Motopompa GP-20A, Gospodarul Profesionist review

     Motopompele centrifugale pentru ape curate sau murdare pot fi raspunsul potrivit la problemele legate de lipsa serviciilor profesioniste pentru furnizarea apei menajere sau a celei industriale, ele putand acoperi o gama variata de aplicatii, fie acelea destinate utilizarilor casnici ori, mai ales, celor economici care lucreaza in agricultura, constructii sau industrie. Printr-un sistem complet de racorduri si accesorii destinate filtrarii apei se pot obtine avantaje maxime din exploatarea judicioasa a unei astfel de motopompe pentru apa. Pentru multi clienti cu experienta motopompele electrice au reprezentat achizitia optima in trecut insa, in prezent, din cauza caderilor dese a retelelor de tensiune, a lipsei racordari la o sursa de energie electrica, a secetelor prelungite precum si a problemelor majore in exploatare pe care le ridica impuritatile din apa motopompele de suprafata (cu combustibil lichid) sunt fara discutie alegerea cea mai inspirata pe care o poate face orice client bine informat.

      Motopompele centrifugale cu combustibil lichid pot fi folosite atat pentru apele curate cat si cele murdare si pot avea debite variabile in functie de puterea instalata. Avantajele pe care le reprezinta motopompele de suprafata, pe baza de combustibil lichid, sunt date de usurinta in manipularea lor, ele fiind deosebit de mobile, de sistemul comod de acces in vederea curatirii utilajului precum si de siguranta in exploatare, foarte rar putand sa apara si accidente pe durata utilizarii acestor dispozitive. Consumul de combustibil nu este deloc ridicat, iar greutatea unei astfel de motopompe permite amplasarea sa in cele mai diverse pozitii fara a fi nevoie de personal super-calificat sau de mai multe persoane care sa participe la aceasta operatiune. Ceea ce trebuie totusi de fiecare data respectat cu strictete sunt instructiunile de utilizare ale producatorului precum si regulile specifice de siguranta a muncii. Cei interesati, deopotriva utilizatori casnici sau industriali, pot beneficia de serviciile profesionale ale motopompei Gospodarul profesionist GP-20A de apa menajera, care vine cu urmatoarele dotari standard: un cadru metalic tip sanie care are rol de protectie si postament pentru a sustine grupul motor pompa. Grupul motor pompa de culoare galbena, este racordat la acest cadru metalic prin intermediul a 4 prezoane elastice cu amortizoare din cauciuc care au rolul de a diminua vibratiile motopompei si nivelul de zgomot. Nivelul puteri acustice garantat (cf. cu Norma EC/14/2000) este de 98 dB.

     GP-20A functioneaza pe baza de benzina si ofera un debit maxim refulat de 30000 l/h. Foarte important de stiut, in special pentru utilizatori, este faptul ca inaltimea maxima de pompare poate atinge 28 m, iar adancimea de absorbtie maxima ajunge pana la 8 m. Acest model este echipata cu un motor, tip Honda cu un cilindru in 4 timpi, racit cu aer cu filtru din burete. Capacitatea cilindrica a motorului este de 196 cm3 si alezajul x cursa este de 67 mm × 48 mm(2.64″×1.89″), cu un raport al compresiei de 8.5 : 1. Sensul de rotire al arborelui motor este invers acelor de ceasornic. Pompa are o carcasa tip spirala din aliaj usor de aluminiu, inoxidabil, turnat sub presiune foarte rezistenta la abraziune. Spirala rigida din aluminiu reduce uzura si astfel prelungeste durata de viata a pompei. Rotorul pompei din fonta este semideschis, cu posibilitatea compensarii uzurii, cu legatura directa pe arborele motor. Iesirea arborelui din corpul pompei este prevazut cu etansare mecanica, frontala. Sistemul de etansare (presetupa) este dintr-un material special carbune ceramic cu durabilitate indelungata. 
     Pompa este capabila sa deplaseze un volum de 500 de litri intr-un minut si poate pompa pana la 60000 de litri cu un singur plin de combustibil de 3,6 litri. Motorul este foarte usor de pornit si ofera putere ampla pentru cele mai dure conditii. Capacitatea rezervorului de ulei este de 0,6 l. Uleiul recomandat pentru acest model este ulei pentru motoare in 4 timpi special conceput pentru a creste durata de viata a motorului. GP-20A are in dotare un sistem de protectie ce protejeaza motorul prin oprirea grupului in cazul in care se detecteaza un nivel foarte scazut de ulei in baia de ulei. Acest model are un diametru de refulare/aspiratie de 2″ (2 x 25,4 mm) si permite un diametru maxim pentru impuritati (granulometria) de 2 mm. Temperatura apei livrate de motopompa nu trebue sa depaseasca temperatura de 50°C. Puterea totala a motorului este de 6,5 CP (4,78 kW) si turatia nominala de 4000 rpm. Sistemul de pornire pentru aceasta motopompa este manual (demaror), putandu-se astfel face economii insemnate de combustibil, carburantul folosit este benzina fara plumb avand un consum la sarcina de 75% din puterea motorului de 1,8 l/h. Sistemul de aprindere este electronic cu tensiune inalta de 10 kV, fara ruptor, iar distanta electrodului de la bujie trebuie ajustat la 0,6 – 0,7 mm. Rezervorul de carburant al motopompei GP-20A este de 3,6 l cu o autonomie de functionare de 2 h. Dimensiuni (L x l x h) mm sunt: 520 x 420 x 410, iar greutatea motopompei impreuna cu sasiul este de doar 26 Kg. In plus oferta vine insotita si de kit de livrare ce consta din urmatoarele articole: Sorb din plastic cu sita pentru motopompa, cheie pentru bujii, 3 coliere prindere furtun 2″, stuturi aspiratie si refulare pentru furtun de 2″, garnituri stut, manual de utilizare si intretinere motopompa GP-20A.Motopompa apa cu motor pe benzina - 2 inchi 6.5 CP - GOSPODARUL PROFESIONIST GP-20A     Avand o presiune ridicata este ideala pentru lucrari cum ar fi irigari si drenaje. Alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri si transportul apei prin conducte pe distante lungi, umplerea rapida a rezervoarelor; Irigarea culturilor agricole pe ogoare, gradini, livezi, vii prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare; Alimentarea cu apa curata, spalarea vitelor, grajdurilor, uneltelor si utilajelor agricole; Utilizarea ca motopompa pentru combaterea incendiilor in orice instalatii industriale, formatii de pompieri; Orice alte activitati unde este necesara vehicularea sau transvazarea diferitelor ape curate sau putin murdare in cele mai variate scopuri.

Recomandare:

     Motopompa Gospodarul profesionist GP-20A este una dintre cele mai bune motopompe de 2″ de ape putin murdare existente pe piata la aceasta data. Calitatea si fiabilitatea nu poate fi pusa la indoiala. De ce sa cumparam o alta motopompa mai ieftina si de proasta calitate (chinazarie) cand putem achizitiona la cel mai bun pret o motopompa GP-20A, originala: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

      Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ:  Verifica pret redus

Motopompa pe benzina Campion 6.5 CP, 800 L/min, 25 Kg, IH 280 m

Lasă un răspuns