Aer conditionat LG Artcool Gallery A12FR review

     Aparatul de aer conditionat Artcool Gallery A12FR are un design ultra-modern si econom de culoare gri/negru ce prezinta un tablou cu imagine interschimbabila, cu telecomanda si ecran de tip LCD ce dispune de tehnologii avansate si poate functiona in mediu tropical la +46°C. Datorita sistem revolutionar creat de LG, echipamentul ARTCOOL permite schimbarea fotografiilor. Puteti cu usurinta sa modificati aspectul echipamentului de climatizare transformand unitatea interna intr-un obiect de arta in functie de preferinte.    Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie putand sa facem ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. In plus cu tehnologia din dotare Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de functia de racire/incalzire in timp ce economisim si energie electrica. Tasta On/Off: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul On pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Iar cu tasta Room Temp putem sa afisam temperatura din camera unde este instalat aparatul. Cu tasta Jet puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan Speed puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu cele doua taste Swing baleiem fluxul de aer pe orizontala si pe verticala. Cu tasta Comfort Air setam reglarea flapsurilor intr-o pozitie presetata ce deviaza aerul evacuat de unitatea interna, astfel incat sa se evite jetul de aer direct spre ocupantii incaperii. Tasta Silence pentru a reduce zgomotul unitatii din exterior. Aceasta functie reduce zgomotul unitatii de exterior, prevenind posibilele reclamatii din partea vecinilor. Cu ajutorul celor trei taste: A/Clean; E/Saving; Light, se pot activa functia de curatare automata a schimbatorului de caldura din unitatea interioara. Functia de racire eficienta din punct de vedere energetic si de reglare a luminozitatii unitatii interioare. Cu butonul Reset il folosim pentru a sterge toate setarile din telecomanda. Cu tasta Plasma se activeaza functia de ionizare, unde filtrul plasmaster curata aerul de acarieni, micro particole de praf si par de la animalele de companie.

     Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aparatul dispune de un compresor Rotary 2 D cu tehnologie Inverter DC, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Aceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al acestui model de pana la 57% din energia consumata in racire si 66% din energia consumata in incalzire. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential de la minim 27 la maxim 45 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de 51 dB si eficienta energetica ridicata, astfel ca acest model nu va deranja cu zgomotul facut vecini din apropiere. In modul de functionare silentios, nivelul de zgomot al unitatii exterioare este redus cu 3 dB(A)Acest model are o eficienta energetica ridicata, datorita schimbator de caldura hibrid cu 3 coloane cu canelura mare si conducte High-groove. Prin aceasta tehnologie eficienta schimbatorului de caldura a fost mult imbunatatit prin integrarea unei coloane suplimentare, realizandu-se un schimbator de caldura hibrid cu suprafata de schimb marita. La acest schimbator pierderea de caldura a fost redusa, prin utilizarea de conducte cu diametre diferite, astfel aria interioara totala a conductelor a fost crescuta cu 40%. Putem sa mai amintim ca numarul de conexiuni de aspiratie au fost reduse de la doua conexiuni la o conexiune, facand sa creasca eficienta de compresie a agentului frigorific in timpul functionarii la viteza redusa.

     De asemenea compresorul BLDC cu control scazut de vibratii activ – ALVC, include si o valva reversibila cu dubla stabilizare de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial oblic cu design optimizat si diametru mare. Puterea de intrare a valvei cu 4 cai a fost redusa la 0/W prin folosirea tipului cu dubla stabilizare.     Unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat Gold Fin de protectie ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata.

     Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     Avand o capacitate de racire de nom/min/max 11942 (4435; 13785) BTU (3412 x 3,5 kW) si incalzire de nom/min/max 13649 (4435; 17402) BTU (3412 x 4 kW), acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 35 mp.

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1050 W/h la racire si clasa A+ cu punctul bivalent (incalzire medie Tbiv) la -7°C compensat cu clasa A++ cu temperatura exterioara de la -7°C la -10°C, cu un consum nominal de 1108 W/h la incalzire. Consum anual de energie electrica racire, este de 186 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire anual este de 945 kWh/an in clasa A+ de functionare si de 457 kWh/an compensat cu clasa A++ de functionare la temperatura exterioara intre -7°C si -10°C, conform etichetei energetice.     Acest model poate functiona la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -10°C pana la -15°C dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioare scade sub -7°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,6 la racire si de (4 pana la limita de -7°C) sau de (4,6 intre -7°C pana la limita de -10°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,6 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW compensat cu 4,6 kW in cursul unui sezon.

     Pentru temperaturi ale mediului exterior mai mici de -7ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 3540ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 5055ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -7ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Deci alegerea punctului de bivalenta se va face in functie de harta termica a zonei de amplasare a imobilului, care se gaseste pe internet.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul LG este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare cu 7 filtre specializate care sunt structurate in 5 stadii pentru imbunatatirea filtrarii. Acest sistem de filtrare reduce praful, mirosurile, distruge bacteriile si alergenii si poate retine chiar si fum de tigara, avand si un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul HEPA este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor până la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, părul de animal, praful de mucegai si praful care pluteşte in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. Filtrul Nano Carbon din dotare este ideal pentru a inlatura particulele de miros din incapere. Acest produs a fost de asemenea dezvoltat de LG ca promovare de uz casnic si sanatate. Acest model este primul produs care utilizeaza tehnologia Nano din lume ce controleaza dimensiunea si forma porilor. Filtrul Triplu este compus din trei filtre specializate fiecare pentru a elimina mirosurile asociate cu materialele de constructii, vopseluri, formaldehide etc. Filtrul Nano Bio Fusion contine bioenzime care penetreaza direct peretii celulelor anumitor bacterii si alergeni pentru a descompune nucleul celulei. Actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit, cu sistemul de filtrare Cold Plasma unde un electrod cu supratensiune de 4,8 kV, emite ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu aceasta functie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat in ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului. Principiul functionare pompa de caldura

     Functia Restart permite reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de ventilatie Auto Swing 3D cu aceasta functie de refulare a fluxului de aer pe 3 directii, din fata si din laterale, aparatul de aer conditionat ventilează aerul din incapere in mod automat cu 4 trepte, avand un debit maxim de 600 mc/h.

    Ventilatorul puternic fiind dotat cu un motor BDLC asigura un cuplu puternic datorita campului magnetic ND din interiorul rotorului. Cu aceasta tehnologie atat zgomotul electric cat si cel mecanic sunt mai reduse si exploatarea de mare viteza a ventilatorului este disponibila. Atunci cand acest model raceste incaperea, aerul este refulat orizontal pentru a evita senzatia de (fereastra deschisa). Iar cand se trece pe modul de incalzire aerul este refulat in jos pentru a uniformiza temperatura in camera. Prin distributia aerului pe verticala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe verticale, in sus si in jos, cu 6 setari de unghiuri diferite, avand inclusiv si functia complet automata.     Iar distributia aerului pe orizontala la un unghi de maxim 70°, lamelele unitati interne se misca pe orizontala, de la stanga la dreapta, cu 5 setari de unghiuri diferite, avand inclusiv si functia complet automata.     Cu functia de Comfort Air acest model ofera un aer fin si confortabil. Cu o ajustare automata a unghiului de ventilare si volum de aer redus aceasta functie creaza un confort sporit in spatiul unde locuiesti. Cand reporniti aparatul de aer conditionat, unitatea interna directioneaza fluxul de aer in directia in care a fost indreptat fluxul de aer atunci cand aparatul a fost oprit si prin urmare directia fluxului de aer nu poate corespunde indicatiei de pe afisajul telecomenzii. Cand se intampla acest lucr se repozitioneaza din nou fluxul de aer.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire timp de 30 de minute, sau pana cand temperatura din incapere va ajunge la 18°C.

     Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel maxim de 1,3 litri pe ora. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

      Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Astfel avand aparatul de aer conditionat pornit in timpul somnului, temperatura corpului poate scadea provocand disconfort in timpul somnului, mai ales in cazul in care aerul este suflat direct spre ocupantii unei incaperi. Functia Confort Air regleaza unghiul paletelor unitati interne pentru a preveni acest lucru, oferind confort in timpul somnului. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent. La modul de racire si modul de dezumidificare, temperatura creste cu 1°C dupa 30 de minute si apoi cu inca 1°C dupa inca 30 de minute pentru ca in final temperatura sa creasca cu pana la 2°C fata de temperatura presetata, pentru un somn mai reconfortant.

     Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura. Aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman. Iar in urmatoarea etapa este eliminata inca o data sursa de mucegai cu ajutorul sistemului cu Plasma.

    Functia Active Energy Control optional permite sa selectati nivelul de consum de energie in 4 situatii: la sarcini de normal 100% racire, 80% cu 21% consum de energie, 60% din capacitatea de racire cu un consum de energie de 42% si 40% din capacitatea de racire, cu un consum de energie de 57%.

    Optional cu Functia de Diagnosticare Inteligenta din dotare acest model are rolul de a preveni defectiunile severe ale aparatului de aer conditionat LG. Aceasta functie va identifica inca din faza incipienta orice eroare aparuta in regimul normal de functionare si va opri instantaneu aparatul, afisand in acelasi timp pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de aceste coduri afisate ce sunt prezentate si in manualui aparatului, veti putea gasi cele mai rapide si mai sigure metode de remediere. Particularitatea fata de celelalte aparate vine din faptul ca acest aparat poate fi verificat periodic si prin intermediul unui telefon inteligent, conectat la aparat optional prin modulul Wi-Fi. Pentru utilizarea conexiunii Wi-Fi este necesar si un adaptorul tip ACCLGIRWF1 care se comercializeaza separat

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare LG Artcool Gallery A12FR face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 85%. Unitatea interioara cantareste 14,4 kilograme fiind cel mai subtire de aer conditionat, avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 600 x 600 x 146, iar cea exterioara are o greutate de 34,4 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 288 x 545. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la LG foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Acest echipamentul respecta standardul european de siguranta EN957 si este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici 

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret

Aer conditionat LG Artcool Gallery A12FR, 12000 BTU, A++/A+, Wi-Fi Ready, tablou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>