Frigider side by side Beko GN163240ZXBRN review

     Frigiderul side by side Beko GN163240ZXBRN este alegerea perfecta daca iti doresti un aparat frigorific de mari dimensiuni XXL tot mai căutată în România, probabil datorită influenţei filmelor americane, fiind dotata cu cele mai noi tehnologii la un pret foarte bun. Design de top Silver Deco, ce ofera un ecran LCD clar, usor de citit, contribuie pozitiv la aspectul bucatariei ce iese in evidenta si prin culoarea Dark inox si materialul otel inox din care sunt facute usile, cu laterale emailate de aceeasi culoare.

     Elementele de comanda ale aparatului contin: Afisare temperatura in congelator; Afisare temperatura in frigider; Functie de super-congelare, Functie de super-racire, Butonul pentru functia de Vacanta; Butonul pentru functionare in mod economic; Indicator mod economic; Indicator de stare de eroare; Indicator avertizare pentru sectiune congelator; Semnal avertizare usa deschisa. Frigiderul ofera un interval de temperatura cuprins intre 1°C si 8°C, in timp ce temperatura din congelator poate varia intre -18°C si -24°C. Indicatorul stare de eroare se va aprinde daca senzorul din dotarea va depista ca aparatul nu raceste bine sau in cazul cand senzorul sa defectat. Cand aceasta semnalizare este activa, indicatorul de temperatura din zona de congelare va afisa codul “E” si indicatorul de temperatura al zonei de refrigerare va afisa 0 serie de numere “1, 2, 3 …” etc. Aceste numere activate vor servi la informarea personalului de intretinere pentru depistarea eventualelor defectiuni ale aparatului. Semnalizarea compartimentului de refrigerare se va aprinde cand reglam temperatura in aceasta zona, indicand si temperatura zonei respective. Indicatorul de functionare la modul economic indica faptul ca aparatul funcționeaza pe modul de economisire a energiei. Acest indicator va fi activ cand temperatura din compartimentul congelator este setata la -18°C. Pentru a activa aceasta functie, tineti apasat tasta butonului timp de 1 secunda. Cand functia este activata, congelatorul va comuta la modul economic dupa cel putin 6 ore si indicatorul de utilizare economica se va aprinde. Apasand orice butonul de comanda sau deschiderea usii combinei va dezactiva functia de economisire a energiei si semnalizarile vor reveni la normal. In plus programul Child Lock permite blocarea comenzilor combinei pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce frigiderul este in functiune. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.Frigider Side by Side GN163122ZXBRN - Frigidere Side-by-Side - Aparate frigorifice     Compartimentul de refrigerare şi cel de congelare sunt una langa altul, pe verticala, complet separate, avand fiecare propria ei usa de acces. Acest aparat frigorific are avantajul usilor de acces inguste, cu un minim spatiu aparent intre deschideri, care nu incomodează mult cand sunt deschise. 

     Beko cu tehnologia de dezgheţare automata frigider cat si a congelatorului, este construit astfel incat apa rezultata în urma dezghetarii se aduna intr-un locas special in partea de jos, de unde se scurge in afara frigiderului, intr-o tavita aflata deasupra compresorului. De aici apa se evapora, ajutata fiind si de caldura degajata de compresor în timpul functionarii. Frigiderul side by side Beko GN163240ZXBRN are sistem de racire No Frost, unde umiditatea din aer ce se acumuleze in aparat sau pe alimente, este colectata de vaporizatorul central cu aripioare. Acest racitor care extrage caldura din zona de congelare, se dezgheata automat din cand in cand. Condensul rezultat este scos in exterior si evaporat, intr-un recipient special de colectare, utilizand caldura compresorului. In acest fel se reduce umiditatea din aparat, ceea ce inseamna ca aproape nu se formeaza gheata si astfel nu mai trebuie sa iti faci griji pentru dezghetare. Controlul precis si individual al temperaturii pentru compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare al combinei frigorifice Beko este obtinut prin sistemul cu No Frost/Dual Cooling, care combina doua sisteme de aer diferite, rece si umed in zona de refrigerare si rece lipsit de umiditate in zona de congelare sau convertibil. Acest sistem de racire impiedica acumularea ghetii in zona de congelare, frigiderul cu sistemul de racire din zona de refrigerare. Aparatul frigorific dotat si cu tehnologia de racire Cooling Fan datorita celor doua ventilatoare din spatiul de refrigerare si de congelare, aerul rece va fi distribuit uniform in interiorul aparatului frigorific si totodata va asigura si performante mai bune de racire. Aceasta tehnologie fiind una dintre cele mai bune sisteme de racire de pe piata, sistemul instalat in compartimentul congelatorului, previne acumularea de gheata, mentinand un consum scazut de energie, in timp ce in compartimentul frigiderului mentine un microclimat ideal pentru mancarea proaspata. 

     Acest aparat frigorific dotat cu tehnologie de racire No Frost dinamica prin ventilare, cu aer rece, are un volum net generos pe frigider de 364 l precum și 3 compartimente speciale pentru fructe, legume, pește, preparate proaspete etc. Comutatoarele de contact ale usii opresc ventilatorul la deschiderea acesteia.

     Rafturile de depozitare alimente in frigider Safety Glass sunt in numar de 4 realizate din sticla termorezistenta ce se curăță ușor și au o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia rafturilor 3 din 4 poate fi ajustata dupa nevoi in trepte de maximum cativa centimetri. Acest lucru este util deoarece se intampla frecvent ca aceasta distanta sa fie cu cativa milimetri mai mica decat inaltimea standard a vaselor sau a borcanelor din comert.

     In partea inferioara a frigiderului se afla compartimentul unic cu functia Chiller Case 0°C cu capacitatea de 15 litri ce ne permite sa pastram pestele si carnea intr-un mediu uscat, la un nivel scazut al umiditatii si la temperatura perfecta. Acest compartiment mai poate fi folosit si pentru a decongela alimentele scoase din congelator pentru a fi pregatite imediat dupa decongelare. Imediat dupa acest spatiu se afla si doua compartimente Vegetable Box etanse, de depozitare al legumelor si fructelor, ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese. Dintre care sus aparatul frigorific are un sertar special unde temperatura este pastrata in limitele de (0°C ~ 5°C), avand sistem de monitorizare automata a gradului de umezeala dotat si cu tehnologia de lumina albastra.BEKO GN163122ZXBRN | Refrigérateurs     Astfel acest spatiu special cu functia Active Fresh Blue Light are rolul de a mentine efectul de fotosinteza prin lumina albastra, activa permanent in interiorul compartimentului. Astfel un LED pozitionat pe peretele din spate cu lumina intermitenta simuleaza nuanta de albastru a luminii solare, pentru a activa apararea naturala a fructelor si a legumelor, conservand vitaminele si pastrandu-le proaspete pentru mai mult timp continua si acel gust de „abia culese” care ne place.

     In plus in spatiul de refrigerare aparatul frigorific are si un raft special, Bottle Rack extrem de flexibil, cu suporturi speciale pentru sticle, ce se poate adapta oricarei nevoi. Poate fi un raft pentru depozitarea alimentelor oriunde in frigider, sau un gratar special pentru sticle, cu suporturi ce pot tine pana la 5 sticle. Usa frigiderului cu maner vertical integrat si cu sistem de deschidere spre dreapta este echipata cu 4 suporturi fixe 3 mai mici si 1 mai mare pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primele trei suporturi specializate pentru depozitarea de oua, branzeturi si condimente iar ultimul suport XXL Bottle Holder, specializat pentru depozitare de borcane si sticle cu inaltime peste medie. In plus usa frigiderului este dotata cu un dispenser de apa plata ce asigura apa rece si proaspata la o simpla apasare a clapetei, fara a fi necesara deschiderea usii. Pentru a optimiza spatiul interior rezervorul transparent cu capac Slim Tank de apa plata, cu o capacitate de 2 litri, este situat in interiorul frigiderului pe usa. Aparatul frigorific este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe role glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului. Sertarele mari din frigider si congelator ne permit sa scoatem alimentele cu usurinta afara si sa depozitam si obiecte de mari dimensiuni. Aparatul are iluminare ECO LED premium tip coloana pe laterale, in spatiul de refrigerare si de congelare, ce contribuie la iluminarea uniforma a intregului aparat frigorific si cu un consum energetic de 7 ori mai mic decat un bec obisnuit. Iar pentru a regla temperatura Beko are la interiorul aparatului 2 termostate cu reglare electronica independenta.Frigider side by side Beko GN163240ZXBRN, 576 l, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Compresor inverter, Dozator de apa, Clasa E, H 179 cm, Dark Inox     Capacitatea maxim neta de 576 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 364 litri si congelator cu un spatiu total de 212 litri. Corpul de congelare este pozitionat in partea stanga a combinei avand 2 compartimente tip sertar etanse unele fata de altele. La fel si usa congelatorului are maner vertical integrat, cu sistem de deschidere spre stanga. Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv super congelarea cu deconectare automata. Accesul la alimente se face foarte usor prin glisarea raftului in afara. Congelatorul detine si facilitatea Vario Zone unde rafturile din sticlă pot fi detașabile pentru spațiu suplimentar în congelator. Pentru un plus de confort frigiderul in zona de congelare este echipata si cu funcția de producere de gheata avand un aparat cu tavita pentru cuburi de gheata/cu sistem de rotire (Twist Ice Maker). Atunci cand compartimentul congelatorului atinge sau este sub temperatura de -12°C aparatul pentru gheata va incepe sa produca gheata, dupa circa 3 ore. Masina de gheata va face cate 20 de cuburi o data; dar cantitatea specifica de gheata produsa va depinde de temperatura din interior, de frecventa cu care este deschisa usa, de temperatura din compartimentul congelatorului etc. Alimentarea cu apa se face in recipientul care dozeaza gheata. Ca sa obtineti cuburile de gheata rotiti butonul care separa gheata din compartimentul care dozeaza gheata, iar cuburile de gheata vor cadea in recipientul de jos, pentru depozitarea de gheata.     Usa congelatorului este echipata cu 4 suporturi fixe pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primele doua suporturi sunt specializate pentru depozitarea, produse congelate si condimente iar pe ultimele suporturi cu alte produse alimentare in functie de preferintele noastre. In acest corp deasupra zonei de congelare dotata cu doua spatii etanse se afla zona de inghet care are 4 rafturi realizate din sticla termorezistenta. Puterea de congelare a aparatului este de 13 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. Aceast aparat frigorific este prevazut si cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Beko avand un grad de izolare excelent are autonomie de a rezista fara curent electric 9 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator.

     Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN-T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C in regim de iarna până la +43°C in regim de vara. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.
Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

     Pe partea de functii si tehnologie frigiderul side by side Beko GN163240ZXBRN detine: Sistem de avertizare acustic si optic atunci cand usa este deschisa, mai mult de 60 secunde. Semnal optic şi sonor de avertizare la creşterea temperaturii in congelator dupa o pana de curent. Cu functia automata Super Frost procesorul reduce rapid temperatura la -27°C in functie de incarcarea congelatorului si astfel alimentele pastreaza toate vitaminele. De indata ce mancarea este complet inghetata, functia automata Super Frost comuta inapoi la modul normal dupa maxim 24 ore, si astfel ajuta la economisirea energiei electrice. Aparatul are in dotare senzori Fresh Sense ce monitorizeaza in mod constant temperatura ambianta, pe cea din frigider si pe cea din congelator. Rezultatul este o temperatura constanta in interiorul combinei, independent de temperatura exterioara. Beko avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura necesara. In acest fel se previne risipa de energie. Aparatul are si functia Power Cooling ce asigura o racire rapida a noilor produse depozitate si mentine temperatura constanta in interiorul aparatului. In plus are si functia Super Cool ce scade temperatura frigiderului pana la +1°C, intr-un interval de 1 ora, ideal pentru racirea rapida a alimentelor proaspet depozitate. Cu functia Holiday, frigiderul poate fi lasata pornit pe perioade de absenta indelungata sau in vacante, in acelasi timp continuand sa economiseasca energie. In timp ce congelatorul continua sa functioneze in regim normal, pastrand alimentele congelate pentru cand va intoarceti, sectiunea goala a zonei de refrigerare nu functioneaza. 
     Eficienta energetica oferit de frigiderul side by side Beko GN163240ZXBRN este buna, avand clasa A++, dupa vechea eticheta energetica. Consumul energetic ramane la fel, sa schimbat numai clasa de etichetare energetica si modul de calcul.

     Iar dupa noua etichetare energetica adoptata la nivelul UE de la 1 Martie 2021, aceast frigider se incadreaza in clasa de eficienta energetica E, cu un consum anual de energie de 328 kWh/an, masurat cu metode mai perfectionate. Iar emisiile acustice din spatiul unde este plasat frigiderul este de 38 dB(A), conform noi etichete energetice.Frigider side by side Beko GN163240ZXBRN, 576 l, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Compresor inverter, Dozator de apa, Clasa E, H 179 cm, Dark Inox     Datorita acestei modificari adoptata de la 1 Martie 2021, modelele cu cea mai mare valoare energetica A+++ sunt acum notate in clasa C (sau dupa caz), iar unele dintre aparatele cu valoarea energetica A+ sunt notate acum si pana in clasa G.Energy labels     Acest consum energetic i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter de la Beko presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 5 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 38 dB. In plus acest aparat frigorific detine certificatul german TUV care confirma faptul ca Beko respecta toate standardele de constructie si siguranta specifice categoriei. Aparatul frigorific are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) cm 179 x 91 x 70,5 si o greutate neta de 100,2 Kg. Agentul frigorific utilizat de compresor R600a, este nepoluant si nu pune in pericol stratul de ozon din atmosfera. Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la latitudinea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.
 

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un frigidera performant care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus 

Frigider side by side Beko GN163240ZXBRN, 576 l, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Compresor inverter, Dozator de apa, Clasa E, H 179 cm, Dark Inox

Lasă un răspuns