica. Acest program ECO este testat conform EN 60456 cu clasificare energetica dupa Directiva 1061/2010. Programul de spalare ECO este potrivit pentru spalarea tesaturilor de bumbac cu grad normal de murdarie, el fiind cel mai eficient program in termeni de consum de resurse energetice, apa si curent. Cu aceasta combinatie, temperatura reala poate varia fata de programele specificate. Timpii de spalare vor creste in beneficiul unui consum mai redus de energie, iar eficienta la spalare in clasa D este permanent garantata. Durata programului (bumbac ECO 40-60ºC la sarcina maxima) este de 3 ore si 47 de minute. Durata programului (bumbac ECO 40-60ºC cu incarcatura partiala) este de 2 ore si 51 de minute. Iar durata programului (bumbac ECO 40-60ºC cu incarcare la sfert din sarcina maxima) este de 2 ore si 41 de minute. La pornirea programelor de Bumbac si Bumbac ECO, afisajul indica la inceput durata programului de spalare pentru o incarcare pe jumatate. Astfel in primele minute dupa pornirea programului senzorul de greutate impreuna cu procesorul, detecteaza cantitatea reala de rufe. Daca procesorul detecteaza o cantitate mai mare decat jumatate din cantitatea de rufe, programul de spalare se regleaza, iar durata programului va creste automat. Aceasta schimbare poate fi urmarita si de pe afisaj. Programul Mix ce permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat, la o cantitate de maxim 3 Kg. Program lana este dedicat pentru a spăla si usca hainele de lână/delicate care au etichete cu „a nu se spăla în maşină”, pentru care se recomandă spălarea manuală. Acest program se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg de articole de imbracaminte. Programul Easy Care (ingrijire usoara) la o cantitate de 3 Kg, este potrivit pentru a spala tricouri ce se folosesc in fiecare zi si care nu trebuiesc sa fie calcate, cu temperatura de spalare de la rece la 60°C. Programul Baby Steam Care de ingrijire cu abur, care se deruleaza la o cantitate de maxim 4,5 Kg, este ideal pentru a spala hainele bebelusilor. Acest program ofera ingrijire hainelor cu o miscare usoara si o performanta mai buna de spalare folosind aburul.

     Programul de spalare articole textile Delicate face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Acest program de spalare se deruleaza la maxin 2 Kg. Programul de spalare Intensiva este folosit pentru rufe foarte murdare Modul de spalare Allergy Care pentru maxim 3 Kg de rufe la temperatura de 60°C, (pentru ingrijire anti-alergica si cu ciclu de clatire suplimentara). Programul de spalare Silent Wash produce mai putin zgomot si face economie la factura energetica, prin utilizarea electricitatii de peste noapte. Acest program este utilizat de obicei pentru articole de imbracaminte colorate si rufe din bumbac albe cu un nivel scazut de murdarie. Acest program se deruleaza la o cantitate de 4,5 Kg de rufe.

     Masina are un ciclul de stoarcere impartit in mai multe etape, iar miscarile lente ale cuvei impiedica sifonarea lenjeriei. Acest proces previne formarea cutelor, iar calcatul lenjeriei se va realiza intr-un timp mult mai scurt. Cu programul Stoarcere si Evacuare se adauga un ciclu suplimentar de stoarcere si ajuta la evacuarea completa a apei din masina. Cu acest program LG iti ofera posibilitatea de a-ti configura spalarea asa cum vrei. Cu functia de Clatire Suplimentara se mai efectueze o clatire suplimentara fata de clatirea care a fost deja efectuata dupa spalarea principală. Cu aceasta functie, nemai existand riscul ca pielea sensibila de ex. (bebelusi, piele alergica etc.) sa fie afectata de urmele de detergent de pe rufe. Programul de autocuratare Tub Clean, este utilizat pentru a curata a interiorul masini. Programul de spalare si uscare Wash+Dry ce se deruleaza la capacitate maxima 5 Kg. Timpul total in acest program este de 6 ore si 45 de minute. Iar la capacitatea de maxim 2,5 Kg durata programului este de 5 ore. Acest program sa luat ca referinta pentru eticheta energetica. Programul Dry Only numai de uscare utilizeaza programele automate pentru a usca cele mai multe încărcături. In aceste programe de uscare trebuie sa tineti cont ca toate rufele au materiale si grosimi identice. 

     Dupa ce sa terminat programul de spalare propriuzis, tot ce ai de facut este sa pornesti programele pentru uscarea rufelor si in doi pasi simpli ai rufele gata pentru a fi imbracate. Acest model cu capacitatea de spalare de 9 Kg are o capacitate de uscare de maxim 5 Kg de rufe suficient pentru a acoperi necesitatile unei famili numeroase. Cu toate ca, capacitatea de uscare este mai mica cu 4 Kg nu este o problema acest lucru, deoarece o parte din rufe sunt gata pentru a fi calcate, fara sa mai fie nevoie si de uscator, datorita vitezei mari de centrifugare. Procesul de uscare a hainelor porneste automat daca este apasat butonul special, inaintea inceperii spalarii si se selecteaza una din optiunile : timp (de la  30 pana la 120 minute) si nivel de uscare (uscat complet, mediu si usor umed pentru hainele ce necesita calcare). Se poate folosi doar programul de uscare pe 4 nivele fara a mai trece si prin ciclul de spalare apasand tasta speciala. Uscare cu senzori permit masinii de spalat cu uscator sa masoare umiditatea reziduala din haine si sa se opreasca automat la atingerea nivelul corespunzator. Calcare este nivelul cel mai delicat, cu cea mai mare umiditate reziduala, si este ideal pentru articole de imbracaminte care necesita calcare. Programul normal de uscare este folosit pentru tesaturi din bumbac sau panza, precum prosoape de bumbac, tricouri si rufe din panza.

     Cu programul normal ECO hainele se usuca la temperaturii mai scazute. La acest program pot fi folosite articole de imbracaminte care pot fi spalate cu programul mixt. Iar cu programul de temperatura joasa hainele se usuca la temperatura cea mai scazuta. De asemenea puteti sa schimbati timpul de uscare si in functie de incarcatura masini, de la 30 de minute la 150 de minute si cantitativ de la 1 Kg la maxim 3,5 Kg. Cand cantitatea de rufe pentru spalat si uscat dintr-un program nu depaseste greutatea maxima permisa pentru programul de uscare, se recomanda spalarea si uscarea intr-o secventa continua. Cu programele de uscare Cupboard (dulap) si Normal Eco, ideale pentru articole din bumbac la o cantitate de maxim 5 Kg de rufe, se reduce cantitatea de energie si timpul de uscare. Cu programul Iron (calcare) se finalizeaza ciclul de uscare cu articolele de imbracaminte din bumbac in stare umeda bune de calcat, la o cantitate maxima de 5 Kg.

      Cu programul Low Temp usuca hainele si tesaturile din sintetice sau din amestec la o temperatura scazuta, la fel pentru o cantitate de 3,5 Kg. In programul de uscare Time Dry de numai 30 de minute aveti posibilitatea de a usca rufe la o cantitate de maxim 1 Kg. In programul de uscare Time Dry de 60 de minute aveti posibilitatea de a usca rufe la o cantitate de maxim 2 Kg. Iar in programul de uscare Time Dry de 120 de minute aveti posibilitatea de a usca rufe la o cantitate de maxim 4 Kg. LG are un senzorul de umiditate ce simte momentul când hainele sunt suficient de uscate. Oprirea masini la momentul oportun este benefica pentru un consum mai redus de energie. Un alt avantaj imediat este acela că țesăturile sunt mai bine protejate, nemaifiind supuse unui tratament termic inutil. Astfel, posibilitatea ca tesaturile să fie distruse sau sa își schimbe dimensiunile scad foarte mult. Timer-ul cu programator 19 h si cu functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie masini de spalat, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Acest model cu functie Reset la terminarea programului are semnalizare acustica. Iar cu programul Download Cycle masina va permite sa descarcati programele de spalare noi si speciale in masina dumneavoastra de spalat cu ajutorul unui telefon inteligent.

4. EFICIENTA DE FUNCTIONARE

     Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0 are o clasa de eficienta energetica inalta A si consum redus de resurse, dupa vechea eticheta energetica. Consumurile de resurse energetice raman la fel, sa schimbat numai clasa de etichetare energetica si modul de calcul. Consumul de energie bumbac ECO 60°C la sarcina maxima la modul de spalare este de 1,280 kWh/ciclu. Consumul de energie bumbac ECO 60°C cu incarcare partiala la modul de spalare este de 0,730 kWh/ciclu. Iar consumul de energie bumbac ECO 60°C cu incarcare la sfert din sarcina maxima la modul de spalare este de 0,340 kWh/ciclu. Consumul de energie bumbac ECO 40°C la sarcina maxima la modul de spalare este de 0,77 kWh/ciclu. Consumul de energie la programul de spalare/uscare bumbac ECO 60°C cu nivelul de uscare bun de pus in dulap, la sarcina maxima de 5 Kg este de 3,74 kWh/ciclu. Consumul de energie la programul de spalare/uscare bumbac ECO 60°C cu nivelul de uscare bun de pus in dulap, la sarcina partiala de 2,5 Kg este de 2,14 kWh/ciclu. Consumul de energie la programul de spalare/uscare bumbac ECO 60°C cu nivelul de uscare bun de pus in dulap, la sarcina maxima de 5 Kg este de 3,10 kWh/ciclu. Aceste date tehnice ne indica si modul in care putem sa folosim masina de spalat cu uscator, cat mai aproape de sarcina maxima, unde randamentul si consumul de resurse energetice per kilogram din sarcina admisa este maxima.

     Iar dupa noua etichetare energetica adoptata la nivelul UE de la 1 Martie 2021, acest model se incadreaza in clasa de eficienta energetica D, cand functioneaza ca masina de spalat, cu un consum de energie de 77 kWh la 100 de spalari, in programul de spalare ECO cu durata de 3 ore si 47 de minute. Iar consumul de apa este de 50 litri de apa, in programul de spalare ECO, masurat cu metode mai perfectionate. Iar emisiile acustice din spatiul unde este plasata masina de spalat rufe cu uscator in etapa cea mai zgomotoasa de centrifugare, in ciclul de spalare standard de Bumbac ECO 40-60°C la capacitatea nominala de spalare, este de 75 dB(A). Aceasta masina cand functioneaza ca spalator/uscator, se incadreaza in clasa de eficienta energetica E. Consumul energetic este de 310 kWh la 100 de cicluri de spalare/uscare, in programul de spalare/uscare ECO la cantitatea de 5 Kg de rufe, cu durata de 6 ore si 45 de minute. Iar consumul de apa este de 75 de litri de apa, in programul de spalare/uscare ECO, conform noi etichete energetice.    Datorita acestei modificari adoptata de la 1 Martie 2021, modelele cu cea mai mare valoare energetica A+++ sunt acum notate in clasa C (sau dupa caz), iar unele dintre aparatele cu valoarea energetica A+ sunt notate acum si pana in clasa G.Energy labels    Consumul real va depinde de modul de utilizare al masinii. Dupa ce programul selectat sa finalizat, dupa 20 minute, acest model va comuta automat către modul de economisire a energiei. In acest sens luminozitatea semnalizarilor vor scadea, de asemenea afisat va fi oprit complet. Consumul de energie in modul de asteptare este de 0,5 W. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

      Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca o comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

 

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S0, 1400 RPM, 9 kg spalare, 5 kg uscare, Clasa A

Lasă un răspuns