Side by side Sharp SJEX820FWH Clasa A++, No Frost review si notificarii tehnice

      Side by Side Sharp SJEX820FWH este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica de mari dimensiuni XXL tot mai căutată în România, probabil datorită influenţei filmelor americane, fiind dotata cu cele mai noi tehnologii la un pret foarte bun. Design-ul cu stil al acestei combine frigorifice este unul foarte atragator ce iese in evidenta prin culoarea alb, ce iti confera senzatia de nou si eleganta potrivindu-se perfect in orice colt al casei tale. Acest model cu 4 usi are un sistem unic de inchidere fara perete despartitor care mareste substantial volumul util din interior. In plus acest lucru permite să aibă rafturi mari cu lungimea de 70 cm, în compartimentul frigiderului, care dau posibilitatea de a stoca platouri de servire cu dimensiuni considerabile. Datorita acestuia, frigiderele Sharp au cele mai mari capacitati pentru pastrarea alimentelor. Afisajul LCD pozitionat in afara aparatului impreuna cu controlul electronic premium de tip touch ce monitorizeaza 2 zone de temperatură ce pot fi reglate independent, inlocuiesc cu brio clasicele butoane care devin din ce in ce mai demodate.

     Elementele de comanda ale aparatului contin: Panoul de control tactil, încorporat la exteriorul uşii frigiderului ce oferă, economie de energie, producere de cuburi de gheaţă, congelare expres, un indicator al creşterii temperaturii şi butoane de control al temperaturii. Pentru o functionalitate maxima aparatul datorita capacitati mari a frigiderului si a congelatorului a fost proiectat ca doua unitati independente cu un singur compresor de mare capacitate. Cele 2 zone 1 de refrigerare şi de congelare sunt una lângă alta, pe verticală si orizontala fiind complet separate, având fiecare propria ei uşă de acces. Au avantajul uşilor de acces înguste si cu inaltime medie, care nu incomodează mult când sunt deschise. În interiorul compartimentului de refrigerare, cele 49 de Led-uri ergonomice cu lumină albă pozitionate sus si pe 2 coloane in spate, oferă o frumoasă iluminare pentru o vizibilitate interioară perfectă. Sharp are un sistem de racire inovator Hybrid Cooling ce foloseşte o placa de aluminiu, pe peretele din spate a zonei de refrigerare, care este racita la 0˚C de jetul de aer rece, pentru a mentine umezeala din compartimentul racit cu ajutorul tehnologiei No Frost. Acest sistem de racire de pe laterale prin spatele placi de aluminiu nu usuca alimentele, deoarece aerul rece nu expune direct produsele din zona de refrigerare, iar fructele si legumele isi mentin proaspete aspectul si gustul un timp mai indelungat fara sa fie protejate de o folie de protectie.

     Combina frigorifica Sharp cu dezghetare automata in totalitate, este construit astfel incat apa rezultata in urma dezghetarii se aduna într-un locas special in partea de jos, de unde se scurge în afara combinei, intr-o tavita aflata deasupra compresorului. De aici apa se evapora, ajutata fiind si de caldura degajata de compresor in timpul functionarii. Sharp SJEX820FWH cu un singur compresor puternic prevăzut cu o electrovalvă, permite funcţionarea independentă a frigiderului şi a congelatorului, fiind dotat cu tehnologii Sharp de varf, perfect pentru o familie numeroasa, cu diverse preferințe culinare. Controlul precis si individual al temperaturii pentru compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare al combinei frigorifice Sharp SJEX820FSL este obtinut prin sistemul cu 2 circuite de racire reglabile complet separate. In plus, cu acest sistem separat se elimina transferul mirosurilor si se opreste deshidratarea produselor depozitate, nu exista posibilitatea ca aerul sa circule intre compartimentul de refrigerare si cel de congelare.
     Acest model inovator, are un volum net generos pe frigider de 394 l precum și compartimente speciale pentru fructe, legume, pește, preparate proaspete etc. Comutatoarele de contact ale usii opresc ventilatorul la deschiderea acesteia.
     Rafturile de depozitare alimente in frigider sunt in numar de 2 realizate din sticla termorezistenta ce se curăță ușor și au o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia rafturilor poate fi ajustată după nevoi în trepte de maximum câţiva centimetri. Acest lucru este util deoarece se întâmplă frecvent ca această distanţă să fie cu câţiva milimetri mai mică decât înălţimea standard a vaselor sau a borcanelor din comerţ. In partea inferioara a frigiderului in stanga se afla 2 compartimente etanse cu umiditatea controlata de depozitare a legumelor si fructelor ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese. Iar in partea inferioara pe dreapta se afla si doua compartimente pentru alimente proaspete cu temperatura din sertar de (aprox. 0 °C). Acest spatiu mai poate fi folosit si pentru decongelarea produselor scoase din congelator si sunt pregatite pentru a fi gatite imediat. Prima usa a frigiderului cu maner vertical integrat spre dreapta este echipata cu; 4 suporturi fixe 3 mici si 1 mare pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primele 3 rafturi specializate pentru depozitarea de oua, branzeturi si condimente iar ultimul raft specializat pentru depozitarea de borcane si sticle cu inaltime peste medie. A doua usa a frigiderului cu maner vertical integrat spre stanga este echipata tot cu; 3 suporturi fixe 2 mai mici si 1 mai mare pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primele 2 rafturi specializate pentru depozitarea de recipiente si borcane cu inaltime medie, iar ultimul raft specializat pentru depozitarea de borcane si sticle cu inaltime peste medie.

     Aparatul este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe role glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului. Pentru a regla temperatura Sharp SJEX820FWH are la interiorul aparatului 2 termostate cu reglare electronica independenta.

     Capacitatea maxima net de 605 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 394 litri si congelator cu un spatiu total de 211 litri. Corpul de congelare este pozitionat in partea de jos a combinei avand 5 compartimente tip sertar etanse unele fata de altele. Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv super congelarea cu deconectare automata. Accesul la alimente se face foarte usor prin glisarea raftului in afara. Congelatorul detine si facilitatea Vario Zone unde rafturile din sticlă pot fi detașabile pentru spațiu suplimentar în congelator. Puterea de congelare a aparatului este de 10 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. Tot in aceasta zona se afla si un compartiment special ce are in dotare un dispenser automat de cuburi de gheata cu rezervor. Tehnologia de fabricare a cuburilor de gheata este prezentata astfel. Din rezervorul de stocare apa plata aflat in frigider cu capacitatea de 1,8 l apa trece in compartimentul de congelare intr-o tavita cu forme de gheata, unde se formează cuburile de gheață. Ai posibilitatea de a opta pentru 4 modele, care variaza in functie de marimea si transparenta cuburilor de gheata. Un indicator se aprinde dupa 93 de minute atunci cand gheata este finalizata.     Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. 

      Sharp SJEX820FWH avand un grad de izolare excelent are autonomie de a rezista fara curent electric 17 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator. Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicitede la +16°C in sezon de iarna până la +43°C in sezon de vara. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

     Frigiderul ofera un interval cuprins intre 0°C si 6°C, in timp ce temperatura din congelator poate varia intre -13°C si -21°C. Pe partea de functii si tehnologie Sharp SJEX820FWH detine: Sistem de avertizare acustic si optic atunci cand usa este deschisa, mai mult de 60 secunde. Semnal optic şi sonor de avertizare la creşterea temperaturii in congelator dupa o pana de curent. Cu functia automata Super Frost procesorul reduce rapid temperatura la -21°C si astfel alimentele pastreaza toate vitaminele. De indata ce mancarea este complet inghetata, functia automata Super Frost comuta inapoi la modul normal in functie de cantitatea de alimente din congelator si astfel ajuta la economisirea energiei electrice. Cu functia Super Cooling, alimentele abia cumparate sunt racite mai repede. In acelasi timp, Sharp previne incalzirea alimentelor care se afla deja in frigider. Temperatura este redusa printr-o apasare de buton pana la cel mai redus nivel de 0°C. Pentru a preveni consumul inutil de energie, functia comuta automat inapoi dupa aproximativ 6 ore.

     Aparatul are in dotare senzori Fresh Sense ce monitorizeaza in mod constant temperatura ambianta, pe cea din frigider si pe cea din congelator. Rezultatul este o temperatura constanta in interiorul frigiderului, independent de temperatura exterioara. Sharp SJEX820FWH avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura necesara. In acest fel se previne risipa de energie. Cu ajutorul sistemului Smart Frost acoperirea cu bruma a spatiului interior si a produselor congelate este redusa substantial. Astfel, decongelarea este necesara mult mai rar. Sharp este dotat cu un filtru performant avand tehnologia unica Ion Plasmacluster si dezodorizator (hyneicomb/nano cu ioni de argint si cupru) pentru eliminarea mirosurilor neplacute si a microorganismelor. Sistemul Ion Plasmacluster asigura mentinerea unui aer curat in congelator si frigider, prin generarea de ioni pozitivi si negativi, urmand intocmai modelul natural prin care se curata aerul in zonele impadurite de munte.

     In plus acest sistem de filtrare este cel mai eficace sistem impotriva inmultiri bacteriilor datorita amestecului de ioni de argint si de cupru. Modelul detinand si functia Energy Glass ce monitorizeaza si ajusteaza permanent conditiile din frigider si creeaza un mediu de temperatura si umiditate ideal pentru pastrarea alimentelor. Prin acest proces, Sharp economiseste energie, plasandu-se in clasele de top din punctul de vedere al eficientei consumului. Aparatul are inclus si sistemul de siguranta copii cu blocarea usilor.
     Eficienta energetica oferita de Combina frigorifica Sharp SJEX820FWH este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum anual de energie de 370 kWh/an, si un consum zilnic de energie de 1 kWh/zi.     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie j-Tech inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter de la Sharp presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 5 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maximade 3650 rpm, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația la 1200 rpm și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. Odata ce temperatura este programata, procesorul moduleaza continuu viteza de rotatie pentru a mentine temperatura la valoarea de referinta. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 36 dB. Aparatul are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) cm) 183 x 89,2 x 77,1 si o greutate de 103 Kg. Agentul frigorific utilizat de compresor R600a, este nepoluant si nu pune in pericol stratul de ozon din atmosfera. Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la latitudinea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bun:  Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ:  Verifica pret redus

Image result for Side by side Sharp SJEX820FWH

Lasă un răspuns