Motopompa de presiune WHP 20 HX review

     Motopompele centrifugale pentru ape curate sau murdare pot fi raspunsul potrivit la problemele legate de lipsa serviciilor profesioniste pentru furnizarea apei menajere sau a celei industriale, ele putand acoperi o gama variata de aplicatii, fie acelea destinate utilizarilor casnici ori, mai ales, celor economici care lucreaza in agricultura, constructii sau industrie. Printr-un sistem complet de racorduri si accesorii destinate filtrarii apei se pot obtine avantaje maxime din exploatarea judicioasa a unei astfel de motopompe pentru apa. Pentru multi clienti cu experienta motopompele electrice au reprezentat achizitia optima in trecut insa, in prezent, din cauza caderilor dese a retelelor de tensiune, a lipsei racordari la o sursa de energie electrica, a secetelor prelungite precum si a problemelor majore in exploatare pe care le ridica impuritatile din apa motopompele de suprafata (cu combustibil lichid) sunt fara discutie alegerea cea mai inspirata pe care o poate face orice client bine informat. Motopompele centrifugale autoamorsante cu combustibil lichid pot fi folosite atat pentru apele curate cat si cele murdare si pot avea debite variabile in functie de puterea instalata. Avantajele pe care le reprezinta motopompele de suprafata, pe baza de combustibil lichid, sunt date de usurinta in manipularea lor, ele fiind deosebit de mobile, de sistemul comod de acces in vederea curatirii utilajului precum si de siguranta in exploatare, foarte rar putand sa apara si accidente pe durata utilizarii acestor dispozitive. Consumul de combustibil nu este deloc ridicat, iar greutatea unei astfel de motopompe permite amplasarea sa in cele mai diverse pozitii fara a fi nevoie de personal super-calificat sau de mai multe persoane care sa participe la aceasta operatiune. Ceea ce trebuie totusi de fiecare data respectat cu strictete sunt instructiunile de utilizare ale producatorului precum si regulile specifice de siguranta a muncii. Cei interesati, deopotriva utilizatori casnici sau industriali, pot beneficia de serviciile profesionale ale motopompei de presiune WHP 20 HX cu motor HONDA GX200, care vine cu urmatoarele dotari standard: un cadru metalic tip sanie care are rol de protectie si postament pentru a sustine grupul motor pompa. Grupul motor pompa este racordat la acest cadru metalic prin intermediul a 4 prezoane elastice cu amortizoare din cauciuc care au rolul de a diminua vibratiile motopompei si nivelul de zgomot. Nivelul puteri acustice garantat (cf. cu Norma EC/14/2000) este de 98 dB.
     Motopompa de presiune WHP 20 HX functioneaza pe baza de benzina si ofera un debit maxim refulat de 500 L/min, sau 30 m3/ora. Foarte important de stiut, in special pentru utilizatorii industriali, este faptul ca inaltimea maxima de pompare poate atinge 55 m (5,5 atm), iar adancimea de absorbtie maxima ajunge pana la 7 m. Motopompa de presiune WHP 20 HX detine tehnologia de autoamorsare, datorita faptului ca are un sistem de clapet etans la sorbul de pe aspiratie. Timpul de amorsare cu o linie de aspiratie de 4,5 metri este de 100 secunde. Motopompa de presiune WHP 20 HX este echipata cu un motor Honda GX200, tip OHV (supapa în cap) cu ax orizontal cu un cilindru in 4 timpi, racit cu aer. Capacitatea cilindrica a motorului este de 196 cmc cu alezajul x cursa de 68 x 54 mm si rata de compresie de 8,5 : 1. Sistemul de ungere este prin barbotaj fortat si sistemul regulator este mecanic centrifugal. Filtrul de aer este de tip dublu (cu element de hartie si element din burete) iar motorul este conform EPA/CARB după standardele SUA de protecție a mediului. Rotația axului prizei de putere este în sensul invers al acelor de ceasornic iar carburatorul este de tip orizontal cu ventil fluture. Corpul cu carcasa spirala este turnat din fonta, foarte rezistent la uzura. Spirala rigida din fonta reduce uzura si astfel prelungeste durata de viata a pompei. Rotorul pompei de forma conica special proiectat este semideschis din fonta cu aliaj din crom, cu posibilitatea compensarii uzurii, cu legatura directa pe arborele motor. Datorita formei speciale rotorul are mare rezistenta la uzura, cu o probabilitate foarte redusa de a se bloca. Iesirea arborelui din corpul pompei este prevazut cu etansare mecanica, frontala. Sistemul de etansare (presetupa), pentru a face fata materialelor foarte abrazive, cum sunt nisipul sau pietrisul este dintr-un material special din carbura de siliciu cu durabilitate indelungata. 

     Motopompa este capabila sa deplaseze un volum maxim de 500 de litri intr-un minut si poate pompa pana la 44400 de litri sau 44,4 m3 cu un singur plin de combustibil. Motorul GX200 este foarte usor de pornit si ofera putere ampla pentru cele mai dure conditii. Capacitatea rezervorului de ulei este de 0,6 l. Uleiul recomandat pentru acest model este ulei cu marca Honda pentru motoare in 4 timpi special conceput pentru a creste durata de viata a motorului. WHP 20 HX are in dotare un sistem de protectie ce protejeaza motorul prin oprirea grupului in cazul in care se detecteaza un nivel foarte scazut de ulei in baia de ulei. Motopompa de presiune WHP 20 HX, are un diametru la aspiratie/refulare de 2” + 2” x 1½” (2 x 25,4 mm) si permite un diametru maxim pentru impuritati (granulometria) de 4 mm. Temperatura apei livrate de motopompa nu trebuie sa depaseasca temperatura de 50°C. Iar puterea totala a motorului este de 6,5 CP (4,78 kW) si turatia nominala de 3600 rpm. Sistemul de aprindere este prin magnetou electric iar sistemul de pornire este prin demaror cu sfoară, putandu-se astfel face economii insemnate de combustibil, carburantul folosit este benzina fara plumb avand un consum la sarcina de 75% din puterea motorului de 1,7 l / h. Sistemul de aprindere este electronic cu tensiune inalta de 10 kV, fara ruptor. Rezervorul de carburant al motopompei de presiune WHP 20 HX este de 3,1 l cu o autonomie de functionare de 1,48 h. Dimensiuni motopompei sunt de: (L x l x h) mm 490 x 410 x 420, iar greutatea motopompei impreuna cu sasiul este de doar 2d8,5 Kg. In plus oferta vine insotita si de kit de livrare ce consta din urmatoarele articole: Sorb din fonta cu sita pentru motopompa AGT WPT 30 HX, cheie pentru bujii, 3 coliere prindere furtun 3″, stuturi aspiratie si refulare din aluminiu pentru furtun de 3″, garnituri stut, manual de utilizare si intretinere motopompa AGT WP 30 HKX. 

    Aplicatii pentru folosirea acestui model: Alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri si transportul apei prin conducte pe distante lungi, umplerea rapida a rezervoarelor; Irigarea culturilor agricole pe ogoare, gradini, livezi, vii prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare; Alimentarea cu apa curata/murdara sau desecarea bazinelor, piscinelor sau in crescatorii de peste, spalarea vitelor, grajdurilor, uneltelor si utilajelor agricole; Utilizarea ca motopompa pentru combaterea incendiilor in orice instalatii industriale, formatii de pompieri; Orice alte activitati unde este necesara vehicularea sau transvazarea diferitelor ape murdare in cele mai variate scopuri. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

     Motopompa AGT WP 30 HKX este una dintre cele mai bune (in opinia mea)  motopompe de 2″ de ape curate existente pe piata la aceasta data. Calitatea si fiabilitatea nu poate fi pusa la indoiala. De ce sa cumparam o alta motopompa mai ieftina si de proasta calitate (chinazarie) cand putem achizitiona la cel mai bun pret o motopompa AGT WP 30 HKX: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit pana la tine acasa daca o comanzi de aici

      Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ:  Verifica pret redus

Motopompa de presiune WHP 20 HX, motor HONDA GX200 6.5 CP, diametru aspiratie si refulare 2", debit maxim 500 l/min

Lasă un răspuns