Plita incorporabila Hansa BHI68318 review

     In ultimul timp se evidentiaza nevoia si plusul estetic pe care trebuie sa-l aduca bucataria in cadrul locuintei, valabil mai ales in bucatariile care comunica cu living-ul, open space, determinand o crestere a cererii electrocasnicelor pe culoarea neagra. Plita incorporabila Hansa BHI68318 este o optiune pentru o astfel de solicitare. Design-ul modern de culoare negru antracit este potrivit pentru un produs de ultima generatie. Plita are un design modern de culoare negru antracit, cu butoane touch control pozitionate in fata, cu variator de putere in 9 trepte, iar materialul din care este construit este cristal vitroceramic cu marginile sanfrenate. Plita incorporabila Hansa BHI68318 are dimensiunile standard de (IxLxA) mm 59 x 576 x 518 si o greutate de 10,5 Kg. Golul de montaj in blatul de la bucatarie trebuie sa aiba dimensiunile de (L, l)mm 560 x 490 iar blatul trebuie sa aiba o grosime de minim 40 mm.

     Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la gatit cu cel mai mic consum posibil. La acest model cu inducție de la Hansa, gradul de uzură al vaselor este aproape inexistent în timp, pentru că acestora nu li se aplică nicio căldură. Sub „ochiul” de gătit se află un electromagnet care transformă practic vasul de gătit într-un generator de căldură, fara ca spatiul din jurul acestuia sa se incalzeasca. Pe plita cu inducție poți folosi orice vas care este conductor magnetic, dar vasele speciale pentru plitele cu inducție au funduri mai groase pentru o eficiență mai mare. Nu vor funcționa însă niciodată vasele din aluminiu. În doar câteva secunde vei aduce la fierbere un litru de lichid, iar temperatura rămâne constantă pe tot decursul gătitului. Cele patru zone de gatit sunt dispuse in asa maniera incat veti putea apela la utilizarea simultana a acestora. Acest model, are capacitatea de a fierbe 2 L de apă într-un timp de până la de trei ori mai scurt decât alte plite convenționale.

    Suprafata plitei fiind din cristal vitroceramic Schott Ceran, are un design elegant si este foarte usor de curatat. Datorita procesului de productie inovator dezvoltat si patentat de SCHOTT, acest model vitroceramic de la Hansa este produs fara a se utiliza in procesul de fabricatie, arsenic sau metale grele. Aceasta solutie, unica in lume, asigura beneficii considerabile pentru mediul inconjurator. La sfarsitul duratei indelungate de viata utila, acest model de plita poate fi reciclat si reutilizat ca material de constructie. Panoul de comanda se afla in fate si este compus dintr-un buton senzitiv On/Off de pornire oprire. Butonul senzitiv „ceas” este folosit pentru a activa temporizatorul. Cu butonul senzitiv „+” și „-„, se reglează puterea de incalzire a ochiului ales și timpul pentru cronometru. Pentru a schimba nivelul de putere, activati mai intai arzatorul selectat, apoi utilizati butonul cu + sau cu – pentru a modifica nivelul de putere. La acest model puteti opri arzatorul in mai multe moduri, cel mai simplu este sa apasati si sa tineti apasat butonul zonei de incalzire pana cand acesta se opreste. Daca vreti sa opriti simultan toate zonele de incalzire, puteti apasa tasta On/Off. Puterea de ardere a acestui model se face prin noua trepte de reglaj plus a zecea denumita Rapel, simplificand modul de utilizare. Indicatorul stare de eroare se va aprinde daca senzorul din dotarea va depista ca plitei nu incalzeste bine sau in cazul cand senzorul sa defectat. Cand aceasta semnalizare este activa, indicatorul de temperatura va afisa codul „E”. Aceste coduri de eroare vor servi la informarea personalului de intretinere pentru depistarea eventualelor defectiuni ale aparatului. Daca ne grabim prin accesarea functiei 4 x Booster din dotare se reduce timpul de fierbere cu pana la 50%. Pentru a activa functia Booster trebuie in primul rand sa alegeti zona de gatit, apoi cu ajutorul butonului senzitiv activati funcţia Booster, lucru ce este semnalizat prin afisarea literei “P” pe display-ul zonei de gatit. Functia Booster din dotare utilizeaza puterea a doua zone de incalzire verticale pentru o incalzire mai rapida. In acest sens, nu puteti activa Rapelul in acelasi timp la cele doua zone de incalzire verticale. Senzorii separatii cu + sau cu – pentru fiecare zona de incalzire va vor permite sa setati toti parametrii intr-un mod foarte simplu.

     Cu functia de Fierbere Automata, este ideala pentru alimentele care trebuie mai intai ca apa sa dea in clocot, iar apoi nivelul de fierbere sa fie redus automat dup o perioada de timp specificata, pentru incalzire sau inabusire. Functia de incalzire mentine temperatura alimentelor preparate pe ochiul de gatit selectat care functioneaza la putere mica de incalzire. Datorita acestei functii vom avea o mancare calda gata de servire si nu se lipeste de fundul cratitei. Pe ochiul de gatit putem seta 3 niveluri ale temperaturii de incalzire de: 42°C, 70°C si de 94°C. Acest model este dotat cu functia HOB & GO ce are in dotare un senzor care detecteaza dimensiunea vaselor si activeaza automat zona unde am pus un vas de gatit. In plus prin amplasarea unui vas pe una dintre zone de gatit, pe panou se activeaza afisajul aferent zonei respective. In plus acest model are in dotare si o functie de temporizare de pana la 99 de minute, unde la sfarsitul timpului setat de noi opreste automat ochiul emitand in acelasi timp si un semnal sonor de avertizare. Ceasul de programare usureaza procesul de gatire datorita posibilitatii de a programa durata de funcţionare a zonelor de gatit. Aceasta functie mai poate fi folosita si ca ceas de bucatarie. Dupa ce s-a terminat timpul de gatire programat, sistemul ne anuta printr-un semnal sonor pe care il puteti opri prin apasarea oricarui buton sau alarma se opreste automat dupa 2 minute. Pentru protectia aparatului si a noastra aparatul are in dotare protectie la supra-incalzire si un indicatorul de caldura reziduala ce are loc in doua etape, care avertizeaza utilizatorii cu privire la faptul ca zona de incalzire inca este fierbinte, chiar daca a fost dezactivata. Aceasta functie se deruleaza astfel: Dupa ce opriti ochiul sau toata plita, cand temperatura depaseste 60°C, pe display-ul plitei va apare indicatia „H”. Caldura reziduala este afisata cu aceasta indicatie atat timp cat temperatura zonei de gatit este mai mare de 60°C.

     In intervalul de temperaturi de la 45°C pana la 60°C pe display va fi afisata indicatia „h” care simbolizeaza caldura reziduala care a scazut. Cand temperatura scade sub 45°C, nu mai este pericol de accidente, iar indicatorul de caldura reziduala se stinge. Aceasta functie ne permite sa gatim in siguranta si foarte comod. Pentru a spori fiabilitatea functionării plitei aceasta este dotata si cu un limitator de timp de functionare pentru fiecare zona de gatit. Durata maxima de functionare este data in functie de puterea de incalzire care a fost setata ultima oara, ce este exemplificata intr-un tabel din cartea tehnica. De exemplu durata maxima este de 8,6 ore la treapta 1 de putere si de 1,5 ore la ultima treapta de putere. In plus programul Child Lock permite blocarea comenzilor plitei pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce plita este in functiune. Copiii se pot juca langa plita care nu functioneaza, fara ca sa fie supravegheati permanent. Aceasta functie poate fi folosita si pentru a bloca plita cand facem curatenie pe suprafata ei.

     Plita Hansa BHI68318 dispune de o putere maxima de 7,4 kW fiind impartita intre 2 arzatoare mici prin inductie cu functia Booster, avand diametrul de 16 cm si puterea 1,4 kW si 2 arzatoare mai mari prin inductie, cu diametrul de 21 cm si puterea de 1,85 kW. Functia Booster se activeaza la cresterea puterii zonei de incalzire de Ø 16 cm de la 1,4 kW la 1,85 kW si la cresterea puteri zonei de incalzire de Ø 21 cm de la 1,85 kW la 2,1 kW. In ceea ce priveste zona de incalzire cu diametrul de Ø 16 timpul de functionare a functiei Booster este limitat de senzori la maxim 10 minute. Dupa oprirea automata a functiei Booster, zona de gatit este ramane in continuare in functie la puterea nominala. Functia Booster poate fi pornita din nou, cu conditia ca senzorii de temperatura sa permita o asemenea posibilitate. Daca vasul de gatit este luat de pe zona de gatit atunci atunci cand se deruleaza functia Booster, functia este activa in continuare si pana cand timpul de oprire automat se termina. Iar in cazul in care este depasita temperatura zonei de gatire, protectia electronica va opri automat functia Booster, iar zona de gatit revine la puterea nominala. Zonele de gatire sunt conectate in perechi verticale. Iar puterea totala calculata este impartita in cadrul acestor perechi. Incercarea de pornire a functiei Booster pentru doua zone de gatire in acelasi timp ar provoca depasirea puteri maxime disponibile a plitei. Modul de control al functionari se face cu ajutorul butoanelor, senzitive, ce actioneaza si sistemul de protectie pentru copii. Aceasta plita fiind un model incorporabil mobila de bucatarie trebuie sa aiba prevazuta in spate si o fereastra pentru aerisire si ventilare. Conectarea la reteaua de alimentare cu impamantare, permite doua tipuri de conexiune: Cu o singura faza cu tensiunea de 230 V, sau cu doua faze la 400 V 2N.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o plita performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit pana la tine acasa daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Plita incorporabila Hansa BHI68318, Inductie, 4 Zone de gatit, Touch control, 60 cm, Sticla neagra

Lasă un răspuns