Pachet aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter+kit instalare 3m+montaj topaerconditionat in Buc si IF review

      Aparatul de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter este un dispozitiv de climatizare de generatie noua, din gama 2017 a producatorului japonez Mitsubishi putand functiona in mediu tropical la +46°C. Acesta are in componenta doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, dotate cu tehnologia Inverter care ofera economie substantiala la energie la o utilizate indelungata.

     Aparatul de aer conditionat puncteaza maxim si la capitolul estetica, un dispozitiv elegant de culoare alb asupra caruia este aplicat un strat lucios pentru a nu retine praful. Culorile dar si materiale de calitate contribuie din plin la tot acest aspect care nu va putea fi trecut cu vederea in cazul unei locuinte care se doreste a fi multifunctionala si moderna.Pachet aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter+kit instalare 3m+montaj topaerconditionat in Buc si IF,12000 BTU, Clasa A+, Filtru anti-praf, Filtru antibacterian, Functie Econo Cool, Programator zilnic, Auto-curatare, Auto-restart, Alb     Aparatul beneficiaza de tehnologia Inverter care ofera economii substantiale la factura de energie in timp. Modul de functionare inteligenta asigura performante inalte la racire si incalzire prin reducerea consumului de curent si a zgomotului ambiental, totul ca tu sa te bucuri in fiecare zi racoarea ambientala fara prea mari costuri.

     Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare.Pachet aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter+kit instalare 3m+montaj topaerconditionat in Buc si IF,12000 BTU, Clasa A+, Filtru anti-praf, Filtru antibacterian, Functie Econo Cool, Programator zilnic, Auto-curatare, Auto-restart, Alb     Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Selectati modul de dezumidificare; Modul numai de ventilare. Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Vane baleiem automat fluxul de aer pe verticala. Cu tasta Econo Cool se activeaza functia de economie de energie. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Iar cu tasta Reset se anuleaza functiile accesate. Dupa pornire, aparatul de aer conditionat va functiona cu mentinerea temperaturi in interior in regim de racire de la +18°C la +30°C iar la modul de incalzire de la +10°C la +30°C, cu modificarea manuala a vitezei de ventilatie in functie de temperatura din interior. Iar la modul de functionare Auto reglajul de temperatura in interior se va face automat cu un ecart de temperatura intre +18 si +30°C, cu modificarea automata a vitezei de ventilatie in functie de temperatura din interior. Pentru racire este recomandata o temperatura de +26 sau de +28°C, iar pentru incalzire este recomandata o temperatura de +20 sau de +24°C.Pachet aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter+kit instalare 3m+montaj topaerconditionat in Buc si IF,12000 BTU, Clasa A+, Filtru anti-praf, Filtru antibacterian, Functie Econo Cool, Programator zilnic, Auto-curatare, Auto-restart, Alb      Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 10577 (4777 – 11942) BTU (3412 x 3,5 kW) si de incalzire de nom/min/max 12283 (3753 – 13989) BTU (3412 x 4,1 kW), fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A+, cu un consum nominal de 1040 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie – Tbiv) la -7°C compensat cu clasa A++ cu temperatura exterioara de pana la 10°C, cu un consum nominal de 990 W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 190 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 809 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 386 kWh/an in clasa A++ de functionare la temperatura exterioara intre -7°C si -10°C, conform etichetei energetice.   

      Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -10°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -7°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 5,7 la racire si de (4,1 pana la limita de -7°C) sau de (4,7 pana la limita de -10°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Mitsubishi, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,7 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,1 kW compensat cu 4,7 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -7ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -7ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului, care se afla pe internet.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Motorul Poki-Poki rotativ DC este realizat cu magneti permanenti realizati din neodim, cu dubla reluctanta magnetica. Acest tip de motor va oferi o densitate si o forta magnetica ridicata, ceea ce va conduce la o eficienta energetica sporita si o mai buna fiabilitate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial DC de mare eficienta cu design optimizat si diametru mare. Mitsubishi foloseste conducte canelate de performanta ridicata in schimbatoarele de caldura pentru a creste suprafata de schimb de caldura, rezultand un randament foarte bun.

      Prin progrese tehnologice ale inverterului I-PAM control panel COP Mitsubishi a introdus I-PAM (Modul Inteligent de Putere cu Modulatia in Amplitudine a pulsului). Tehnologia I-PAM este capabila sa dezvolte energie si performante superioare prin adaugarea modulului IPM la un sistem inverter cu control PAM. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios.

    Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot un zgomot secvential de la minim 22 la maxim 45 dBCompresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul este capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru lavabil Dual de protectie micro 3M I (filtru de protectie praf si antimucegai) care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. Acest filtru cu dubla protectie este prima linie de aparare, sistemul de filtrare fiind conceput pentru a capta initial particulele fine de praf de peste 10 microni. Al doi-lea filtru foloseste o tehnologie de filtrare cu ioni de argint ce utilizeaza electroni pentru a declansa reactii chimice cu moleculele de aer. Tehnologic sistemul de filtrare este conceput pentru o manipulare usoara si o curatare rapida. Optional actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit si de un filtru“Catechin” ce combina propietatile filtrului electrostatic si a celui cu carbune (dezodorizant) eliminand bacteriile si mirosurile neplacute.

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de la minim 228 la maxim 654 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Fluxul de aer cu baleiere verticala automata are un mod de evacuare printr-o fanta orizontala, ce este prevazuta cu propriul servomotor. In functie de modul de utilizare, unghiul deflectorului poate fi ajustat individual, pentru a asigura un confort maxim.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,2 l/h condens.

      Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min. 

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Timer-ul de 12 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Mitsubishi, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Functie de economisire a energiei Econo Cool este o functie  inteligenta de control al temperaturii datorita senzorului de prezenta, care regleaza cantitatea de aer directionat catre corpul pozitionat in raza orificiului de iesire a aerului. Temperatura mediului poate fi ridicată cu 2°C fara sa se piarda confortul, realizandu-se astfel o crestere de 20% a eficientei energetice. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Acest model are in dotare optional tehnologia Wi/Fi pentru a transmite si receptiona informatii prin functia dedicata (MAC-557IF-E). Cu aceasta functie dedicata cu conexiune la internet Mel Cloud poti sa controlezi usor aparatul fie sa comunici prin PC, tableta sau smartphone.

     Unitatea interioara cantareste 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 799 x 232 x 290, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 699 x 249 x 538. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de -40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 20 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 12 metri. Pachetul livrat include pe langa cele doua unitati si kit-ul de instalare aferent montarii pe perete ce contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica cu lungimea de 3 metri; Furtun evacuare condens; 10 metri de cablu electric 4×1,5; Banda de matisat traseul frigorific; Banda izolatoare; Inel de protectie din plastic; Set console; Suruburi de prindere. Oferta contine si un serviciu de instalare gratuit in limita localitatilor din jud Ilfov si a capitalei tari Bucuresti.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la un pret acceptabil in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Pachet aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-DM35VA Inverter+kit instalare 3m+montaj topaerconditionat in Buc si IF,12000 BTU, Clasa A+, Filtru anti-praf, Filtru antibacterian, Functie Econo Cool, Programator zilnic, Auto-curatare, Auto-restart, Alb

Lasă un răspuns