Side by side Whirlpool WQ9 B2L review

     Side by side Whirlpool WQ9 B2L este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica de mari dimensiuni dotata cu cele mai noi tehnologii la un pret foarte bun. Design-ul acestei combine frigorifice este unul foarte atragator ce iese in evidenta prin finisajele exterioare sofisticate din inox ale usilor, potrivindu-se perfect in orice colt al casei tale.     Afisajul LED de culoare bleu pastel impreuna cu controlul electronic premium de tip touch control pozitiona in afara aparatului pe usa, monitorizeaza 3 zone de temperatură ce pot fi reglate independent, inlocuind cu brio clasicele butoane care devin din ce in ce mai demodate. Elementele de comanda ale aparatului contin: Afisare temperatura in congelator; Afisare temperatura in frigider; Functie de Super-racire; Functia de Super-congelare; Functia de Vacanta; Functia Flexi Freeze; Functia Energy Saving; Indicator avertizare pentru sectiune congelator; Semnal avertizare pentru defect; Semnal avertizare usa deschisa; Semnal blocare butoane. Cu butonul de sunet avem posibilitatea de a activa sau a dezactiva semnalizarile sonore. Avem in continuare un buton cu care setam temperatura din zona de refrigerare si din zona de congelare. Cu buton Flexi Freeze accesam temperatura presetata a congelarii flexibile din corpul din dreapta a congelatorului. Cu butonul Super Frost activam functia de congelare rapida. Cu butonul Super Cooling activam functia de racire rapida. Cu butonul Vacanta activam functionare combinei, cand lipsim mai mult timp de acasa. Programul Child Lock permite blocarea comenzilor combinei pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce combina este in functiune. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Aceasta combina fiind proiectata pentru o functionare indelungata pe afisaj vor aparea si coduri de eroare. In acest sens cu functia de Diagnosticare Inteligenta din dotare acest model are rolul de a preveni defectiunile severe care pot sa apara. Aceasta functie va identifica inca din faza incipienta orice eroare aparuta in regimul normal de functionare si va opri instantaneu combina, afisand in acelasi timp pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de aceste coduri afisate ce sunt prezentate si in manualul combinei, veti putea gasi cele mai rapide si mai sigure metode de remediere. Pentru a face economide de energie electrica panoul de comanda se va opri automat dupa un minut de inactivitate. Pentru a activa din nou panoul de comanda, este nevoie sa apasati orice tasta.

     Pentru o functionalitate maxima aparatul datorita capacitati mari a frigiderului si a congelatorului a fost proiectat ca doua unitati independente cu un singur compresor de mare capacitate. Aceasta combina frigorifica de mari dimensiuni XXL, de uz casnic are doua usi în stil francez, in zona de refrigerare, fiind dotata cu cele mai noi tehnologii la un pret foarte bun. Principalul avantaj al acestui model cu usile montate in stil francez este volumul mare al zonei de refrigerare. Astfel acest modele este mai mare pe latime, fata de o combina obisnuita, avand dimensiunea de 90 de centimetri. Compartimentul de refrigerare este dotat cu propriile 2 usi de acces stanga dreapta si compartimentul de congelare, are la fel doua usi de acces stanga dreapta. Compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare situat sub zona de refrigerare, sunt unul langa altul, complet separate. Aparatul are avantajul usilor de acces înguste, din zona de refrigerare, cu un minim spatiu aparent intre deschideri, care nu incomodează mult cand sunt deschise. Iar zona de refrigerare fara perete despartitor creaza un spatiu util in plus. Prin deschiderea celor doua usi in stil frantuzesc ale acestei combine frigorifice, o sa va bucurati de  panorama tuturor produselor alimentare proaspete din interior. In acest sens combina extra larga vă va permite o vedere larga si va face mai usoara planificarea aprovizionari cu alimente proaspete. 

     Whirlpool cu tehnologia dezghetare automata atat a frigider cat si a congelatorului cand este nevoie, este construit astfel incat apa rezultata în urma dezghetarii se aduna intr-un locas special in partea de jos, de unde se scurge in afara frigiderului, intr-o tavita aflata deasupra compresorului. De aici apa se evapora, ajutata fiind si de caldura degajata de compresor in timpul funcţionarii. Controlul precis si individual al temperaturii pentru compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare al combinei frigorifice Whirlpool este obtinut prin sistemul cu Full No Frost/Triple Cooling, care combina treia sisteme de aer diferite, rece si umed in zona de refrigerare si rece si lipsit de umiditate in zona de congelare ce impiedica acumularea ghetii in aceasta zona, combinat cu sistemul convertibil de racire din corpul din dreapta al zonei inferioare de racire. Acest model are tehnologia de racire Full No Frost automat atat a frigiderului cat si a congelatorului. Aceasta tehnologie fiind una dintre cele mai bune sisteme de racire de pe piata, sistemul instalat in compartimentul congelatorului, previne acumularea de gheata, mentinand un consum scazut de energie, in timp ce in compartimentul frigiderului mentine un microclimat ideal pentru mancarea proaspata. Whirlpool avand tehnologia al 6-lea simt controlul fresh extinde in mod semnificativ durata de conservare a produselor alimentare prin menținerea unei temperaturii optime și o umiditate de 70-85%, in spatiul de refrigerare. Acest lucru asigura prospetimea produselor de pana la 4 ori mai mare (verificand prospetimea alimentelor facuta dupa 3 zile de depozitare in frigider, tinand seama de modificarile produselor de culoare, pH si pierderea in greutate). Whirlpool cu un singur compresor si 3 circuite de racire separate este un aparat frigorific practic dotat cu tehnologii de varf fiind perfect pentru o familie numeroasa, cu diverse preferințe culinare. Alimentele isi pastreaza gustul si textura pentru mai mult timp datorita sistemelor independente de racire a aerului din frigider si din congelatorul fara gheata. Acest model cu tehnologie de racire dinamica prin ventilare, cu aer rece cu umiditatea controlata, are un volum net generos pe frigider de 384 l precum și 2 compartimente speciale pentru fructe si legume. Comutatoarele de contact ale usii opresc ventilatorul din zona de refrigerare la deschiderea acesteia.
     Rafturile de depozitare alimente in frigider sunt in numar de 4 realizate din sticla termorezistenta ce se curata usor si au o rezistenta foarte buna la greutati mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia raftului poate fi ajustata dupa nevoi în trepte de maximum cativa centimetri. Acest lucru este util deoarece se întampla frecvent ca aceasta distanta sa fie cu cativa milimetri mai mica decat inaltimea standard a vaselor sau a borcanelor din comert. In partea inferioara a zonei de refrigerare exista doua compartimente Fresh Zone care mentin o temperatura ideala pentru legume si fructe. Aceste sertare sunt echipate si cu un comutator simplu care regleaza umiditatea optima pentru pastrarea prospetimii fructelor sau legumelor, pentru un timp mai indelungat. Usile frigiderului cu maner orizontal integrat cu sistem de deschidere spre stanga/dreapta este echipata cu 6 suporturi fixe specializate pentru depozitarea de branzeturi, condimente, borcane si sticle cu inaltime medie si peste medie.     Aparatul este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe role glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului.

     Aparatul are iluminare ECO LED premium de 4 W din plafon, cu iluminare uniformă a întregului spatiu de refrigerare si consum energetic de 7 ori mai mic decat un bec obisnuit. Pentru a regla temperatura Whirlpool are la interiorul aparatului 3 termostate cu reglare electronica independenta. Capacitatea maxima neta de 591 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 384 litri si congelator cu un spatiu total de 207 litri. Corpul de congelare este pozitionat in inferioara a combinei avand 4 compartimente tip sertar etanse unele fata de altele si 2 tavi pentru inghet.Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 l, No Frost, 4 usi, Clasa A++, H 187,4 cm, Inox     Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv super congelarea cu deconectare automata. Accesul la alimente se face foarte usor prin glisarea raftului in afara. Congelatorul detine si facilitatea Vario Zone unde rafturile din sticlă pot fi detașabile pentru spațiu suplimentar în congelator. Zona de congelare detine si functia Flexi Freeze in corpul din dreapta ce poate fi adaptat nevoilor dintr-o familie, cu o capacitate generoasa de 103,5 de litri. Cu aceasta tehnologie combina va permite sa selectati nivelul corect de temperatura pentru alimentele stocate. Cand selectati Soft Freeze congelare usoara in acest spatiu este fixata o temperatura de minim -7°C ce ajuta la evitarea procesului de dezghetare pentru alimentele congelate pe care le veti consuma in mai putin de o saptamana. Daca alimentele sunt inghetate la -7°C le puteti lua din congelator si sa le puneti direct la procesat fara sa mai fie nevoie sa le dezghetati. Cand selectati Soft Freeze congelare medie in acest spatiu este fixata o temperatura de minim -12°C, pe care le veti consuma in maxim 1 luna. La aceasta temperatura atunci cand luati alimentele inghetate din acest spatiu, inainte de a fi procesate, este nevoie sa fie dezghetate. Cand selectati Deep Freeze congelare obisnuita in acest spatiu este fixata o temperatura de minim -18°C ce pastreaza valoarea nutritiva a alimentelor pentru un timp de 12 luni. Si la aceasta temperatura atunci cand luati alimentele inghetate din acest spatiu, inainte de a fi procesate, este nevoie sa fie dezghetate.     Puterea de congelare a aparatului este de 10 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. La fel si cele doua usi ale zonei de congelare, au maner orizontal integrat, cu sistem de deschidere spre stanga/dreapta. Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Congelatorul este dotat si cu calendar pentru monitorizarea produselor congelate.

     Whirlpool WQ9 B2L avand un grad de izolare excelent are autonomie de a rezista fara curent electric 20 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator. Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN-N-ST-T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C până la +43°C. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

     Frigiderul ofera un interval cuprins intre 2°C si 8°C, in timp ce temperatura din congelator poate varia intre -16°C si -24°C.

     Pe partea de functii si tehnologie Whirlpool WQ9 B2L detine: Sistem de avertizare acustic atunci cand usa este deschisa, mai mult de 120 secunde. Alarma se va repeta la fiecare 5 minute. Pentru a opri alarma este nevoie sa inchideti toate usile combinei. Semnal sonor de avertizare la creşterea temperaturii in congelator dupa o pana de curent. Cu functia automata Super Frost procesorul reduce rapid temperatura la -24°C in functie de gradul de incarcare al raftului de jos al corpului din stanga al congelatorului si astfel alimentele pastreaza toate vitaminele. De indata ce mancarea este complet inghetata, functia automata Super Frost comuta inapoi la modul normal dupa maxim 50 ore, si astfel ajuta la economisirea energiei electrice. Combina Whirlpool avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura accesata. In acest fel se previne risipa de energie. Aparatul are in dotare senzori Freeze Lock combinat cu tehnologia 6th Sense ce monitorizeaza in mod constant temperatura din congelator. Rezultatul este o temperatura constanta in interiorul zonei de congelare, ce reduce fluctuatiile de temperatura in congelator. Whirlpool are si functia Super Cooling, unde alimentele abia cumparate sunt racite mai repede. In acelasi timp, aceasta functie previne incalzirea alimentelor care se afla deja in frigider. Temperatura este redusa printr-o apasare de buton pana la cel mai redus nivel de 2°C. Pentru a preveni consumul inutil de energie, functia comuta automat inapoi dupa aproximativ 2 ore. Functia Vacanta poate fi activata astfel incat frigiderul va seta temperatura la mai putin de +12°C pentru a minimiza consumul de energie. Cand functia de vacanta este activata, compartimentul congelatorului va ramane activ. Cu functia Energy Saving activata aceasta combina opreste indicatoarele luminoase de pe display pentru a oferi un plus de economie, in timp ce functiile aparatului raman active in continuare. Cu functia de Autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Eficienta energetica este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum anual de energie de 381 kWh/an si un consum zilnic de energie de 1,1 kWh/zi, conform etichetei energetice.Side by side Whirlpool WQ9 B2L, 591 l, No Frost, 4 usi, Clasa A++, H 187,4 cm, Inox     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter de la Whirlpool presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 7 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. In plus motorul dotat cu tehnologia Zen a caror constructie a permis si eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Datorita acestei tehnologi este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 37 dB.

     Aparatul are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) mm 1874 x 909 x 698 si o greutate de 118 Kg. Agentul frigorific utilizat de compresor R600a, este nepoluant si nu pune in pericol stratul de ozon din atmosfera. Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la latitudinea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Lasă un răspuns